Ahojte mamičky .... kedy ste dali detičky prvý krat od seba na noc dve spat k babkam ? A kedy ste išli bez nich na dovolenku wellness ? My sme sa s mužom rozhodli ísť na wellness na tri dni a nechať dcérku (dva roky 1 mesiac ) u jeho Maminy.... Ja už týždeň stresujem či to aj nezrusime alebo skôr nedarujeme niekomu z rodiny pobyt .... teraz ako sa menil čas zostala dcérka strašne moc podráždená zavesená na mne cely deň a samozrejme babka sa ju boji mat (babka má 48rokov a dedko 51),že či to s ňou zvládnu .... Ono je to trosku zložité aby ste pochopili muž robí v zahranici ,chodí na týždeň domov po mesiaci a ja bývam s dcérkou sama a nikdy ju babka nechcela na noc k ním až teraz .... nevieme čo robiť lebo nebola to lacná záležitosť 🤦🏽♀️ Ale zároveň chceme aby sa naučila aj spat pri niekom inom .... A nie nemohla som skôr ísť k nim na skúšku s dcérkou spat takze to musíme asi risknúť lebo naobed nemá problém dcérka zaspat s hocikým .... ďakujem za odpovede pekny deň
@daniella54 ja dieta nemam ale babke sa tiez necudujem zavesit si doma nervozne decko ked mamka ide na wellness.nechapem co sa na tom stresujes raz aj tak bude spat sama. Podla mna hlavne nervujes tu malu deti nie su hluupe mozno to berie ako by si ju opustila. A kebyze idete na wellnes pokazis ho sebe aj chlapovi pretoze budes stale mysliet na malu takze ty budes 3 dni v strese a tvoj chlap podrazdeny z teba takze si to neuzije ani jeden z Vas
@daniella54 ked budes mat tretie dieta tak s radostou za nim zabuchnes dvere a budes utekat na wellness....moja rada, nechaj babku s dedkom nech to zvladnu ked uz to vymysleli, neboj sa vsetci to zvladnu. Ty mas sancu zmenit prostredie a namiesto toho aby si sa tesila tak stresujes....zacni sa radovat a ver ze dedkovci tvoje dieta v pohode zvladnu.
@daniella54 no neviem co tu narozmyslas... wellness mate kupeny, babka je nervozna, ty si nervozna, dieta nervozne a zvyknute len na mamu... Bud to risknete alebo nerisknete...
Aha, aka bola otazka? Ze kolko mali deti rokov ked spali u babky? Moji uz urcite chodili do skolky a chceli sami spat u babky, vtedy wellnesy v mode neboli, tak rodicia cucali doma pri detoch alebo chodili na vylety s detmi😬
Niektore deti chodia spávať k babke aj skor ako 2 rocne. Niektore to nezvládnu ano v 10tich. Vela zavisi od vychovy ci je velmi protektívna, utlocitna, alebo rodicia viac budujú sebavedomie a samostatnosť
Babka ma 48, co ti poviem, niektore mamky maju v tom veku 10 rocne dieta.
Zvládnuť to zvládnu. Musis sa ty ukľudniť, aj dieta sa ukľudní. Ved to nie je poprava
Potrebuje ta aj muz, aj ty potrebujes jeho, vztah si treba budovať, netreba zabúdať na partnera ked je diets na svete
@daniella54 starsi syn spaval u mojich rodicov od 8mesiacov (spava tam casto, je tam aj na kazde prazdniny), mladsi ma 5r a spal tam asi 5x.
Nestresuj, zvladnu to 🙂
@pribinak ze 48 rocna "babka" hihi. Dobre si to napisala. Moje najmladsie bude mat presne mesiac pres mojimi 42hymi narodkami 1 rok🙈
@daniella54 Chalani chodili aj skor, starsia dcera mala presne 3 roky (skor nevydalo) ale nesla len na dve noci ale rovno na TRI TYZDNE. A 800 km na Slovensko. A moji rodicia su takmer 70tnici a zvladli a nik nebol nervozny.
@pribinak ja som mala male deti pred 13-15 timi rokmi, pisem ako sa to vtedy povacsine riesilo. Nesudim, neriesim, toto si kazdy musi zvladnut sam. Ona si musi poznat dieta, babku a vsetky okolnosti a vsetko zvazit, aj ked jej tu 90% diskutujucich povie chod a uzi si to, ona si to kvoli nervozite uzit vobec nemusi a to nehovorim o babke, ktora toto dieta bude strazit 1x v zivote😬
Ja som vekovo takmer ako dotycna "babka", mam 45 a keby mi teraz syn tu nechal dvojrocne len tak bez pripravy, tak ja po 3-dnovej varovke budem potrebovat 3 wellnesy😍
@daniella54 nedivim sa ti moj ma 2r a 4m ale asi by som ho nedala este na noc prec. Aj ked my ani inu moznost nemame kedze zijeme mimo svk ale ak by sme neodisli tak asi az od 3r by som ho skusila dat na noc, pozri urob ako to citis, ak mas pochybnosti radsej to zrus ako by si mala byt cely cas v strese ci je vsetko on
@daniella54 1. noc prespal starsi ked mal 1,5 roka, isli sme na svadbu. Ked mal 2, tak v pohode uz na tyzden chodil, so mnou a velkym bruchom urcite nebola taka zabava, nasi ho cez leto bravali na kupalisko, ja som v 7. mesiaci bola rada, ze na ihrisku beha sam. Mensi byval chory casto a taky prisavnik mamickin, takze az v 3,5 roku som ho dala, bala som sa, ze bude zle dychat, na Kramare daleko od nasich, prekonal tazky zapal pluc, ked bol maly atd. Najskor na 1 noc, potom na vikend a teraz v pohode cely tyzden, niekedy aj s bratom su tam naraz, to ale len cez letne prazdniny, lebo 2 divoki chlapci, moji rodicia pred 70kou, nie prilis idealna kombinacia.
@daniella54 naučiť sa to musí, ak chcete mať ako tak trošku samostatné dieťa a nie cecok, ja si myslím, že budeproblém jeden deň a babka s dedkom nie sú starý aby o nezvládli a ak ju dobre zabavia bude to v pohode, nestresuj sa, ja si myslím, že moc nad tým premýšlaš 🙂
@daniella54 nuz moj 2 rocny bol teraz s babkou a dedkom 5 dni... sice ho strazili u nas ale vydrzal to bez problemov a to maju obaja po 60tke :D
ale veď je to už ,,veľké,, dieťa, moja dcéra bežne prespávala u babky v tomto veku a to bola babka staršia a bola sama. Mám 45 a keby mi dcéra priniesla 2-ročnú vnučku, nemám problém ju postrážiť, spraviť jej program. Ve´d ženy v tomto veku majú ešte aj svoje malé deti. A keď ju babka chce, nevidím dôvod, prečo to rušiť. Niekedy sa problémy zbytočne vyrábajú tam, aj kde nie sú. A matky to niekedy prežívajú viac ako tie deti. Veď ide k vlastnej babke a nie na druhý koniec zemegule.
My sme staršiu dali spat k babke až keď sa sama vypýtala,mala štyri roky. A bez detí nechodíme na dovolenky atď,viac si to užijeme keď sme spolu všetci štyria. Ak chceme trochu času pre seba vezmeme napr. na letnú dovolenku moju mamu,ta na ne dohliadne keď chceme niekam večer ísť...
No.. my sme s pobytmi u starych rodicov zacali spolocne... vsetci sme tam prespali, ked mala cca rok, potom prespala na dve noci sama s ockom u nich, potom uz chodila sama a v pohode. Ak sa s babkou pozna a je na nu zvyknuta, byt s nou sama, nemate sa coho bat. Toto plasenie sa a stres je zbytocne, dieta si najde inu zabavu, nabalte jej hracky, oblubene veci, kludne aj perinu (auto odvezie:D ) a nech si to uziju. NEma sa co stat :D Ja na welness bez malej nechodim, ani na dovolenky (chodime malo odkedy mame dom, ked bola malicka boli sme pravidelne), ale ak by sme chceli vypnut tak by sme isli.. ja skor kvoli psychohygiene a praci som ju posunula vzdy naprazdniny + pamatam si ze aj my sme k babkam chodili, mali sme tam suepr vztahy a zabavu a zazitky + dedko nas kopec novych veci naucil okolo domu od malicka, babka zase ine :D Teraz uz si sama dohaduje navstevy, my len schvalujeme :D Staci dat pokyny k jedlu, pitiu, spaniu a vsetko bude ok 🙂 Mala nemusi byt podrazdena z casu, ani toho ze pojde k babke, ale citi, ze ty si na nervy... a to je normlane ze si.. ja aj dnes som si posmoklila, ked som malu v skole vysadila.. zo skoly si ju vezme babka na 4 dni.
@daniella54 Ahoj, vôbec nestresuj a netráp sa, malá to zvládne a babka tiež. Ináč teda, normálne som sa pousmiala, že 48 a 51 roční starí rodičia majú obavy, či to zvládnu. Ja mám 44, môj muž má 51, takže sme skoro ako tí vaši "starkí". 😁 Dvojročné dieťa by som určite zvládla a oni to zvládnu tiež. Môj syn spal prvýkrát u babky asi až ako 3- alebo 4-ročný, ale dala by som ho aj skôr, ak by bolo treba. A to mala moja mama vtedy už skoro 70. Buď v pohode a uži si wellness, ináč si tam neoddýchneš.
@daniella54 Ešte niečo dôležité som zabudla: keď už bude malá u babky, nevyvolávať každú chvíľu! Jeden telefonát denne a hlavne veselým tónom, nevyplakávať, ako Tí chýba a nespytovať sa dcérky do telefónu, či jej nechýba maminka a či nie je smutná.
Nas maly mal presne 2 roky a 1 mesiac a sli sme s muzom na tyzden k moru, maly si uzil prazdniny u babiek ( byvaju blizko seba tak sa striedali) a my sme si uzili dovolenku... S malou dusickou som domov volala na 3 den a vsetko bolo v najlepsom poriadku.... A hlavne odvtedy nemal problem a chodi na vikendy k babkam
Podľa mňa to zvládnu 🙂 Ver trošku aj babke aj malej, cez deň ju isto tak prebavia tak, že si ani nespomenie a večer to už nejako zvládnu, veď babka tiež vychovala nejaké dieťa takže asi vie ako na to, možno aj bude dobre, že nebudete niekde blízko a že si môžeš pre ňu len tak prísť keby sa niečo dialo, budú to proste nútení zvládnúť aj oni aj malá a dajú to. Hlavne si to nepokazte vy dvaja tým, že budeš celú dobru stresovať a zisťovať čo sa deje s malou a stále o nej hovoriť. Proste sa sústreďte jeden na druhého 🙂
@daniella54 Naši chodili od cca 15 měsíců, a rovnou na víc dní. Přežili bez újmy chlapci, prarodiče i my s manželem. Na welness i dovolenky bez dětí jezdíme bez výčitek, mí rodiče i svokrovci jsou rádi, že mají děti, děti jsou rády, že jsou u babky a děda. Nikdy jsme nevolali jak jsou na tom, jen pokud svokra chtěla poreferovat co super zažili, můj otec jednou za čas pošle nashromážděné fotky. Samozřejmě máme naše děti rádi ze všeho nejvíc na celém světě, to ale neznamená, že budou 24/7 nalepené na nás. Vědí, že si je vždycky vezmeme zase domů. Bez problémů potom hned zvládali i školku, pár denní lyžiarský výcvik ve školce apod. Pokud by jim pobyt bez nás dělal velký problém, nenutili bychom je 🙂
Nestresuj sa a v pohodicke ju tam daj, mozno bude jeden den uplakana, ale zvladnu to, nemozete byt taki priputani, chapem ze sa bojis, ale neboj, ukludni sa dcerku daj k rodicom, pripadne chod tam s nou na jeden alebo dva dni spinkat a potom pred welnessom to nebude pre nu az taka novinka 🙂
@daniella54 Pri tomto tvojom vystrasenom prispevku myslim na svojho 54 rocneho kamarata kde so zenou su v ocakavani v 5tom mesiaci a taktiez na dasliu dvojicu 50tnikov co maju 3rocnu dceru. .....
Neboj sa nemoze to dopadnut inak ako dobre. Zvladli minimalne teba, zvladnu aj tvoju dceru.
ahojte no moji rodičia sú starší majú po 60tke ale mužovi sú mladý ... ja by som nestresovala keby som nevedela ako bude stresovať svokor , ono nejde ani o mna ani o muža skôr o to že svokor bude stále nám volať a tým pádom nám znepríjemni pobyt .... ja jej plne verím keďže vychovala aj ona predsa dvoch už dospelých synov .... aj moj brat má už 41 a má pól ročného syna ,neberiem to že sú starý preto malú chcem zveriť im nie mojim rodičom ktorý sú o niečo starší a plus mama by musela prísť na svk skôr .... a viem že svokor je veľký stressman lebo ked mala dcérka 4 mesiace isli sme do viedne pracovne a volali nám všetci od svokra až po švagra že nám mala place a mame sa ponáhľať 🤷🏽♀️ Otázka bola od koľkých rokov ste dávali detičky spat A len som objasnila situáciu kt je u nás. prosím mamičky aj nemamicky aby neboli take arogantne a nepísali to tak škaredo....
@daniella54
podla mna je dva roky uz uplne v pohode, pokial starych rodicov pozna, ze to nie su pre nu cudzi ludia tak by to mali zvladnut 🙂
@daniella54 Tak aby som odpovedal presnejsie na tvoju otazku tak prespat cez obed uz po par mesiacoch a na noc ked uz spavali celu noc. Co sa tyka svokra tak ten nas v zivote nedrzal ani plienku ale zvladal ostatne v pohode. Proste svokra sa starala o krmenie a prebalovanie a on o zabavu. Tak + - to bolo podelene.
Takato opičia laska nikomu neprospieva. Ty ideš stresovať a vyvolavať svokre kym oni sa budu snažiť ako tak zvladnuť situaciu. Načo to je dobre? Ty si oddychni, oni sa možno dva dni nevyspia ale čo je na tom?určite sa malej budu stopercentne venovať, nevidim dovod na paniku. Ja mam osemročneho syna a nemal si ho kto za tych osem rokov zobrať k sebe na noc, chceš si to vymeniť? 😄