Ahoj milé mamičky...chcem sa opytat na vas nazor. Moja mala ma 10 mesiacov...rano sa budi o 6 tak spi az na obed,niekesy aj pred obedom a potom az poobede. Tak vydrzi byt hore do 6 vecera a zaspi o pol7 (po kupani a krmeni) budi sa aj 3x v noci na papkanie (vypije mi 300ml na jedno krmenie v noci) tiez sa budi medzitym ale len koli cumliku(ked jej vypane). Je to vporidku? Spanok a mnozstvomliecka? Skusala som jej davat na noc aj kasu ci krupicu,ale stale sa budi casto a je hladna.
Kazde dieta je ine. Kym mne syn spi celu noc od piatich mesiacov, su deti, ktore sa aj do dvoch - troch rokov v noci casto budia. U takych deti nepomoze ani to, ze das na noc kasu.
Denny spanok u nas je dodnes dvakrat denne a to ma syn pomaly 15 mesiacov. Musi si odspat tie svoje tri hodinky, inak je mrzuty. Spavat chodi okolo osmej, vstava okolo siestej, niekedy ide spat az o deviatej (v zavislosti od poobedneho spanku) a to sa potom rano o tej siestej len napije mliecka a spi dalej, cca do osmej.
A mnozstvo mliecka. Pije poslednou dobou viac alebo Ti takto pije stale? Lebo ak sa to nejako nemenilo, tak by som to neriesila. Su deti, ktore su velki hladosi a su deti, ktorym staci menej. Co na to pediatricka?
Moja dcerka bude mat 10 mesiacov tiez a budi sa okolo 6-7 nakojim ji, potom spinka doobeda hodku, a dva razy poobede, o pol 8 okupeme, nakojim a spinka az do rana, sem tam sa raz za noc zobudi ze je hladna. Moja neterka napriklad je hore v noci kazde dve hodiny a cez den spi len 2 razy. Takze u kazdeho dietatka to je individualne ale nevidim v tvojom pripade ziaden problem. 🙂
@liz_lemon rano vypije 150 ml potom na desiatu ovocie,obed zemjaciky,zeleninka s mäskom, potom jogurrik alebo chlebik s masielkom a sunkou a na vecer vypije tiez kolo 300 ml mlieka....dost popapa....niekedy spi aj dvakrat za den alebo len raz na obed....spinkat chodi okolo pol7...myslim,ze by pomohlo ju davat neskor spinkat....
@lara1993 neviem, mne sa zda malo, ze rano ma mlieko, a potom ovocie, medzi mlieko a ovocie by som asi dala este nieco, nejake pecivo
a sunku davas takemu malemu dietatu? preboha, ved tam je kopec svinstiev, sama sol a konzervanty...udeniny by deti nemali vobec jest do 3 rokov
a do roka by sa ani solit nemalo, lebo to zatazuje oblicky
moja sa do roka budila 2x a teraz uz len raz a to koli mlieku a od 11mes spava iba raz za den do 11mes spavala 2x doobedu a poobede