Spacie oblečenie dvojročného dieťaťa

eee30
21. sep 2020

Ahojte, máme už dlhodobo problém s udržaním teploty počas noci, dcéra 2 r. a 3 mes. spáva so mnou v manželskej posteli, oblečená v pyžame, večer je jej teplo, ale postupne po 2 - 3 hodinách spánku vychladne, spacie vaky neznáša, máme viaceré, z nich sa zúrivo okamžite vyzlieka a keď ju prikryjem perinkou, zachvílu je mimo nej, lebo sa stále točí a obracia a následne sa budí na zimu, má úplne podchladené telíčko. Teplotu v miestnosti máme cca 22°C, na viac by som nerada vykurovala. Toto riešim aj 3 - 4x za noc. Večer ju nemôžem viac naobliekať, lebo je jej teplo, potí sa a zúri a nevie zaspať 🙂. Ako to máte poriešené vy, v čom spávajú vaše deti?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blondiee83
21. sep 2020

keby si jej hodinku, dve po zaspani dala na nozicky ponozky? trebars aj nejake hrubsie? Mozno by to mohlo pomoct.
Moje deti maju v izbach cca 20-21st. (v zime) a casto sa odkopavaju, neriesim. Spinkaju v klasickom dvojdielnom pyzame.
Nemyslim si, ze by bola pri 22st.podchladena, to sa mi zda nejake zvlastne...skor ci nie je problem to, ze sa velmi spoti a potom to mokre pyzamko ju chladi

selest
21. sep 2020

My mame podobny problem. Davam mu dlhe body a k tomu take gate s hrubsim pasom teraz ich mali aj v lidl. Tym padom aspon krize ma zakryte. Alebo v zime tielko a overal, tiez mali teraz v lidl take hrubsie. To este celkom znesie a ked sa odkope neprechladne. My mavame v zime aj pod 20 stupnov lebo neznasame spat v teple.. ponozky aj paplon si vzdy stiahne

lenuliatko84
21. sep 2020

Moj maly spi normalne v pyzamku, a vrch ma zapraveny v spodku.nekurim ani v zime v noci,len poriadne vykurim miestnost a ide sa spat,maval z toho stale laringitidu a uz 2 roky mame pokoj

viikkki
21. sep 2020

Tie ponozticky by som vyskúšala a možno kúpila hrubšie pyžamká, malo by sa spávať pri 18°C takze si myslím keď to takto spravíš bude to dobre 😊

kristina2412
21. sep 2020

Moje obe spavaju v pyzamach,Next napr. ma hrubšie alebo aj Tchibo

limetka69
21. sep 2020

No neviem podla, mna je jej horúco a telo sa ochladzuje, prwro je studena. Toto robi moja sesternica a jej syna uprimne lutujem, decko sa mrvi po celej posteli hlada chladne miesto a ona este topi bo je studeny, a sa cuduje, ze v noci ho musi prezliekat, lebo je mokry jak mys. Raz som jej povedala to co tu pisem, ale ona je matka, robi ako uzna za vhodne. A ja toho maleho lutujem. Boli sme zbierat zemiaky a on bidak v tom hici musel byt naobliekany lebo ma sopel. A ten sopel ma prave z toho, ze ho niekde ofuklo spoteneho, no niektorym nevysvetlis. 🙂

heidy222
21. sep 2020

Moja ma 5 rokov, permanentne sa odkopava cize spi len v pyzame, bez deky a nikdy sa jej nic nestalo. Maximalne na zimu riadne teple pyzamo.na tvojom mieste by som pri zaspavani poriadme vyvetrala, dala radsej teple pyzamo a nezakryvala

ritamis
22. sep 2020

@viestta keď jej nebude horúco, ostane prikryté? To ako vážne?
V 2 rokoch si dieťa takéto veci ešte uvedomiť nevie. V spánku pri pretacani sa odokryje a nakoľko je ešte maličké, nie je schopné sa VEDOME zakryť.
A btw, my keby máme v izbe 18 stupňov, nezakryte dieťa mi zamrzne.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ritamis
22. sep 2020

@viestta možno od zimy nevládze ani povedať😄😄
Autorka v príspevku tvrdí, že dieťa je studené. Nemyslím, že je studené od tepla. My mame v noci 24 stupňov, tiež nespi zakrytý a neprehadzuje sa, spí pokojne, čiže to, čo platí u vás, nie je všeobecný fakt. A mimochodom, dieťa mi ani raz choré nebolo (klop klop), čiže daná teplota mu takisto prospieva.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eee30
autor
22. sep 2020

Ďakujem za všetky názory 🙂

pralinka86
22. sep 2020

Merino vak od vacic, merino super reguluje teplotu.. len je to aj drahsie, no na FB sa da v ich skupine aj lacnejšie zohnat
https://www.vacice.sk/obchod/merino-spaci-vak-c...