Ahojte mamičky, nebývam tu veľmi často ale sem-tam si sem zbehnem po Vaše rady. 🙂 Moja malá 10.mesačná dcérka spinkáva cez deň v kočíku vnútri v dome. Je strašne hyperaktívna a má veľa energie a aj keď je unavená tak ani za svet my nechce doobedný a poobedný spánok zaspať v postieľke tak nás netrápim a dám ju do kočíka a spí do 5 minút ...... Automaticky ako ju dám ľahnúť do postieľky ako keby "ožije" prevráti sa na bruško sadne si a začne sa na mňa vycierať, ale hlavne že pred tým už celá nervózna šochá očká ..... chcela by som aby sme tieto dva spánky (kedže spinkáva už len 2 krát okolo pol 10 a okolo 1-2) mali v postieľke, čo robiť ? pokračovať ? alebo to nechať tak a uvidím neskôr ? .... ďakujem za každú radu 🙂
Moja ma rok a stale spi 2krat po 2hodiny v kociku..ale vonku na terase..ked bola velmi zima tak parkrat sa zadarilo aj v posteli ale bol to boj😀
moj ma 19 mesiacov a spava cez den v kociku v obyvacke a niejak mi to ani nevadi, zaspi tam velmi rychlo.... ked uz nebude kocik bude si musiet zvyknut v posteli zaspat ale zatial neriesim.
my ideme mat 13 mesiacov a cez den stale spava 2x za den v kociku, inde nezaspi, v postielke alebo v posteli hned hore a nezaspi, pokym s azmesti do kocika bude spavat cez den tam
aohj, mne v kociku spali vsety deti a chvilkami som tiez mala chut to riesit, ale stalo to tolo nervov ze som sa na to vy... a spali v kociku.
Moj bude mat 6 mesiacov a doobeda spi vo vnutri a to niekedy pol hodku niekedy aj 3 hodky a poobede niekedy aj na obed ideme von a v kociku dokaze prespat aj 5 hodin 😉
@gabika711 vôbec to nerieš. Môj starší syn bol neskutočne uplakaný nespavec. Bolo mi jedno kde spí, hlavne že spal. Skúšala som v istých intervaloch (napr.každé 4 mesiace) ukladať ho spať do postieľky ale nešlo to. Keď mal niečo vyše roka tak sa naučil spať v našej postele ale musel si s ním niekto ísť ľahnúť, väčšinou sa dožadoval mojej prítomnosti. Až teraz v lete keď sa narodil jeho brat sa naučil zaspávať sám. Proste som mu povedala že Maximko plače a musím byť s ním a dať mu jesť a ty si šikovný veľký chlapček a spinkať môžeš aj sám a ja budem vedľa v izbe ak by si niečo potreboval. No a fungovalo to😉. Takže sa určite netráp. Chce to čas.
Tato otazka a odpovede ma dokonale ukludnili 😀 u nas cez den spime tiez len v kociku, ci doma ci von... 😜
My máme 19 mesiacov a moja spí len na posteli a preto nikde nemôžem ísť len doma sedieť ja by som chcela opačne lebo chlapci spali v kociku a mohla som spacirovat
@gabika711 ja som to nakoniec robila tak,že keď zaspala v kočíku preniesla som ju na posteľ,no lenže ten kočík mi fakt vadil,tak som skúsila uspať ju na posteli-nič. Musela som ju hojdať na rukách ako bola zvyknutá v kočíku až tak zaspala,ani to nešlo lebo bola tučko,nevládala som ju. Tak som si lahla k nej a robila sa že spím,začala loziť po posteli alebo revať,ignorovala som ju a nakoniec sama ku mne prišla a spala. Odvety to stále tak robím a keď vidí že aj ja spím zaspí za minutu - už tak fungujeme rok a pol
To je super , aspoň môžeš byt s ňou cely ten čas na vzduchu 😊 Prejdes sa, mala sa vyvetra 😊 Moja ma uz 18 mesiacov a v kočíku mi uz nezaspi . A niekedy mi to tak chyba 😊 Ked je vonku cez obed slniečko a ja by som tak rada isla pokocikovat 😀 Ale nedá sa.
My sme to mali kadejako...ale teraz napr spava moj 2r4m v kociku...zvacsa zaspi von na prehadzke 🙂 potom ho pripadne doma prehodim do postielky... 🙂 mne to vyhovuje, lebo zaspi rychlejsie a potom aa mu neposuva zbytocne vecerny spanok
ďakujem Vám krásne za všetky vaše odpovede som upokojená kvôli vašim odpovediam 🙂 .... veď predsa nakoniec ono všetko má svoj čas a detičky najlepšie vedia kedy je hlavne ten ich 🙂 takže veľká vďaka
@maciatkolulu ahoj prosím o radu. V akom kočíku spával tvoj syn keď mal 3 roky? Môj malý ma dva a pol, je naučený na spanie vonku, no kočík mu je už malý. Preto hľadám nieco väčšie. Dakujem
@viera173 Phil and teds, ale on v pohode sa poskladal do ktoreholvek. Mame ešte stále Mountain buggy nano, na dovolenke v pohode spal, ale ideál pre taky vyšší vek je Bollerwagen.
@jantato Dobrý deň. Prešiel už nejaký čas ale predsa sa vás chcem spýtať ako sa potom naučil spať v postieľke či to nebol problém v škôlke alebo tak. Naša má teraz 19 mesiacov a na obed spí tiež len v kočíku v izbe. Neviem ako ju naučiť spať v postieľke. V noci spí pekne v postieľke len na obed iba kočík dnu v izbe. Ďakujem
@mirkaplchova jasne, on jak mal 2,5roka prestal cez den spavat, ale jak isiel do skolky tak tam problem nebol, ono totiž tie deti vidia druhe deti a opakuju, v skolke nemaju rodičov, tak posluchaju jak aj ostatne deti. Sem tam ked nezaspi v skolke, tak lezi len.
@gabika711 ahoj, moj maly ma tri a pol a poobede spava iba v kociku🙂 od uplneho malinka si takto zvykol a am to vsetkym vyhovuje, ked niekam ideme, nie je problem, spi v kociku u kohokolvek a kdekolvek, dovolenka, navstevy, celodenne vylety, proste nam to vyhovuje, aj teraz si tu v obyvacke spokojne chrni v kociku, uz to mame rozdelene, mame totizto tri kociky🙂 dve exterierove a jeden interierovy, takze pokial ti to vyhovuje, neries a pokial nie, nuz, musis si najst sposob ako malu uspat v postielke