Ahojte maminky. Čakáme časom druhé bábo a vekový rozdiel medzi detičkami bude 15 mesiacov. Zatiaľ sme v 2-izbáku, i keď hľadáme niečo väčšie, ale cenovo je to katastrofa, čo ľudia dokážu za byty pýtať, takže ktovie kedy nájdeme niečo. Chcem sa ale spýtať vás, ktoré máte skúsenosti, ako ste to riešili so spinkaním takýchto bábätiek, aby sa navzájom príliš nerušili. Prvá kočka nám už doknca spinká sama a celú noc. 🙂
ahoj, tak my mame presne ten isty vekovy rozdiel, byvame v 1izbaku, v ktorom je kuchyna prerobena na malu destku izbicku oddelena od obyvacky posuvnymi dverami- cize vsetko pocujem ale trocha je hluk tlmeny... zaciatok bol dost tazky, starsi je zivy a mensi velmi vnimavy-pekelna kombinacia 😒 chvilu mu trvalo, nez si zvykol na babo a prestalo ho tak zaujimat, zhruba tie dva mesiace to bolo naozaj narocne. starsi spi v izbicke sam od 1. mesiaca a mensi k nemu prikvitol od druheho mesiaca - teda na noc. cez den spaval mensi v obyvke, aby sa nerusili... robime to tak, ze ked idem mensieho do izbicky uspavat, starsi vie ze sa ma stisit, nakukava k nam a ked mu prstom ukazem ze ma ist prec, ide sa hrat alebo kuka rozpravku potichu. ked sa nahodou utrhne z retaze, poviem mu ze babo haja a on sa postupne utisi. zo zaciatku aj dostal chudak po riti kolkokrat ked jacal doslova a mne sli nervy prasknut... nas mensi je taky, ze ked papal a niekto presiel okolo, bolo pojedene, lebo uz sa nevedel sustredit a cely sa vykrucal za tym pohybom... takze asi tak 😖 v noci spia spolu, ukladam najprv starsieho a ked uz spi, prilozim k nemu aj mensieho teiz uz uspateho. pocas noci ak sa zobudi uz nejak nadranom, tak putuje uz k nam, aby nezobudil starsieho... uz sa mi podarilo cez obed ich ukladat naraz a mam aj ja chvilku klud. teda nie vyzdy sa to podari...vy mate aspon teda 2izbak a predpokladam ze normalne dvere, ktore lepsie tlmia, tak snad to zvladnete, drzim palce! neboj, bude to ok 😉
ja som mala rozdiel 16 mesiacov a nevadili si vôbec , navykli si na rovnaký režim a fungovali ako dvojičky a malé dieťa má dobrý spánok, na menšieho sa vôbec dcéra nezobudila.
@2veronka7
ahoj
medzi nasimi je rozdiel 18mes. osobne si myslim, ze nejaky "univerzalny" recept neexistuje. pretoze kazde dietatko je ine, rozne potreby spanku a pod. takze az "za behu" zistis, ako sa to da trocha skorigovat, aj to bude zlozite. u nas napr bolo stastie, ze mensi ked sa v noci budil hladny, ohlasil sa pomerne ticho, co som bola rada, lebo starsi ked bol drobec ten proste hned "reval"...
takze to "nocne" budenie bude dost zalezat od mensieho, tiez ako dokaze napr tatino utisit starsieho ak sa bude budit.....
co sa tyka denneho "rezimu" ci spanku, do toho polroka by to malo byt jednoduchsie, pretoze mensi moze spat v kociku a so starsim mozes byt na prechadzke, male deticky spavaju niekolkokrat kratko (ved vies), starsieho si uspis ked ti drobec zaspi, ked bude jeden spat druhemu vytvoris "detsku", miesto na hranie v tej druhej izbe.... da sa to.
skor sa priprav na situacie, ze obaja budu naraz hladny - budes kojit mensie a starsie bude prave tiez plakat od hladu a pod....
som si ista ze s urcitou davkou intuicie a citu najdes tie spravne "postupy" aby ste to mali co najharmonickejsie, najkludnejsie, ale priprav sa ze niekedy bude blazninec 😉
ale na druhej strane, ked budu troska vacsi, budu urcite super partaci 🙂 drzim palce nech je vsetko v poriadku
Ďakujem za všetky postrehy 🙂 potešili a upokojili... aj sme si vraveli, že všetko sa dá a spôsob sa isto nájde, len niekedy aj počuť od konkrétnych ľudí, dokáže ešte viac povzbudiť. A áno, každé bábo je iné, tak uvidíme, čo ten náš druhý drobec. AKo obzerať budeme byty, ak sa niečo za cenu hodnú nášmu rozpočtu nájde prečo nie, ale netlačíme na pílu. A v bytíku sme si dosť zvykli, je to doma prosto 🙂
Ja mam rozdiel 18mes. Na zaciatku sa navzajom budili, ale neskor to uz bolo v poriadku.
ja mam dvojicky a do 2.5r. som bola hore kazde 2 hod. Sice mame 3 spalne, 2 poschodia nenasli sme sposob aby spali a nebudili sa jeden od druheho. Po spickach sme chodili po dome. Nastatie od 4r. spia so mnou v manzelskej posteli, zaspia do 10 min. a prespia 10-12hod. vkuse.
moja skúsenosť,deťom absolútne nevadi,že ten druhý mrnčí,mrví sa,či plače (jasné,že nie srdcervúci plač).napr. mladší mi prekašlal celú noc,ja som bola permanentne hore (a to spím v inej izbe) a starší syn prespal celú noc a ani o tom netušil (a to je s ním v jednej izbe).takže sa zatiaľ netráp,vyskúšajte,ako budú spávať a hotovo.