Ahojte,ti čo spite s dieťatkom v jednej posteli,tak do akého veku ste nechali tento zvyk?
Ďakujem
2r,5r
Kym nespadla z postele na hlavu🙈 (21mesiacov) odvtedy je vo svojej velkacskej a ja vacsinu noci u nej.
Dcera sama " odišla " v 6
Planujem nechat dovtedy dokym to tak budeme obaja citit
Tiez sme to na nu nechavali, odisla sama cca pred mesiacom, 3 bude mat v aprili, ale postel ma prisunutu pri nasej manzelskej..... Takze ked potrebuje vie hned preliest, ale po chvili ide zas do svojej 😁
Dcéra striedavo s nami spala cca do 3 rokov, syn sa cca v 1,5 roku začal pýtať do svojej postele ...
Starší sám od seba prešiel do svojej izbičky keď mal 2,5, mladší má 3 a je stále s nami. Poobede spi vo svojej, v noci sa ale budí keď je tam
Do 2,5 roka
Moj ma 3 a pol a vyzera ze sa vobec nikam nezbera.Ja som to uz vzdala davno,beriem to ako to je a aj mne sa spi kludnejaie ked aom ho tam prijala.
Ďakujem žienky za odpovede. Samozrejme ani ja to nechcem uponáhľat ale zaujíma ma to z pohľadu príchodu ďalšieho bábätka Že ako na to . Lebo si to neviem predstaviť ako sa zmestime
Nám prišlo druhé dieťatko, keď mala dcérka rok a 10 mesiacov. Teraz majú 4 a 2 roky a pred mesiacom o nám pribudlo ďalšie bábätko. Prisunuli sme jednu veľkáčsku posteľ a dá sa v pohode 🙂
Držím palce ❤️
@betkaulicna to je krásne riešenie
No dúfam že aj nám sa podari
O tri mesiace tiez k nam pride druhe babo, maly bude mat vtedy 14m.
Zatial planujem prvy tyzden-dva ist s babom spat do inej izby, aby som zistila ako budeme fungovat.
Taketo veci zistis “za jazdy”, uvidis co by mohlo realne byt dobre a prisposobite sa 😊
@betkaulicna aj my máme letisko 🤣 super je že nemusím v noci vstávať a žiadne žiarlenie na mladšieho surodenca nebolo
Nikdy sme to nepraktizovali nejak zámerne. Len keď dieťa potrebovalo alebo bol chorí. Teraz má obdobie (skoro 7 rokov) že to proste potrebuje a vždy v noci príde k nám. No ja sa väčšinou presuniem k nemu do postele. Čakáme druhé a keď sme sa s ním bavili tak sa boji ze ho nebudeme mat už tak radi 😂😂
Mladší syn má 6 a niekedy pri mne spi pár krát v mesiaci
Zatiaľ má cez 2 roky a spí so mnou. Nevadí nám to, tak to zatiaľ nemením.
Spíme s manželom a 2 deťmi všetci spolu 🙂 k manželskej sme prisunuli ešte jednolôžko a v pohode sa zmestíme
Mám dve deti. Staršia má 4,5. Do vlastnej postele a izby sme ju presúvali asi keď mala 2,5. Najprv na poobedny spánok, potom aj nočný. Ale takmer vždy v noci docupita ku nám do spálne medzi mňa a manžela. Len pár nocí bolo, že zostala do rána a vo svojej posteli. Mladšia má 2,5,má prisunutu ešte malu postieľku bez bocnice k našej manželskej, ale tiež sme ju už pomaly začali ukladať do detskej izby, že tam zaspávajú spolu. Ale tiez ešte nespí do rána sama. Niekedy spustí plač už po hodine spania a musíme ísť po ňu alebo tiež docupita sama. Samozrejme najlepšie sa im spí obom na mne, takže bývam taká stiahnutá ráno 😁 ale tak raz z toho vyrastú.
Dcéra spala pri mne na manz. posteli do 5 a štvrť roka. Z toho posledného polroka bolo s nami v izbe aj druhé babatko, ale malinká spala v detskej postieľke. Na moje vlastné príjemné počudovanie sme tak celkom v pohode fungovali. Potom sme sa presťahovali do druhého, vacsieho bytu, a staršia začala zo dňa na deň spávať sama, vo vlastnej posteli v detskej izbe.
Cca 2r
Moje deti išli do svojej postele aj izby ako cca 1,5rocne. Veľmi ich v noci vyrusovala naša prítomnosť. Odkedy boli takto mimo tak za pár týždňov prespali celé noci. Prvé týždne sa vždy zobudili okolo polnoci,neskôr nad ránom,došli za nami na cicik a zostali už do rána. Keď mala staršia skoro 4r,narodila sa jej sestra. Vtedy načas zacala opäť k nam chodit a spali sme štyria. Časom sa aj popratala sama do svojej keď zistila,že jej vrestiaca sestra vadi 😀
Dokiaľ to budú deti potrebovať. Syn 3 ročný ináč ako prituleny pri mne nezaspí.