Nasa mesacna dcerka vie spat len na mne pripadne partnerovi v polohe novorodenca..hned ako ju dam do postielky pripadne do postele vedla mna na chrbat alebo bok,hned sa zobudi..ma s tym niekto skusenost?ako ju to odnaucit?
no odnaučíš tak ako si ju na to naučila.....čiže nedávať spať na teba....a samozrejme ani na partnera....je to ako s tým že dieťa zaspí len v kočíku, či tým že zaspí len na rukách.....dieťa si zvykne len na to čo mu umožnia rodičia
@vikiviktoria ja odporucam paperovu perinku. Bude jej pohodlne ako pri maminke.
@vikiviktoria ja to dieťatkom.... Staršia bola taká a keďže takmer všetky deti trápia kolíky tak to do 3m nik nerieši že spia na rukách.
A čo chces vlastne? Veď bola 9m s tebou v brušku.
Môj najradšej spal v postieľke, potreboval svoj priestor, aj ako minibábo. Teraz ma dva roky a tri mesiace, prišla nejaká otočka a chce byť na mne, na rukách,túli sa, a zaspí len a len pri mne, schuleny do klbka, tak aby ma cítil.. ja si to naopak užívam,lebo myslela som si,že ani to nezazijem,predtým fakt nejavil zaujem 😄 Chcela som tým vlastne povedať,že buď skúsite ináč, a postupne si odvykne, ale bude plač,na začiatku určite... alebo počkáte, ako vidíš aj na našom príklade, zmení sa to.
uspavanie kojenim v posteli? tam vie zaspat...
do 3m by som vobec neriesila, tzv. stvrty trimester.... babo chce byt s mamou, ved 9m bolo vylucne s nou....
@vikiviktoria skúšala si šatku alebo nosič? Poprípade nám sa osvedčilo uspať na fit lopte a preložiť do postieľky. Lebo tieto návyky skôr majú tendenciu zotrvať a čím je dieťa staršie, tým ťažšie sa to bude oducat a za pár mesiacov tu budeš písať, že nič nestíhaš lebo mala na tebe spí alebo ťa bolia kríže a pod. 🙃
@mogaa ver tomu, ze su deti, ktore sa tak narodia a nemusis ich to ucit. Moja sa narodila o 21.00 a celu prvu noc sme tak stravili. Pri akomkolvek pokuse dat ju do postielky alebo vedla seba na posteli spustila taky rev. Veru prve 3 mesiace zivota mame fotky dcery na nas nosntop. Nastastie aspon v noci spala vedla mna. Zaborena do prs. Druhe dieta zaspalo, kde sme ho polozili, len na rukach nie. 3 noci spal so mnou v posteli, ked sme boli pred mesiacom v nemocnici. Aj to bol viac hore ako spal.
Moja kamoska uspavala maleho tak, ze ho zavinula do peribky, tak ho uspala a zavinuteho dala do postielky. Ta perinka mu davala pocit toho, ze ho niekto drzi ako u mamy v brusku. Tvoje mesacne babatko tak bolo zvyknute niekolko mwsiacov a casom dolu hlavou 🙂
Tiež som navykla na uspávanie na mäkkej perinke, v náručí a keď zaspal hlbšie, preložila som. Od mala spal v postieľke. Ale zmena prišla neskôr, keď nevedel zaspať inak, ako mne na brušku, hrudi. Ako postupne rástol, už mu to bolo nepohodlné.
@nikpa nesuhlasim. 5 mesiacov spal na mne maly, ci uz pri kojeni na vankusi, alebo nosic, satka.
a potom som ho zrazu vyklopila a slo to v pohode. vyklopim ho teraz v pohode.
vsetko je len obdobie. podla mna je zbytocne teraz "ucit" pretoze pridu zuby a bude to rovnake, a moze znova "ucit". proste to babo chce citit svoju mamu, pre mna uplne pochopitelne....
@vikiviktoria je to normálne, pomôž si nosicom alebo šatkou a postupne skúšaj vyklopit neskôr. Ja by som pri menšej bez Rischino nosica neurobila nič, ani by som väčšiu zo škôlky nevyzdvihla a neboj raz príde obdobie, že bude spať normálne.
@hviera81 to je tvoja skúsenost, ja mám zase svoju a to úplne inú. Mňa veru z takéhoto uspávania seklo v krížoch tak, že som skončila na pohotovosti na infuziach a museli sme učiť uspávania v postieľke doslova zo dňa na deň a nebolo to veľmi ružové. Takže každé dieťa je iné, ideálne je keď to ide všetko hladko bez plaču ale nie vždy sa to dá.
Aj naša to tak mala,teraz má skoro 4m a mne to chýba
@vikiviktoria no nijako, proste je to prirodzene a casom sa to zmeni trosku
@vikiviktoria moj syn bol taky isty... Po sestonedeli sa to postupne zlepsilo, od 3 mesiacov uz spal vedla a postupne sme ho oddalovali. Od 6 mesiacov spi sam v postielke. Z mojej skusenosti to netreba silit, ale postupne zvacsovat hranice, tak ako sa da. Tvoj syn he este velmi malunky a potrebuje ta citit.
@katkamatka7 Kedy mu zaspavanie na tebe zacalo byt nepohodlne. Nas syn ma 2.5 roka a stale tak potrebuje zaspavat. V jasliach dokaze cez den zaspat sam uplne bez problemov, len doma potrebuje mna alebo otca.
@andreatytler Nepohodlné začalo byť pre nášho vtedy, keď si zvykol na ďalšie zmeny a prijal ich.
Zaspávať mi na hrudi začal práve pri začatí veľkých zmien, s ktorými sa potreboval vyrovnať. Trvalo to asi dva až tri mesiace.
Veľkosťou to začalo byť jemu nepohodlné, keď mu nohy svojvoľne padli na posteľ, nepotreboval sa už toľko chytať na moju istotu, získal svoju, zošmykla sa mu aj hlava na posteľ a bolo 😉
@vikiviktoria samozrejme ze s tym mame skusenosti. Je to ta najprirodzenejsia vec. Samozrejme vekom to pojde prirodzene prec ..len skusajte postupne. A cez den pouzivat satku/nosic.