Mam 10 tyždnove babo.maly sme velke problemi.Maly stale plakal,večer ho uspat bolo nemožne.v noci sa stale budil.už som bola zufala.teraz už druhy tyžden skusame rutynu a je to ovela lepsie.vecer zaspi o deviatej a spi do druhej,potom sa zobudi zase o piatej napapa sa a spi do siedmej.len chcem snim chodit cvicit,a cvici sa o jednej a vtedy by mal spat. Ako to riesite vy,ked snim potrebujete niekam ist.a upravy sa mu ten spanok?
3
@dudkaaa aha, cize spi od 21.00 do 2.00 a potom do 5.00 a potom do 7.OO... a kde je problem?? Ved ma krasny rezim.
o tej jednej cvicit - to potrebuje z lekarskeho hladiska? Ak ano, obvykle sa pri malych detoch respektuju ich spankove rytmy, alebo ty mas potrebu s nim cvicit iba tak?
taketo male dieta skutocne nepotrebuje ziadne nacviky spania, hlavne nie, ked mate teraz velmi pekny spankovy rezim... nechci od neho, aby spal 12 hodin vkuse... takych deti je minimum.
Ked potrebuje mama niekam ist a dieta ma vtedy spat, tak proste spi, bud v kociku alebo satke alebo nosici. Je pravda, ze cvicit sa s nim neda, ale mnohe veci sa daju.
@dudkaaa a este teda odpoviem k nazvu otazky: tuto metodu som si nastudovala ale vylucila som ju, pretoze jednym z principov je, aby dieta nezaspavalo pri dojceni/ krmeni. U nas to vsak bol a doteraz je hlavny sposob uspavania a kedze z evolucneho a biologickeho hladiska je to ten najprirodzenejsi sposob, tak som na tom nemienila nic menit.
A ak ti tu nahodou poradi niekto knizku Kazde dieta sa vie naucit spat, tak si najprv precitaj rozsiahle diskusie tu na fore - ja len dodam, ze je to pre deti starsie ako sest mesiacov, respektive starsie ako rok, ale to niektore mamicky nevedia.
Baby je v poriadku ked môj malý spinká od tej 21.00 aj ked ho uložím o 20tej nevie hned zaspinkať a spí aj do 10tej,11tej?V noci sa zobudí tak každé 3-4hodiny na papanie.Potom spinká na prechádzke od tej 13tej,13.30 do tej 15tej niekedy do 16tej a potom už nespí.Až zase o tej 21.00
...blackcat8885 ...ja si myslím, že je to ok podľa mňa spinká pekne. môj malý má necelé tri mesiace a tiež toho veľa nenaspí. niekedy doobedu hodku alebo niekedy aj tri hodky a poobede už pomenej a tiež chodí spať okolo tej 21-22 hod. niekedy tiež nespí doobedu ale až poobede tri hodky. si mysím, že tí naši drobci spia len toľko koľko oni chcú 🙂
no ja som toto neriešila keď mal 10 týždňov vôbec, spal keď bol unavený, keď nie bol hore ... od 5 mesiacov sme chodili plávať a tiež nám to vychádzalo cez spánok, tak som išla dve hodiny pred plávaním a prechádzala som sa aby spal, odplával a bol taký unavený že spal znova 🙂 u nás nejaký režim pravidelný začal byť okolo 8 mesiaca