Ahojte, mozno ste zazili podobnu situaciu, tak snad poradite. Skusim dako v skratke vysvetlit.
Mam dve deti 3 a 5 rocne. Syn starsi spaval uz super sam pohoda 2 roky, myslim sam v posteli, dcerka si zacina zvykat, spi v posteli par mesiacov, dovtedy ani za nic. Aj to pri nej musim byt. Maju novu izbu spolocnu /cc 2 mesiace/, kde zaspia a ja ich potom cca o 22.00 presuniem k sebe, inak by mi tam sami nespali, starsi sa vraj boji a mladsia ma zobudila prisla v noci velakrat za mnou, takze som sa to rozhodla riesit takto. Lenze aj napriek tomu sa vobec nevyspim, mala sa budi v noci aj v mojej izbe, chce ma, mami mami budi ma, kope vnoci, velmi sa hybe a ja som rano hotova. Ak spim na madraci vedla postele, ani to nie, musim byt pri nej, starsi spi jak drevo, ale ten zase nespi sam vo svojej izbe kvoli tomu strachu. Nevladzem tamto fungovat, 2 tehotenstva po sebe, rok kojene oboje, takze mam dlhodoby spankovy deficit. Syn mal problem s mandlami, vyberali mu ich nakoniec, bo bol stale chory, plus mal problemy s dychanim, takze tiez dalsie roky v noci riesili sme to. Ak spia obaja na velkej posteli, ona si pyta mamu aj tak a este zobudi syna. S muzom nezijeme, on ich ma tiez spolu v jednej izbe, ale on to asi lepsie zvlada ako ja. Pri kazdom.pohybe som hore, proste rano som nepouzitelna :( Potom ked ich ma on samozrejme dospavam, ale tie dni ked som s nimi musim fungovat. Som potom strasne nervozna, ze by som fakt az ublizila :((( Kedy mi zacnu spat same v izbe, da sa tomu nejako pomoct ??? Dakujem
Snazit sa..aby spali vo svojej izbe a neupustit. Deti citia,ze povolis. :D Starsi spi v izbe sam. 2r8m. A mladsiu to coskoro caka,avsak hladam na spravny okamih,este sa 2/3x v noci budi.. Myslim,ze zaklad je nepovolit nic ine.. vyriesit to inac. Budi sa mala? Preco? Daj jej hracku,to svetielko je super (aj starsi ma zapnuty globus),otvorene dvere do izby,nejaky zvuk/sumenie/pesnicka.. a ked su dvaja v izbe,nvm coho sa maju bat.. su dvaja! :D Pripadne zabrana,nech nevychadzaju z izby. :D A nvm..ja by som hladala riesenia len v ramci npvej spolpcnej izby a urcite nedovolovala,aby spali so mnou....ked uz raz nespia a vies,ze vedia spat same...tak to vedia! Uz len si zvyknut.
@brita7777 my máme deti na spojených posteliach, ako keby manželská, ak sa niektorá zobudí, ľahnem medzi ne a keď zaspia idem do spálne. Staršia sa budí raz za noc, niekedy ani to nie. Mladšia máva síce noci že sa budí a dám si ju k sebe do postele (ešte je kojena) ale tiež to už nie je pravidlo. Dve v izbe sa nemajú prečo báť, treba nastaviť pravidlá a nepopustit.
@brita7777 suhlasim s dievcatami vyssie. Nastavit pravidla a nepopustit. Ziadne ustupovanie, nas ked zacal spinkat sam v izbicke, tiez prve noci vychadzal. Pekne s laskou a citom a vysvetlovanim som ho vzdy vratila do jeho postele. Aj 5x za noc. Po 4 dnoch spi cele noci, sem tam sa mu nieco sniva, to ho pridem postiskat, ubezpecim ze sa nemusi bat, atd, podla potreby, ulozim ho, dam pusinku, poviem nech sa dobre vyspinka a (!!) odchadzam.
Deti potrebuju pevne hranice, dodrziavane s laskou, citom, ale pevne. Tvoje deticky hranice nemaju, tak sa necudujem, ze spanok je a bude zufalstvo 🙂
@marzuz89 suhlasim, ze ustupujem. Syn sa ma pred spanim asi tak 8 x opytatm, ci ho presuniem k sebe (spaval tam 4 roky takze) a dcerka spavala predtym s muzom v druhej izbe, takze je to pre ne nova vec, no fajn skusime teda...len nvm ked sa zobudi v noci mam ju dat k sebe ? Bo ona tak rychlo nezaspi ked sa zobudi v noci. Potrebuje sa uistit, ze som tam preto sa budi, nvm presne z akeho dovodu, ale vravi, ze ma chce ked sa budi
@brita7777 pridám sa k tým, čo ti píšu - neustúpiť. Môžeš kúpiť alebo dať urobiť handrové bábiky, ktoré budú mať vlasy takej istej farby aj dĺžky ako ty, každému ju dať do postele s tým, že budeš aj v noci pri nich. Lepšie ako svetlo v tej miestnosti, kde spia je slabé svetlo na chodbe. A žiadne presúvanie k sebe, keď sa v noci dcérka zobudí, iba ju uisti, že si tam, že spolu budete cez deň, teraz sa spí, ale neber ju k sebe. Musíš vydržať, tvoje deti vedia, že ustúpiš, preto skúšajú.
mozno u nich je to mmt horsie aj preto, ze ak som spravne pochopila muz sa odstahoval? mozno preto sa potrebuju uistit, ze ty neodides...
Dievcata, musim povedat, ze Vase rady zabrali, obe deti mi prvykrat spali uz dve noci same, samozrejme male nocne svetielko v obyvacke a pootvorene dvere do detskej, prvu noc ma obaja zobudili 2x a druhu noc mladsia iba raz. Wow, dufam, ze si teda zvyknu a ja uz mozem o trosku kludnejsie spat 😄