Nasa mala 3 rocna musi zaspavat so svojimi oblubenymi hrackami..ma dvoch malych psikov,ktorych ma v ruke.vecer,ked ide spat nastava histeria,lebo nevie kde ich cez den polozila.reve a reve,az vsetci hladame psov.no a v noci,ked sa jej vysmyknu z ruky,tak ich zas s revom hlada,ze pobudi nas vsetkych.uz som z toho zufala.kazdu noc je to takto..poradte pls nieco.diky
@marissenka naše obe deti majú doteraz (čoskoro 7 a 9 r.) svoje obľúbené hračky a tiež sme si tým prešli, plač, kde hračka je a šup, celá rodina hľadala🙂 ... ešte aj teraz ma obleje pot, keď si to predstavím a tie miesta, kde tie hračky boli (aj v kvetináči, raz dokonca v práčke ...) ...teraz sú už vytrénovaní, že si ich dávajú na jedno miesto a tam ich aj večer, alebo skrátka, keď ich potrebujú, aj nájdu ...
ja som to kedysi robievala tak, že som hneď ráno, keď vstali, hračku tajne schovala a pekne som ju potom v prípade potreby vytiahla zo skrýše ...(to bolo vtedy, keď som už bola na nervy z toho večného hľadania a revania za hračkami - spinkáčmi...) neskôr, keď už sa s nimi dalo, tak som im vysvetlila, že majú hračky na deň a na noc a môžu sa s nimi "hrať" len vtedy, lebo by sa pomiešali a stratili by svoje kúzlo ...
PS: niekedy nepomohlo nič, takže vám želám aspoň pevné nervy 😉🙂
@marissenka moja ma svojho Bua (plysoveho psyka ) a bez neho sa nehne a maličký zase všade behá s bavlnenou plienkou a tiež s §ou aj spi zavaruj Bože aby im ich milačikov niekto len chytil.....a vôbec mi to neprekaža 🙂 spia sami v posteli a postieľke 🙂 aj ja som mala svojich plyšakov na spanie až kym som sa nevydala 😅
@marissenka
Ahoj,mame 2 rocneho chlapceka.Syncek mi spinkava s dvomi autockami ,velkostou vhodne do jeho rucky a tiez s latkovou plienkou.No tieto 3 veci musi mat v rucke po cely den.Hra sa aj s inymi autickami,ci autodrahou.Ale tieto 3 veci musi mat vzdy na blizku.My sa z neho tesime,ze ake puto si vybudoval k tymto dvom autickam a k plienke.Ale tiez je to niekedy zle.Ked nevie,kde si plienocku ci auticka polozi,vsetci ich hladame.Este aj psik s ktorym su velky kamosi.No nemyslim si,ze sa s tym da nieco robit.Maju k tomu vybudovane puto.Asi sa ani nepokusajte s tym nieco robit.Myslim si,ze z toho musia len vyrast😉
@lilimoni
@ivett1
@mamjka
@sonka14 ja som rada,ze sa s nimi hra.jeden havko bol este moj ked som bola mala..ale tie revy v noci..mne to da zabrat pokial zdvihnem kotvy(33tt).a prejdem do detskej,a ohybat sa s bruchom nad postielku a hladat duncov.predtym toto iste robila s babikou. pripadam si ako jej sluha.budem musiet tiez vymysliet nieco,asi z lega neaky domcek,ci co...a naucit ju ,ze tam maju spinkat.
@marissenka, skuste zaviezt pravidlo, ze postielkove hracky ostavaju v postielke. U nas su postielkovi plysaci len v postielke, vzdy to tak bolo. Dcerke som povedala, ze ostanu v postielke aby boli cistucke, keby ich hocikde kladla, boli by spinavi, museli by sa prat a mokre v postielke nemozu byt. A co sa tyka noci, poznam to doverne, ked dcerke spadol v noci oslik, uz aj volala a musela som jej ho dvyhnut. Mala som na to vzdy nervy, lebo ma budila pre blbosti, ale je to cim dalej zdriedkavejsie. Tymto si asi prejde vacsina deti a rodicov.
Moje deti zaspavali (najmladsi stale zaspava) a spali so svojou maminkou, ta bola vzdy po ruke, ani hladat netreba 😵 😎
Pardon, som mimo temu 😝
@marissenka u nas idu havkovia do peliesku a berieme pyzamko z postele. Ide sa do sprchy, cela rodina, dedina a prilahli vesmir zazela jej aj havinkom dobru noc a je klud. 😀 ak sa v noci budi a reve na cely okres kvoli hracke, treba nieco vymysliet 🙂
môj syn od mala spí s jedný psíkom ktorému šúchal oči, a tie oči musia byť studené tak ho otočí tvárou na zimnú perinu nech sa ochladia, a raz v noci sa spustil strašný rev, tak sa pýtam že čo sa stalo a on že- havo má teplé oči 😠
@marissenka veru tak, hrackam spravit ich vlastnu postielku 🙂 hned vedla tej jej......a hlavne - nehladat hracky tesne pred spanim 🙂 - posli malu nech si ich najde co ja viem, hodinku, dve pred spanim.....nech im nachysta postielku 🙂
@marissenka : to mi pripomína časy keď môj malý sedel pod práčkou a pozeral na svoju obľubenú deku s ktorou spal a všade s ňou chodil od roka a pol do tri aj niečo, to bolo revu že sa musela deka sušiť, prať som ju musela väčšinou po tajme, teraz ma štyri a pol a už ani neviem kedy sa oddekoval, akosi tak sám 🙂
@marissenka nas zivy havino spava v pelechu. Mali sme podobny problem, ze sa budila a hladala havinov. Kupili sme im pelech 😀 vybrala v izbicke miesto pre peliesok a havinkovia spavaju tam 🙂