Ahojte. Zaujima ma kolkokrat denne a ako dlho spinkaju vasi 10 mesacni drobci, pripadne aj aky mate spanok v noci. Chapem, ze kazde dieta je ine, ale tak aspon pre predstavu. Nas maly sa uz asi snazi preorientovat z 2 spinkani cez den len na 1, ale zda sa mi to skoro... len teraz mal 10 mesiacov. Zda sa mi, ze 2 spania su mu uz vela a 1 malo. Dakujem
Moj maly ma 11 mesiacov a tiez od 10. mesiaca spáva cez den rôzne - jeden den 2x, potom 2 dni za sebou len raz...prispôsobujem sa tomu, ako je unavený. Od roka už druhý spánok definitívne zruším. Noci bývajú všelijaké - budí sa 1-2x na mlieko a raz kvôli presunu z postieľky ku nám do postele 😅
nas maly v tom veku uz spaval len raz denne, vynimocne, ak bol chory alebo mal zlu noc, tak 2x, ale to mozno 2 - 3x dokopy, mne sa tiez zdalo, ze prilis skoro presiel na jeden spanok, ale zase noci prespal, tak mi to aj vyhovovalo 🙂
No tak ako citam, tak moj chlapcek spi zjavne total mimo. Len mesiac spava dvakrat do dna, inak tri razy. V noci pyta mliecko min. 4x a vacsinu noci je pri mne. Su noci, kedy v podstate spi na prsniku stale. Och. Aj tak ho lubim
Je to individuálne, môj najmladší v tomto veku nespal cez deň vôbec a v noci bol každú hodinu hore - takže totálny nespavec.
Dcérka taktiež od 10 mesiacov spí len raz denne 🙂 vstávame priblizne o siedmej,o 12 zaspinká,spí takndo druhej a potom ide spinkať o ôsmej 🙂 mne ten jeden spánok počas dňa úplne vyhovuje. Keď spunkala aj poobede,tak spala napr od 5 do 6 a večer bola hore aj do 11 :-/ teraz je už. O osmej unavená 🙂
ja by som davala este 2x, je to male dietatko este a potrebuje spanok ..
Dakujem vsetkym za info. Ja by som bola radsej keby spal este 2x za den, kedze nocny spanok je o nicom. Stale sa budi a prehadzuje, ale tak uvidime... 🙂
@didus2 maly nejaky spachtos nebol v noci sa obcas vynimocne zobudil(ale po presune ku mne hned zaspinkal). V noci spal dobre. Cez den spal vynimocne 2x,zvacsa len 1x,aj to tak ak dve hodiny,jasala som.
Dcerka zas bola typ bud 2-3 20 ci 30minutove spanky,alebo jeden 2-3,5hodinovy.
V noci sa zvacsa raz zobudila,ale tiez sup na prsnik a asi hned zaspala,lebo aj ja som.. Viac sa budila len ak bol soplik,alebo neskor pri zubkoch.
Takze podla mna je to normalne kazdy mame inu potrebu spanku vratane deticiek.