dobrý den máme 5 mesiacov , malá spí ešte v zavinovačke .. cez den niekedy pospí aj v kočíku voľne aj vo vajičku autom ale len na chvílku, ale na noc prípadne aj cez den( potrebuje 1 dlhší spanok inak je veľmi zla) spí ešte v zavinovačke , vnutro som vybrala kedže je teplo zviažem ručičky a dole jej nechám voľné ešte balíme na široko , ešte nás čaká kontrola na klbiky zatial je to ok , len ešte jednu kontrolu nám kazal , je škodlivé ked spí takto zviazaná? jedna mamička ma odsúdila s tým, že jej veľmi škodím kvoli tomu že už od 2. mesiaca by mala spať voľne je to pravda?dakujem za odpovede
pane boze ...neter sa pred 3 rokmi narodila najvacsie horucavy asi ako trz a spala podrz sa v perinke nie zavinovacke perinke po mne cca 20 rocna co je hruba jak vankus pospala aj v zavinovacke ale perinka bola top inak spať nechcela a s klbikmi nemala problem 🙂 ze mala by mohla by je to tvoje dieta tak aj keby do roka bola v zavinovacke ak jej je v nej dobre nechaj ju 🙂 a na klbiky mala tiez 2x bola 🙂
@zuzana321991 "skodlive" to nie je kvoli klbom, lebo tie predsa nezavinujes, ani kvoli teplu, ale preto, ze uz by mala mat volny pohyb, viac objavovat ruckami, celkovo rozvijat motoriku. To by ale malo byt podla tabuliek. No kazde dieta je individualne. Nvm, co vsetko si skusila, aby ste sa zavinovacky zbavili. Moj maly sa tiez nechcel oducit, ale davala som ho spinkat na brusko a tak ho rucky nerusili, rychlo si zvykol, vyskusaj. No ak to nepojde, vobec sa tym nestresuj a rob, ako to citis. Skus neskor. Urcite to nie je tske skodlive, ze by z toho dieta ostalo nejak poskodene
no skusali sme hocico.. skrátka ju to zobudí a je nervozna ked je v zavinovačke prituli sa k nej a citi sa dobre, skrátka sama sa k nej tuli a viem že chce spať, idem ešte skusiť spací vak.. aj ked skusali sme už dva a bezuspešne :D tiež si myslím že je to v pohode a ked jej tam je dobre tak prečo nie ona tam je hlavne na dlhšie spánky jeden cez den a v noci ináč sa snažím aby spala len tak to pospí len krátko
dakujem za odpovede a
@lindusss2016 skusím ho dať na bruško možno to zaberie dakujem
@zuzana321991 treba skusat, nieco zaberie. Moja starsia milovala spat rozvalena a nikdy nebola v zavinovacke, ale syncek naopak a jedine tak zaspal aj bez nej, ze bol na brusku. Na kazde babo zaberie nieco ine, drzim palce, nech rychlo zistis, co 😀
@zuzana321991 nechaj ju, keď tak chce spinkať. Za pokojné, dobre vyspate bábätko to to predsa stojí nie? Môj malý tiež spával v perinke, inak nechcel vôbec, spával s ručičkami zabalenými do 10 mesiacov, nožičky už dávno trčali!! Bála som sa ako sa odučí a zrazu ju nechcel sám od seba. Na jeho vývoj to žiaden vplyv nemalo, začal chodiť ešte ani rok nemal. Počúvaj svoje dieťa a nie iné matky, každé dieťa je iné. Ak bude potrebné, budem ju využívať aj pri druhom dieťati.
Prosím ťa, moja 5 mesačná spáva len v zavinovačke. A čomu by to malo akože škodiť? Veď 5 mesačná už nespí väčšinu dňa, a to, že je pár hodín zviazaná, jej nemá ako ublížiť, akurát sa spotí, tak treba dávať vodičku. Neviem, prečo by si ju mala nejak nasilu odúčať, veď keď sama príde na to, že už ju nechce, dá ti vedieť 🙂 žiaden stres
Môj synček má rok aj 9 mesiacov a bez svojej zavinovačky ani na krok 😆 má ju pri sebe keď spí alebo keď je unavený sa po nej váľa 😂 ako bábätko v nej musel byť, aby sa cítil bezpečne a bol spokojný, inak nezaspal a plakal. na kĺby a pohyb to vôbec nemá vplyv...to by musela byť stále v nej a napevno zaviazaná 😉 ako bolo vyššie spomenuté, riaď sa podľa dcérky
@zuzana321991 kludne ju nechaj 🙂, nebude tak do 18. Moj by tiez inak nespal a v 6.mesiacoch sa rozhodol, ze uz nepotrebuje zavinovanie. Na vyvoj to ziadny vplyv nemalo ;).
dakujem dievčatá ja si to tiež myslím, len su super mamy čo mudrujú a všetko je zle čo robíte vy, som chcela počuť len názor aj iných dakujem krásne
@zuzana321991 Zuzi,ak sa to malej paci,nechaj ju. ved je babatko. ved dokonca predávajú také zavinovacie deky,takže ocividne nie je jediná,ktorej to vyhovuje viac.
minule som bol pri doktorke a tam som si spoza dveri vypocul rozhovor, ze dnesne mami robia velku chybu, ze nedavaju deti do zavinovacky. Ze je to dolezite pre spravny vyvoj deti. Ze dnes moderne maminy hned oblecu novorodencov do rifiel a tak idu domov. Takze zrejme ta zavinovacka ma svoj vyznam. Do akeho veku neviem, ale dolezita je myslim si.
máme skoro pol roka a miluje perinku ale už si zvykla na ručičky von to som veľmi rada a v rukach má oblubenu plienočku len som chcela aby mala ručičky von kvoli teplu a tak .. a pokial bude chcieť byť v perinke tak ju tam nechám :D.. ja si neviem predstaviť mať ju bez zavinovačky aspon ked bola mala , teraz len ked spinka ,
@zuzana321991 môj mladší syn sa narodil koncom júla. V perinke spával veľmi dlho. Do 3 mesiacov každý spánok a potom len nočný. On nevedel zaspať inak ako v perinke. Mal 9 mesiacov, nohy von, sotva ho už obišla ale inak zaspať nevedel. Potom sme skúsili vak na spanie, to sa mu nepáčilo a začal spávať v pohode aj bez perinky. Na kĺby to určite neškodí. Treba nechať dieťatko spať ako mu to vyhovuje. Možno sa takto cíti bezpečne.
@zuzana321991 nepočúvaj iné mamičky, počúvaj svoje dieťa a svoje srdce 🙂 pokojne môže aj do 7,8 mesiacov spať zavinutá ak jej to takto vyhovuje. Ničomu to neškodí...