Spánok 10 mesačného dieťaťa

lara1993
11. okt 2014

Ahoj milé mamičky...chcem sa opytat na vas nazor. Moja mala ma 10 mesiacov...rano sa budi o 6 tak spi az na obed,niekesy aj pred obedom a potom az poobede. Tak vydrzi byt hore do 6 vecera a zaspi o pol7 (po kupani a krmeni) budi sa aj 3x v noci na papkanie (vypije mi 300ml na jedno krmenie v noci) tiez sa budi medzitym ale len koli cumliku(ked jej vypane). Je to vporidku? Spanok a mnozstvomliecka? Skusala som jej davat na noc aj kasu ci krupicu,ale stale sa budi casto a je hladna.

safranca15
11. okt 2014

moja sa do roka budila 2x a teraz uz len raz a to koli mlieku a od 11mes spava iba raz za den do 11mes spavala 2x doobedu a poobede

liz_lemon
11. okt 2014

@lara1993 a cez den zje dost? lebo mne sa zda tych 300 ml dost vela, ved to mas skoro liter za noc

kofoluska
12. okt 2014

Kazde dieta je ine. Kym mne syn spi celu noc od piatich mesiacov, su deti, ktore sa aj do dvoch - troch rokov v noci casto budia. U takych deti nepomoze ani to, ze das na noc kasu.
Denny spanok u nas je dodnes dvakrat denne a to ma syn pomaly 15 mesiacov. Musi si odspat tie svoje tri hodinky, inak je mrzuty. Spavat chodi okolo osmej, vstava okolo siestej, niekedy ide spat az o deviatej (v zavislosti od poobedneho spanku) a to sa potom rano o tej siestej len napije mliecka a spi dalej, cca do osmej.
A mnozstvo mliecka. Pije poslednou dobou viac alebo Ti takto pije stale? Lebo ak sa to nejako nemenilo, tak by som to neriesila. Su deti, ktore su velki hladosi a su deti, ktorym staci menej. Co na to pediatricka?

tereza841
12. okt 2014

Moja dcerka bude mat 10 mesiacov tiez a budi sa okolo 6-7 nakojim ji, potom spinka doobeda hodku, a dva razy poobede, o pol 8 okupeme, nakojim a spinka az do rana, sem tam sa raz za noc zobudi ze je hladna. Moja neterka napriklad je hore v noci kazde dve hodiny a cez den spi len 2 razy. Takze u kazdeho dietatka to je individualne ale nevidim v tvojom pripade ziaden problem. 🙂

lara1993
autor
14. okt 2014

@liz_lemon rano vypije 150 ml potom na desiatu ovocie,obed zemjaciky,zeleninka s mäskom, potom jogurrik alebo chlebik s masielkom a sunkou a na vecer vypije tiez kolo 300 ml mlieka....dost popapa....niekedy spi aj dvakrat za den alebo len raz na obed....spinkat chodi okolo pol7...myslim,ze by pomohlo ju davat neskor spinkat....

liz_lemon
14. okt 2014

@lara1993 neviem, mne sa zda malo, ze rano ma mlieko, a potom ovocie, medzi mlieko a ovocie by som asi dala este nieco, nejake pecivo
a sunku davas takemu malemu dietatu? preboha, ved tam je kopec svinstiev, sama sol a konzervanty...udeniny by deti nemali vobec jest do 3 rokov
a do roka by sa ani solit nemalo, lebo to zatazuje oblicky