Ahojte,už si neviem rady čo s tým našim synom máme robiť. Problém je v spaní. A to taký,že zaspí s fľaškou mliečka a spinka a prejdu určite hodiny a zobudí sa tak ako by som nečakala postavy sa v postieľke a krik na všetky strany a čo som prekvapená plne hore. A neponáhľa ani mojkanie ani hladkanie ,rozprávanie prosto mám čo robiť nech ho utíšim. A budí sa poslednú dobu vždy od 2.15- 3.15h ako budík. Chvíľku je hore a potom zaspí a ráno ako keby sa nehralo nič všetko ok. Čítala som niečo že nočný des u deti ale tam deti spia a nás je plne hore a mory už sme nepozerali ani tv na skúšku a nič aj ľahšie jedlo a úplne nič nepomáha. Cez deň nemá nejaké veci čo sa týka spracovania emócii inak je úplne ok. Len toto má trápi nakoľko mame 20mes a všetky zuby vonku tak s toho to viem že určite neni. Či ste sa stretli s niečim takýmto lebo sme už bezradný a unavený s manželom. Každá rada dobrá. Ps: chodíme dosť presne spať aj večer aj na obed.
@lilimoni Tie mlieka na noc su ine len v tom, ze su viac sytive, aby sa deti v noci nebudili od hladu...toto mi nepripada ako budenie kvôli hladu...
@seahorse27 skor, ci ho to mliecko netlaci 😒 nieco ho chudaka zobudi a preto placka 😖
Babi ja si myslím že ho asi netlačí ale už neviem ako to riešiť preto som to sem dala či neporadí niekto niečo
@limenka Dcerka mala pred 2-3 rokmi klasicky nocny des - 2 hodiny potom, ako zaspala sa zobudila so strasnym revom, vselico vykrikovala a vyzerala velmi vydesene, nereagovala na tisenie, kopala okolo seba, plakala, nedala sa objat, bolo to hrozostrasne...ale ona nebola pebrata zo spanku, aj ked oci mala otvorene. Nebude to aj u vas tak? Maly s tebou vtedy aj normalne komunikuje? Moze mat kludne otvorene oci a nemusi byt prebarty zo spanku. Dcerke to zvyklo trvat takých minut, potom si normalne lahla a spala. Rano si nic nepamatala. Casom to pominulo a teraz je zasa namesacna...aj dnes v noci (asi je spln) behala po dome, vykrikovala kamoskine meno, skleny pohlad...no hroza, potom som ju normalne odviedla do postele, ona si lahla a spala normalne dalej...
My sme jej varili medovkovy caj vecer - ten je na ukludnenie, snazili sme sa robit vecer len kludne aktivity a pod....nic velmi nepomohlo, len casom sa to same stratilo. Este mi napadlo, ze by ste mohli vyskusat nejake homeopatika na kludnejsi spanok.
@seahorse27 no on vždy ukáže že háji a ukazuje kde chce ísť a komunikuje normálne aspoň myslím že je hore nakoľko mu poviem keď sa ako tak upokojí že všetci robia háji a ukazujem mu po byte všade je tma inak neviem ako vy fungoval a potom ho aj manžel ukocaruje a zahája ako tak mi už nevieme čo robiť nakoľko sa to opakuje dosť často a lieky veľmi nechcem dávať nakoľko už liekov pojedol dosť keď bol chorý podotýkam nie atybiotika ani nič podobne
@limenka ano...stretla som sa s tym....dokonca sedi aj cca vek,aj cas 😀 😀
co pomohlo?presli sme snad vsteko,co sa dalo...knizky,lekarov,skusenosti kamosiek
a nakoniec sme na striedacku s manzelom hodinu nosili na rukach,mojkali...ked zaspal,dali do postielky,to trvalo asi 3-4mesiace....tiez nemal mat ake specialne zazitky,jedlo...skratka nic
po tomto obdobi prislo dalsie-nemal uz nocny des...akurat sa presne v takom istom case zobudil s placom,ze chce ist ku nam...kedze sme sa bali,ci desy pokracovat nebudu...reku-na prechodne obdobie,sme ho brali k nam...ked sa este celkom neprebral,len plakat a chcel ist k nam,v nasej posteli hned zaspal a spali sme do rano...ked sa prebudil viac a chceli sme trvat na postielke,boli sme hore do rana a nevyspati...aj toto obdobie preslo...a spinka teraz zase sam
takze ja za nasu skusenost radim-vydrzat.....akurat to bude narosnejsie pre rodicov na spanok-ale odmena je kludne dieta 😀 😀 😀
@limenka Homeopatika nie su klasicke lieky, to mu mozes kludne dat, je to na rastlinnej baze. Podla mna to bude ten nocny des u neho...je to take akoby zmenene vnimanie...napoly je hore a napoly spi....
@lilimoni
Na večer sa snažíme úplne nenáročné činnosti robiť aby nebol zaťažený aj masáž má pekne po kúpaní,manžel sa s ním aj mazna aj ja keď sa chce tušiť tak aj to dostane a furt to iste nesnažíme neriešiť problémy v hneve ale nech aj atmosféra doma ok lebo zverák deti to cítia
@seahorse27
No ešte počkám čo bude hlavne sledovať a podtéme dr. Či je to ono nech mám dušu na mieste lebo určiť diagnózu na to som neni a robiť pokusneho králika nebudem robiť s nebo
Sak to aby som vedela referovať to budú litánie ako sloh 🙂
@limenka neskusala si na noc ine mliecko? Alebo menej mu dat? Mozno z toho bude musiet vyrast 😖 k sebe ho nedavajte, ked spinka vo svojej postielke, lebo ho uz nevysackujete odtial 🙂