Ahojte,práve riešim taký problém mám už len pár dní do pôrodu. Mám 2 ročného syna ktorý je od narodenia naučený spať v postieľke sám,na posteli zaspať nedokáže a ja neviem ako to mám vyriešiť,s malým bábätkom sa na postelí spať bojím a ešte k tomu máme posteľ rovno pri okne čiže vetranie v zime by bolo náročnejšie. Dve postieľky sa nám sem do nášho malého bytu bohužiaľ nezmestia.
my sme to riešili tak, že dcéru sme dali z postieľky do postele ku mne a najmenšia išla do postieľky.... tiež sme mali málo miesta a tak sme spali v jednej posteli 2 deti a dvaja dospelí.... V postieľke najmenšia...
@deti95060810 a ako ho mám naučiť na posteľ? On mi z nej stále uteká na zem😔 ja tiež iné riešenie ani nevidím.
nečakaj, že sa to za deň naučí. najlepšie podľa mňa bude ak tú postieľku proste zložíš a schováš, nebude tak vidieť, že má okrem postele proste ešte niečo na výber. a chce to len trpezlivosť a možno aj nejakú tú motiváciu
Zacni tak, ze zaspi v postielke a prenesies na postel. Takto to robime my, nakolko mame ten isty, ale opacny problem, ze dcerka nechce zaspat ani spat v postielke. Uspime ju na posteli, pockame kym tvrdsie spi a prenesieme. Uz si na to celkom zvyka, a aj ked zo zaciatku v noci sa pytala do postele, teraz niekedy pekne zaspi aj v noci po mlieku v postielke. U vas by to malo byt jednoduchsie, pretoze urcite sa mu casom zapaci, ze je medzi vami a rychlo si zvykne s vami v posteli.
A čo poschodová posteľ? Taka ta pre deti. Hore ohrádka,, dole ako manželská - vojde ti vedľa nej aj postieľka a syna dáš hore do tej ohrádky.
@lenkakravcova neviem,nevidela som ešte niečo také.
Ahoj, ja by som si na tvojom mieste nehala babo pri sebe a kupila bocnicu na postel pre istotu. Ja mam maleho od narodenia pri sebe a hlavne pri kojeni je to super. Myslim ze mamy su na to stavané/ prispôsobené aby ani počas spánku bábätku neublizili 🙂 este je podla mna mozne ze syn ked bude uz babo doma sa sam nasťahuje do postele.
@xjakubikovak ja by som aj chcela takto ale muž stým nesúhlasí aj kvôli tomu oknu a vetraniu.
Tehotna si 9 mesiacov a teraz práve začínaš riešiť, ako odučiť svoje 2 ročné dieťa spať v postielke, aby uvolnilo miesto novorodencovi. Tak to aby si si švihla, ked o pár dní rodíš.
Vyvetras pred spanim.a hotovo 🙂 neviem co ine poradit, budete musiet spravit nejaky kompromis
Dvojročný zvládne spať na normálnej detskej valende. Náš nemá postieľku asi od roka a pol, nechcelo sa mi ho vykladať..z valendy proste zliezol ráno sam.
Treba dieťa zapojit do príprav na nové dieťa, možno príde on s nejakým riešením, čo ty vieš?
Náš ma teraz 4 roky a posteľ ma vedľa manželskej postele. Tiež neviem kde presne dam bábätko ale miesta mame dost, posteľ je 2x2m možno zo začiatku len do hniezda a potom sa uvidí.
Ved daj syna do detskej izby a bábätko vedla vas do postielky
@karpina veľmi nápomocný komentár, určite ho autorka ocení a značne jej zlepší situáciu 👍🙄
@zuzanka.zuzu Ano, máš pravdu... len som sa naozaj nemohla zdržať komentára, stále ma udivujú konania a zmýšlanie niektorých ludí.. možno v budúcnosti autorke môj zbytočný komentár pomôže myslieť trochu dopredu.
A je lepšie spať s novorodencom ?
podla mna nie je dobre spat s novorodencom, pre a proti si precitas na nete. Za mna nie, nevyspala by som sa lebo by som sa bala ze mu ublizim, rusili by sme sa navzajom. Krpec si s teba spavi cumel lebo sak si stale po ruke. Dalsia vec, moj 3 mesacny cestuje uz teraz v postielke, keby bol na velkej posteli urcite by spadol alebo by som ho celu noc len posuvala.
@ledgerka presne toto,a tak to je aj s mojím dvoj ročním.
Moje dieta spi od narodenia so mnou v posteli a teda naozaj neodporucam 😃
Kúp si na manželskú posteľ na jednu stranu zábranu. A na tej strane nech spí to staršie dieťa.Tým vyriešiš to zliezanie z postele a možno bude mať pocit, že je ako v postieľke. Ja budem rodiť v decembri ale ten strach, že priľahnem novorodenca mi to nedá...jedine cez deň a aj to by muselo byť v hniezde ...
Môj druhý syn spi do mnou v posteli od narodenia. Je náročnejšie dieta. Prvé tri mesiace ( už aj v pôrodnici) jedol každých 45 minút cez deň aj v noci. Kebyže nespí so mnou v posteli, tak neviem ako by som to dala.
Nerušili sme sa vôbec a nemá problém spať aj v postieľke. Ale spi ďaleko lepšie pri mne ako v postieľke. Vydrží dlhšie spať bez krmenia, keď je pri mne. Keď sa pribudí, len sa na mňa pozrie alebo ma chytí za prst a spi dalej. Obaja sa v noci krásne vyspime.
Ja tiež spím s mojim bábätkom od narodenia, má tri mesiace a spi omnoho lepšie pri mne ako sám v postieľke! Aj so staršou dcérkou som tak spavala a tiež super! Veľakrát v noci mrnci, alebo šermuje rukami a stavať pri každom jeho pohybe by som nedala a aj s papkanim je to super! Ja ho mam stále v perinke zabaleného, aj muž si zvykol že je s nami
Skus hniezdo, niektoré baby si ho chvália
som toho nazoru, ze by dietatko malo spat samo v postielke. u nas to tak bolo a som zato vdacna, ze potom s nami spat ani nechcelo. malo svoj priestor a my sme sa tak isto lepsie vyspali ako keby sme mali spat pokope
Veľa možností nemáš.. ak si nechceš niektoré dieťa nasťahovať do manželskej, tak pre postieľku proste budeš musieť nájsť miesto..