Spanie 3,5 ročného dieťaťa v spálni s rodičmi

ingusa
4. feb 2013

Dobrý vecer,rada by som sa poradila s mamickami ktoré majú podobnú skúsenosť ako ju riešili resp.ako by ste postupovali v mojom prípade.Starsi syn zvyčajne zaspava s manželom v detskej izbe v synovej posteli.Ked zaspi,potom sa premiestni k nám do spalne kde som ja v rovnakom čase uspavam mladsieho 1,5 ročného syna (v našej posteli a potom ho preložim do postielky prisunutej k našej).Manzel často aj zaspi a už zostava pri synovi.Predtym sme bývali v jednej izbe všetci spolu.Potom sme sa presťahovali do domu kde sme už boli aj s mladším synom.Starsi sám spať odmieta.Kolkokrat príde počas noci k nám a manžel sa postaví a znovu s ním ide spat do detskej(aby sme sa netlacili).Uz som rozmyslala že dáme preňho posteľ do našej spalne a my tak vklude budeme všetci spať a nebudeme sa stále "sťahovať".Len sa bojím že akonáhle bude u nás (aj keď na svojej posteli)potom už nebude tak skoro chcieť do svojej izby.Myslela som že potom bude lepšie ak obaja naraz budú spávať spolu vo svojej detskej.Mala ste niektorá dobrú skúsenosť s tým že spali u vás aj keď zvlášť na svojej posteli?(mame veľkú spalnu kde ďalšia posteľ prekážať nebude).Vdaka za rady;)

dais
4. feb 2013

@ingusa my sme tak spali, dcerka spala na svojej postielke pritisnutej bez bocnice, neskor na velkej posteli pritisnutej, do jej cca 4 rokov, syncek spal v tom case na nasej posteli lebo na postielke/ neskor posteli prtisnutej z druhej strany spat nechcel. On je taky tulko. Ma o 18 mesiacov menej ako dcerka. Potom sme spravili velku vymenu, prestahovali sme si nasu postel do ich detskej a spravili z nej spalnu. Ich postielky ostali v spalni, z ktorej sme spravili detsku. Pekne tam spinkaju, dcerka prakticky celu noc, syncek chodieva este za nami, nie vzdy ale casto, vacsinou nadranom. Dcerka obcas pride ale uz rano, cca o siestej. My sme neriesili kto kde spi, ale potrebovali sme sa hlavne vsetci vyspat a kym na spolocne spanie vyhovovalo, tak sme tak spali, potom sme uz mali pocit ze ked k nim prichadzame neskoro vecer, tak ich rusime. Tak sme to zmenili, pricom sme mali v plane tuto vymenu izieb aj tak, tak sme to vyuzili. To chodenie za nami je ok, pokial je to jedno dieta, syncek ma tri a pol roka a este ma na to podla nas narok. Ale ked uz su dve deti u nas tak sa velmi spat neda. Minule bola mala chora a potrebovala som mu mat pri sebe, aby som ju mohla kontrolovat, ako dycha, ci nestupa teplota, trvalo to dlho a tak som uz bola permanentne nevyspata a nevladala som chodit za nou stale. Tak. Som ju vzala k sebe ked spala, ked som si sla lahnut ja. Syncek v noci prisiel, zbadal ju tam, zacal: Boze, co ja budem robit, .... J tu prva, a ja som chcel byt prvy, boze co ja budem robit :( tak som ho vzala k sebe, ale som mu povedala ze nie je miesto tak musi lezat na mne. Tak bol rad. Ale po 10. minutach mu zacalo byt nepohodlne tak som mu posepkala ci by mu nebolo lepsie v jeho postielke, uznal a siel k sebe a spal tam do rana. Ja by som mu do spalne kludne postel dala, ked potrebuje vasu blizkost, dieta sa jej nakoniec nasyti a potom nebude mat problem sa odstahovat ked na to pride spravny cas. Ale plati aspon pre mna pravidlo, ze to musi byt riesenie ze sa vsetci dobre vyspia.

aurelkan
4. feb 2013

Ahoj, ja mam mladsie dieta ale svagrovci toto riesili, mala nedokazala spat sama do 5 rokov. Skusali ale aj tak vzdy v noci plakala takze nic z toho, akurat sa nevyspali... Teraz ma mala uz 5 rokov (v novembri) a sama to schvalila, zakceptovala, na postielke ma plysovych kamaratov a uz spava sama. Prisiel ten spravny cas 🙂

xenicka13
4. feb 2013

Ked príde čas, pôjdu spolu do detskej 😀 , nechaj ich spať ako práve potrebuju

kobrtko
5. feb 2013

he, ale aspoň vieš, že ťa miluje 😀 ...neboj, on od určitého času spoločnosť rodičov prestane vyhľadávať, tak ti neostáva asi iné, len si na tú krásnu chvíľku počkať 😠

ingusa
autor
5. feb 2013

@dais @aurelkan @xenicka13 @kobrtko ďakujem za rady🙂ja sa len obávam že ak dám posteľ do spalne tak sám od seba nebude chcieť ísť uvidíme🙂snáď kým pôjde do 1 triedy tak u nás nebude🙂)))

prasiatko30
5. feb 2013

@ingusa tunak musis mat jasno ty ci ti nebude vadit aby s vami spavali obidve deti az kym pridu na noc aj frajerky alebo sa musis rozhodnut a dat ich do ich vlastnej izby obidvoch - ja neviem zeny ale ja kebyze mam uspavat este 3,5rocnu dceru tak ma asi picne a mat ju pri sebe v spalni by ma zabijalo. proste pride urcita nocna hodina a ja som tiez len clovek a chcem mat klud - ano som macocha a mozte ma ukrizovat - ale myslim si ze po viac ako 12hodinovom pokluse s detmi a venovani sa im si aspon zasluzim ten klud ked poviem deckam dobru noc, zavru sa dvere na detskej a ja si mozem vystriet nohy na kresle a pokecat si s polovickou, dat si dobre vinko a pozriet si serial ktory mna bavi - takze u mna by to bolo bez debaty ak sa deti boja spat kazde jedno vo svojej izbe tak obidvoch do jednej a naucit ich spat spolu a zaspavat samych - ja osobne tu hodinku- dve pred spanim potrebujem pre nas dvoch nie to este uspavat alebo rozmyslat ako sa vopchat do vlastnej postele bez toho aby som zobudila moje ditka 😀

maca_p
5. feb 2013

mam 4 rocneho a spava so mnu a mladsim. tiez by som ocenila, keby ma uz vyhnali z detskej izby. ale oni neeee 😀

dais
5. feb 2013

@prasiatko30 suhlasim, nase decka zaspavaju same uz dlho, rozpravka pusinka pomojkanie a odchadzame... ale zas ked pride za nami v noci o stvrtej maly, tak o tom ani neviem a spim dalej. keby som mu v tom branila, vyspim sa paradoxne menej. Ale viem aj to ze su deti ktore skratka nie su take jednoduche... kazda mama ma svoje hranice inde a ide o to aby si ich chranila 🙂

vevegom
7. feb 2013

Moja mala ma 3,5 roka a stale spi so mnou a cakame druhe a tak budeme spat vsetci spolu. Vobec nam to nevadi a moja skusenost je, ze vsetko pride v pravy cas a samo. Ak to Vam nevadi, nedajte sa prinutit "dobre mienenimy radami" okolia ... radsej si to uzivate, mozno Vam za tym bude "na stare kolena" smutno. Prajem pekny den!

ingusa
autor
7. feb 2013

@vevegom páči sa mi tvoj názor;)už mame kupenu novú postel pre malého a bude pri nas 🙂

1mata
30. máj 2021

@ingusa nase deti 10 a 3 maju kazda svoju detsku. Mladsia zaspi u seba, ale kedze ma v noci hlada a neprespi do rana a ja som taky spachtos ze sa mi nechce k nej 3x za noc ist, tak ked ideme s muzom spat ju dame k nam. Najnovsie som jej dala matrac z postielky vedla postele a teraz chce len na zemi na matraci spat. A prespi az do rana, lebo vie ze som tam. Skus ten matrac a vysvetli mu ze je to na obcasne prespatie 🙃

ckatka
30. máj 2021

@ingusa mame manželskú posteľ 2x 2 m a z oboch strán sú dopolovice bočnice.
Ja spim s bábätkom v manželskej, v spálni mame este psa, 4r syn vo svojej izbe kde s ním ide spať manžel (a občas sa vráti do spálne za nami občas tam zaspí).
V prípade núdze vojdeme vsetci ale každý má.rad svoj komfort.

ktochytavzite
30. máj 2021

@ingusa no my tak spime 5, teda zaspavame 5 a potom spime 4, dcera 4r a dvojicky 2r,mne to nevadi,uz ked v noci nepoju mlieko je to ok.Nebudia sa vzajomne a sa normalne vyspime kedze k manzelakej mam prisunuty gauc a tam spim ja.Baby na posteli alebo tak rozne.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz