Spánková regresia u 14-mesačnej dcérky

28. sep 2022

Ahojte, uz niekolko mesiacov moja mala nespava, najprv to bola len jedna noc sem tam, teraz je to uz kazda jedna. O 4 sa zobudi a zaspi o pol 8 rano, alebo o pol 2 rano sa zobudi a zaspi o 5 rano, samozrejme neskutocne reve, prestane len ked sa zacneme hrat. Samozrejme vkuse kaká a este ked prebalujem tak koniec… Je na UM, cez den je uzasna, pospí aj 3h, neplacka..smeje sa…zaspava vzdy tak ze iba polozime do postielky a zaspi sama. Len tie noci su katastrofalne, ked sa zobudi na mliecko tak uz nezaspi…
Prosim, pomohlo vam nieco? (skusala som aj pomenit rezim, miesto 1 spanku som dala 2 a tym padom isla neskôr spať) ale nic nepomaha. Do toho roka az na nejake hnacky zubkove spavala pekne iba na mliecko sa budila.
Uvitam vsetky rady, vdaka🫶🏽

ivangeline
28. sep 2022

No take dieta ma spavat 2x. Jeden kratky a druhy dlhsi spanok. Myslim,ze sa pokazili spanky/rezim a preto to nocne budenie,plus uz tazsie zaspava,zavisi co aj prezila cez den,mozno sa nieco nove uci,teraz sa dost rozvija aj jazyk... O nejake 2 mesiace bude zrela na 1 spanok a noci budu uz ok,ak nebudu ist zuby a je na to citliva. Moja rada je...nemenit rezim a ukladat spat rovnako ako doteraz.

autor
28. sep 2022

@ivangeline ona úplne sama prešla na ten 1 spánok a zaspava krasne sama v postielke bez problemov, skúsim jej to upravit este na 2 spanky, ale aj tak sa casto budi na to ze je pokakana a to je noc čo noc (to si myslim ze je zo zubkov, uz idu posledne) Kazdopadne vďaka za radu

barbi9999
28. sep 2022

Ahoj. Aj moja mala to máva a tiež sa chce hrať, nepovolí hranie lebo si na to zvykne a potom už sa bude budit na hranie pravidelne..

autor
28. sep 2022

@barbi9999 a prešlo to samé?

mimi16
28. sep 2022

Samozrejme že to prejde. Tak ako každé obdobie u dieťaťa a príde nové. Aj moje deti sa budili, boli hore hodinu dve a potom zaspali ….a áno aj sa hrali a čo sa bude mamička na dieťa pozerať?

ivangeline
28. sep 2022

"Je to len obdobieeee." xD ...ozaj. Ak su to zuby,no vela sa neda urobit. Sirup pred spanim a gelik na zubky? Upokojujuci cajik?

andigab
27. sep 2023

My mamky to máme veru ťažké, toto sa dialo u môjho syna, trvalo to 3 mesiaca. Susedka má dievčatko, momentálne 20 mesiacov, donedávna jej v noci viac Brela, než spala. Chúďa, ledva cez deň nohami pohybovala. Len vydržať, iné nie je a nemeniť ani nerušiť denný spánok.