Ahojte, syn je odplienkovany od 1,5 roka .. je to uz priblizne 10-11 mesiacov.. cikanie kakanie mu ide super, pyta sa ale aj chodi sam bez toho aby sme o tom vedeli 🙏 no mava este poobedny spanok a plienku davame lebo malokedy sa stane, ze ju ma suchu.. pritom pred spanim sa vzdy poriadne vycika🤷🏻♀️
Moja otazka znie, myslite, ze je uz cas ho odplienkovat aj na spanok alebo to vobec nemam riesit a pride to samo ?
Dakujem 🙏🙏🙏
Starsieho syna som zacala odplienkovavat, ked mal 15 mesiacov, robila som to ale postupne, lebo akurat prichadzala zima. Cize von s plienkou. Komplet odplienkovany na den pocas bdenia bol, ked mal cca 19 mesiacov. Ked mal asi 22 mesiacov, nechcel sa mi dat pred obednym spankom zabalit do plienky, bolo leto, horuco, tak som mu ju nedala. 1. raz sa pocikal, mal pod sebou nepremokavu podlozku, 2. raz a dalsie dni uz vobec. Vsade som citala o tom, ako sa ma na spanok odplienkovat, az ked je plienka sucha. No a napriek tomu, ze bol na den totalne odplienkovany v 19 mesiacoch, este 2 mesiace dozadu (koncom augusta bude mat 4), sa rano stale budil s totalne plnou plienkou. Tak som si povedala, ze to skusime bez. Asi prve cca 2 tyzdne, sme ho v noci kolo 1-2 davali cikat, prve 2 noci uplne bez nehody, potom sa pocas tych 2 tyzdnov pocikal asi 2x, raz som si nedala budik, tak sme ho v noci cikat nedali a rano bol suchy, tak odvtedy uz nedavame v noci a nepocika sa. Raz sa stalo, ze sa sam v noci zobudil, ze chce cikat
Pocikavanie v spanku je uplne nieco ine ako cez den. To v spanku nijako nenatrenujes. Proste musi dozriet organizmus. Do 5 rokov je to uplne ok.
Ja som odplienkovala ked mala cca mesiac suchu plienku co v noci alebo cez obed ;)