Ahojte, máme už dlhodobo problém s udržaním teploty počas noci, dcéra 2 r. a 3 mes. spáva so mnou v manželskej posteli, oblečená v pyžame, večer je jej teplo, ale postupne po 2 - 3 hodinách spánku vychladne, spacie vaky neznáša, máme viaceré, z nich sa zúrivo okamžite vyzlieka a keď ju prikryjem perinkou, zachvílu je mimo nej, lebo sa stále točí a obracia a následne sa budí na zimu, má úplne podchladené telíčko. Teplotu v miestnosti máme cca 22°C, na viac by som nerada vykurovala. Toto riešim aj 3 - 4x za noc. Večer ju nemôžem viac naobliekať, lebo je jej teplo, potí sa a zúri a nevie zaspať 🙂. Ako to máte poriešené vy, v čom spávajú vaše deti?
keby si jej hodinku, dve po zaspani dala na nozicky ponozky? trebars aj nejake hrubsie? Mozno by to mohlo pomoct.
Moje deti maju v izbach cca 20-21st. (v zime) a casto sa odkopavaju, neriesim. Spinkaju v klasickom dvojdielnom pyzame.
Nemyslim si, ze by bola pri 22st.podchladena, to sa mi zda nejake zvlastne...skor ci nie je problem to, ze sa velmi spoti a potom to mokre pyzamko ju chladi
My mame podobny problem. Davam mu dlhe body a k tomu take gate s hrubsim pasom teraz ich mali aj v lidl. Tym padom aspon krize ma zakryte. Alebo v zime tielko a overal, tiez mali teraz v lidl take hrubsie. To este celkom znesie a ked sa odkope neprechladne. My mavame v zime aj pod 20 stupnov lebo neznasame spat v teple.. ponozky aj paplon si vzdy stiahne
Moj maly spi normalne v pyzamku, a vrch ma zapraveny v spodku.nekurim ani v zime v noci,len poriadne vykurim miestnost a ide sa spat,maval z toho stale laringitidu a uz 2 roky mame pokoj
Tie ponozticky by som vyskúšala a možno kúpila hrubšie pyžamká, malo by sa spávať pri 18°C takze si myslím keď to takto spravíš bude to dobre 😊
Moje obe spavaju v pyzamach,Next napr. ma hrubšie alebo aj Tchibo
No neviem podla, mna je jej horúco a telo sa ochladzuje, prwro je studena. Toto robi moja sesternica a jej syna uprimne lutujem, decko sa mrvi po celej posteli hlada chladne miesto a ona este topi bo je studeny, a sa cuduje, ze v noci ho musi prezliekat, lebo je mokry jak mys. Raz som jej povedala to co tu pisem, ale ona je matka, robi ako uzna za vhodne. A ja toho maleho lutujem. Boli sme zbierat zemiaky a on bidak v tom hici musel byt naobliekany lebo ma sopel. A ten sopel ma prave z toho, ze ho niekde ofuklo spoteneho, no niektorym nevysvetlis. 🙂
Moja ma 5 rokov, permanentne sa odkopava cize spi len v pyzame, bez deky a nikdy sa jej nic nestalo. Maximalne na zimu riadne teple pyzamo.na tvojom mieste by som pri zaspavani poriadme vyvetrala, dala radsej teple pyzamo a nezakryvala
@viestta možno od zimy nevládze ani povedať😄😄
Autorka v príspevku tvrdí, že dieťa je studené. Nemyslím, že je studené od tepla. My mame v noci 24 stupňov, tiež nespi zakrytý a neprehadzuje sa, spí pokojne, čiže to, čo platí u vás, nie je všeobecný fakt. A mimochodom, dieťa mi ani raz choré nebolo (klop klop), čiže daná teplota mu takisto prospieva.
Ďakujem za všetky názory 🙂
Merino vak od vacic, merino super reguluje teplotu.. len je to aj drahsie, no na FB sa da v ich skupine aj lacnejšie zohnat
https://www.vacice.sk/obchod/merino-spaci-vak-c...