Spanie bábätka cez deň

basa1999
8. apr 2023

Ahojte baby, mám prvé babatko 2 mesačného synčeka v noci spinkame super 2 krát sa budí na papanie ale cez deň je to hrôza. Vie zaspať len v nosiči alebo kocari alebo na rukách ale nechcem si ho tak učiť a v nosiči ho nezvladam nosiť celý deň nakoľko ma 5,5 kg. Viete mi poradiť ? Uspim ho hladkaním hlavičky ale za 10 minút jak prestanem sa zobudí. Mám počkať kým sa to zmení je to tým že je ešte veľmi maličký a potrebuje ma cítiť ? Mám obavy pretože sa hovorí že spánok musí také malé babo mať cez deň keďže sa mu vyvíja mozog. Spí mi stále len 10 minút ked je napríklad len položený doma v kocari alebo postieľke. Stále zýva a vidno že je unavený a večer je už strašne nervózny. Prosím poraďte.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basa1999
autor
8. apr 2023

@elizabet173 maximálne hodinu a potom je hore. Neviem či je nejaký rozladený alebo prespatý z noci ale také malé babo by malo asi chcieť spať stále. No niekto tvrdí že sú bábätka čo spánok nepotrebujú ale on je večer už umrnkaný čiže ho asi potrebuje.

beata_k
8. apr 2023

@basa1999 Jasne, ze potrebuju spat. Do kocika alebo si lahni s nim. Je este velmi malicky a potrebuje ta citit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basa1999
autor
8. apr 2023

@elizabet173 presne toto ja by som bola s ním aj celý deň vonku ale toto počasie je strašne. Počkám možno to časom prejde a skúsim ho aspoň raz mať cez deň v nosiči aby aspoň niečo pospal.

basa1999
autor
8. apr 2023

@beata_k veď toto že mi je zvláštne že aj keď je úplne unavený nasilu drží oci. Skusim si s ním ľahnúť

ls56
8. apr 2023

Ja som chodila vonku za každeho počasia keď bola moja novorodenec. Vedela zaspať len v kočiku alebo hojdanim na rukách,ale doma ju hojdať vkuse, zatvorená,tak to bolo o hubu. Takže som kočikovala celý deň. Narodila sa v januári,tak či pršalo,snežilo,fúkalo. Dieťatko je v kočiku chranené a ja som sa obliekla podľa počasia. Neskôr okolo 5 mesiaca už nechcela spať v kočári ale len doma na posteli somnou. Dokonca odmietala hojdanie. Teraz fungujeme takto skoro rok. Nezaspi nikde len v posteli. Ani v kočiku,ani v autosedačke,ani na rukách. Takže neboj,zmení sa to. Je to ešte malinké dieťatko a potrebuje cítiť maminku. Ak chce spať v kočiku tak skús aj po dome/byte ho voziť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luxus10
8. apr 2023

@basa1999 pokial mozog a telo dostalo pocas vnutromaternic. v . to co treba, dieta po narodeni vobec nemusi byt spave,,,, podla hmotnosti usudzujem, ze aj ma dobru vyzivu, potom tieto deticky viac zaujima okolie, ako spanok...treba zvazit, ci nema refluxy, mozno aj preto intuitivne niektore deti nechcu spat na rovnej podlozke, ale na rukach, v kociku, hojdacke, ak ma mierne naklonenu opierku aj co to pospi...moj najradsej spal v kociku za jazdy ale maxi hodinu, doma ani za svet, raz ked prsalo a na sportiak som natiahla hrubi plastenku pospal 4 hodiny-ale to len raz...🙂a 2x v graco hojdacke cca 3 hodiny, ale nesnela som v izbe s nicim ani suchnut, hned bol hore, nehovoriac, ked by so isla na wc a splachla...🙂

basa1999
autor
8. apr 2023

@luxus10 grckával prvý mesiac ale ako sme zmenili mliečko tak pohode ale dávam ho vyvýšené aj tak. Niekedy rozmýšľam že či to neni tým že som nemohla kojiť tak ma potrebuje iným spôsobom pri sebe.

luxus10
8. apr 2023

@basa1999 oni tie deticky lubia byt na maminke, citi tvoje teplo a pocuje tlkot tvojho srdca, nie nadarmo sa tomuto obdobiu hovori 4. trimester,,,🙂 upokojuje ho to...neboj, ked bude unaveny a bude potrebovat spat, tak bude, ked nie, tak nie, ma vyvinutejsiu nervovu sustavu, tak je hore...mne dokonca odmietal byt v leze v takomto veku , ked vedel, ze sme v obchodnom centre, bud na ruky, alebo do sikmeho sedo-lahu a obzerance...a v knihkupectve len na ruky, a ked som platila, tak sa naklanal a sledoval mna aj predavacku, aj knihy...🙂 na striesku kocika aj hojdacky som mu vesala stipcove hracky-piskali, hrkali, to bola ina zabava dokazal ovladat aj 4 naraz...🙂..........niekto dieta zabali do perinky, da do postielky a zavrie dvere,pripadne je aj na poschodi a mama dole... a kym dieta neplace, ma pokoj..

no u nas nehrozilo, bol to spolocnik od malinka...🙂

mimi3008
8. apr 2023

@elizabet173 Presne, moj starsi syn po uplynuti novorodeneckeho obdobia spal presne 40 min, az do roka, kym nepresiel na 1 denny spanok😆

beata_k
8. apr 2023

@basa1999 Ak je dieta preunavene, nedokaze sa ukludnit a zaspat. Nespoliehaj sa na rady " aj moje nespalo". V spanku sa vyvija centralna nervova sustava. Na to pozor.

danieladugard
8. apr 2023

Hojdacka?

petronellla87
8. apr 2023

@basa1999 ahoj tiez mam dvojemsacnu,ked ma naladicku ze spi sa na mame tak si lahnem na gauc ju si dam na hrud a nerobim nic. Ked na mne spat nechce zaberie bud hojdanie v perinke alebo zvuk vysávača, vtedy mi zaspi v postielke. Alebo klasicky vonku v kociku. Ak si na IG pozri profil Lepsi spanok babatiek tam su fajn rady😉