ahojte mam 3 a pol rocneho syna a malinky problem...malymi nechce nikde inde spavat len doma..boli smme na navsteve mali sme tam prespat vsetko bolo v pohode ale zrazu mu v hlavicke nieco zaiskrilo a zacal s placom ze chce ist domov spat ze on tam nebude..je to vsade kam ideme a mame prespat..vydy strasne place az sa zadusa tak radsej sa zdvihnem a idem s nim domov....kazdy mi vravi ze to nie je spravne ze ho mam nechat tak nech sa vyplace a dat ho spat akoby bol doma...vraj mi rozkazuje a skace po hlave ked mu vzdy ustupim ale neda mi to ked ho vidim tak strasne plakat..ako by ste to riesili vy?dakujem
aj keby tam mal vsetky svoje hracky nepomohlo..v septembri ide do skolky abojim sa ze tam bude robit to iste..ucky sa aj zblaznia...si pripadam jak neschopna matka ze sa nedokazem vzopriet som asi slaba v tomto
My sme toto prvy krat zazili na dovolenke, ked mala dcerka 2,5 roka. Tiez strasny zachvat placu, ze jej chybaju jej perinky a dedo a psik a ze ona tam nebude. Az sa pozvracala chudatko od placu :( Lenze boli sme v inom state, daleko od domu a nebolo cesty spat, takze sa musela ukludnit a zaspat. Dalsie noci a taktiez aj dalsie dovolenky uz boli v pohode, bez najmensieho problemu. Ide len o to, vydrzat to ten prvy krat 🙂
no asi sa budem musiet zatnut..len mi je luto ze mi kazdy potom hovori ze je rozmaznany a pritom sa snazim ho vychovat tak aby si vedel vsetko vazit byt slusny a dobry k ostatnym detom...inak je rozumny da si aj vysvetlit veci ale v tomto som bezradna
presne suhlasim so @seahorse27 vydrzat neustupovat.. on si zvykne... a treba dat na vyber kde sa citi pohodlne, kde bude spinkat (na vyber z miestnosti) a nie ci sa bude spat mimo domu...to je tvoja kompetencia.
@tomta tak ja sama mám problém spať mimo domu a to som už stará koza. Kamkoľvek idem, prvú noc nikdy poriadne nezaspím, jednoducho nedokážem. Len sa prehadzujem, zdriemnem a som zasa hore a necítim sa príjemne. Poväčšine ďalší deň je už v pohode, niekedy aj druhú noc nezaspím. A tiež ti to logicky vysvetliť neviem a to nie som ani rozmaznaná 😀 😀 😀
Ja tak nemám rada keď má každý tendenciu zovšeobecňovať. Ten, ktorý to nikdy nezažil bude radiť nechaj ho vyplakať, nevšímaj si to, nenechaj nech tebou manipuluje atď. Ja stará krava neviem spať mimo domu a chúďa malé dieťa má z toho nepríjemný pocit, nevie ho vysvetliť vo svojej hlavičke, len sa jednoducho necíti dobre na cudzom mieste a od neho žiadate, aby sa správal ako väčšina. Možno je precitlivý, inak vníma ako väčšina detí, možno je viac naviazaný na svoje miesto.
Ja na tvojom mieste by som si zariadila veci tak, aby som nemusela prespávať mimo domu a aby som zbytočne nestresovala seba i dieťa. Neboj, jedného dňa bude chlapec sám chcieť ísť na dovolenku, na výlet ako ostatné deti a prežije aj to, že nebude vo svojej posteli. Možno toho nie je schopný teraz, ale o dva roky to pre neho možno nebude problém.
Moje deti s týmto nemali problém, ale len z dôvodu, že boli naučení občas prespať u starých rodičov. Išli tam spať len vtedy, ak mali o to samé záujem a vždy sme počítali s tým, že ak dieťa v noci bude mať plače alebo túžbu ísť domov, operatívne dieťa dedko privezie alebo my skočíme pre neho. Tiež môj bratanec mal raz túžbu spať u nás, aj si priniesol pyžamo ale večer to nezvládol a museli sme ho odviezť domov a to bol oveľa starší ako tvoj. Je kopa detí, ktoré toto nezvládajú.
A nezdá sa mi vhodné obviniť rodiča, ktorý citlivo reaguje na pocity a potreby dieťaťa že svoje dieťa rozmaznáva. Ani my dospeláci nevnímame všetko rovnako, prečo to žiadame od takýchto malých detí? Zatože susedovie Janko v pohode spáva kade-tade, tak taký istý musí byť aj môj Peťko? Nepriemerujme deti, každý človek je jedinečný a každý rodič by mal reagovať citlivo v záujme svojho dieťaťa nie v záujme nejakých tetiek a príbuzných, ktorí veľmi radi zasahujú do výchovy.
Vyplakať by som ho určite nenechala, ale ani by som s ním určite nešla domov.. ako ho ukladáš spať? Samého, či s tebou? Ľahla by som si k nemu a keby aj tak plakal, tak by som si ho silno pritúlila prípadne mu niečo ticho rozprávala až kým by nezaspal.. v tomto veku by to už mal zvládnuť, len asi bude ťažké začať, keď ste s tým nezačali skôr...
A inak súhlasím s @0silvia0 , reči typu že je rozmaznaný a nenechaj sa manipulovať a podobne považujem za vrchol drzosti, určite sa nimi nenechaj ovplyvniť, ty si matka, ver svojej intuícii a nie mudrovaniu tetiek z okolia/rodiny. Slušne ale rázne im povedz že vyevať ho proste nenecháš a basta, dieťa nie je pes aby ho niekto cvičil
@luckamorka veru aj po piatich rokoch si stojím za svojím názorom 😔
@tomta ahoj, my nosime so sebou maleho vankusik a plysakov z ktorymi spinka, na zaciatku aj u nas bol problem, aj on plakal, ale treba sa trosku vzapriet proti nemu a nerobit co on chce. Do skolky nechodi?