Ahojte, ako to je ak máte napr 1 rocne dieťa a druhe sa vám práve narodilo, ako ste to riešili so spaním? Mali ste 2 postielky? Lebo dávať spinkať samostatné 1 ročne mi príde ešte skoro.
@vasjar tak jedno do postele a druhe do postieľky...
2 postielky aleb novorodenec pri tebe na posteli. My mame 2 postielky...jednu bez bocnice..kedze dojcim mini. A ah
my sme to riesili tak ze 1 klasicka postel + 2 mensiu (klasicku sme spilovali) a do cca 8 mesiacov nam to vydrzalo, potom sme kupili mensiu manzelsku postel bez nocnych stolikov a zmestili sa aj 2 postielky uplne na testo - inak 1 som mavala aj pri nohach druhu pri sebe 🙂 drzim palceky s detmi
Starsia spi v postielke bez bocnice vedla nasej postele a mladsia spi v hniezde, v nasej manzelskej posteli. Dve postielky by sa nam nevosli a takto je mi to pohodlnejsie kvoli kojeniu
@vasjar my mame drobca od 7 mesiacoch v jeho izbe. Na zaciatku som pouzivala kameru a videla ho. Izba je hned vedla takze ked ho zacujem plakat, hned idem k nemu. Spi ale dobre, bolo to vzdy 1-2 za noc. Teraz ma 16 mesiacov a vynimocne je 1 raz hore a treba k nemu ist, inak spi celu noc. Osobne si neviem si predstavit 2 deti v jednej izbe, budili by jeden druheho, a aj nas.
mna by skor zaujimalo ci to rocne nezobudi novorodenca? alebo naopak? mate niektora takto po sebe deti? resp. mna to bude cakat coskoro maly bude mat ledva 2roky a novorodenec naco sa pripravit?
@almia naši nebudia jeden druhého. Oni si zvykli, maly mal dva roky ked sa dievka narodila. Teraz ma 11 mesiacov a ked ona v noci reve maleho ani nehne a opačne.
@sasanka605 vdaka no neviem moje sa budi aj 5krat za noc dost zle spinka, este ho kojim k tomu... len kojenie nejako budem musiet ukoncit ked sa narodi novorodenec a prso bude musiet prenechat :D
@almia aj moj bol taký a ja som mala normalne strach ci to prežijeme v zdraví. Ja ked vojdem do izby su v momente hore ale ked si tam revu navzájom, tak to sa nepobudia. Nerozumiem tomu ale je to tak. Teda samozrejme len nejake výkriky do tmy, nie vytrvalý plač 15minutovy.
@sasanka605 dakujem 🙂 :D a drzte sa
@almia aj vy, zvládnete to v pohode 😊
@vasjar mozes skusit aj s kamerou. Ale my bez budeme, to pocut cez steny ked je to vedla. Len som zas zvedava ci to bude ok, lebo maly ked je pocikany, tak sa mrvi mrnci ale spi. A ked ho prebalim.vtedy, tak v pohode spu dalej, ale ked sa nevystihne ten moment prebudi sa a tazko sa mu zaspava
@vasjar my sme toto riešili vo februári. Starší syn mal 13 mesiacov a narodil sa nám ďalší syn. Vyriešili sme to tak, že keď som bola v pôrodnici, tak manžel sa presťahoval so synom do detskej izby, ktorú máme oproti spálne. Po návrate z pôrodnice som ja s bábätkom spala v spálni a on so starším v tej detskej. Nechceli sme, aby tam zatiaľ spal sám, aby sa necítil odstrčený.
V apríli sme mali krstiny a prišli k nám spať moja sestra s rodinou, tak vtedy so starším synom spali dve noci v detskej izbe moje neterky a manžel sa vrátil ku mne do spálne. Po ich odchode sme už nechali staršieho syna samého v detskej a je to fajn. Dvere máme otvorené a ak plače, tak ja ho počujem.
Mladší syn spí zatiaľ s nami v spálni, ale keď bude mať vo februári rok, tak ho presunieme ku staršiemu do detskej izby.
Vyhovuje nám to zatiaľ takto, lebo ten mladší má slabý spánok a hneď sa na všetko budí. Dúfam, že sa to dovtedy zlepší. Samozrejme máme dve elektronické pestúnky, ak poobede alebo večer spia každý vo svojej izbe, aby sme ich počuli.
@vasjar dve postielky urcite.