Spachtoši

mischellka47
18. júl 2013

Zdravim maminky, ma niektora doma spachtosa? Nas maly ma skoro 10 mesiacov a rano vstava kolo 9.30 - 10.00. Budite svojich drobcov??? rozmyslam o tom ze ho zacnem aj ked nerada budit skor, lebo posledne dni zaspi o 21.00 a o 22.00 je vyspaty. Maly buba od mala pekne bez problemov. Vecet ide spat kolo 21.00-21.30. Len cez den uz spekuluje pospi max 2 hodin.

bodka13
18. júl 2013

@mischellka47 z mojich skúseností by som ti poradila budiť ...upraví sa mu tak režim -) denný spánok by som mu nechala iba jeden medzi 12-15 hodinou a potom znovu jemne zobudiť,aby sa stihol unaviť na nočný spánok 😉

lutia
18. júl 2013

@mischellka47 v tomto veku som maleho nechavala spavat 2x denne...on bol tiez spachtos....a mozno aj 3x 🙂))) ale to nemal tiez problem s vecernym zaspavanim....potom ked zaspaval dlhsie tj nebol unaveny na súpanok som to zriedila na 2x denne co bolo aj do roka a pol a teraz sme na jednom spanku a to mame 2roky

tomikejt
18. júl 2013

tiez by som poradila budit... moj maly v tom veku spaval dva krat, okolo 10tej doobeda na hodinku, hodinku a pol, a poobede okolo 15 tej tiez na hodinku..teraz spava len raz a to okolo 12tej na hodinku a pol az dve hodky. vstava rano medzi 7 - 8. takze poradim budit skor nech sa mu upravi rezim

mischellka47
autor
19. júl 2013

@lutia aj nas spava este 2x denne. Medzi 11.30 a 12.30. a potom kolo15.30 na hodinku a pol. Vecer buba pekne zaspi do 21.30. Este nemame zubky a to mame 9,5 mesiaca ale uz idu. Rozmyslam ze ho nebudem budit, do tej 9.30 spi. Vstaval mi do kolo osmej len nejak si to predlzil., Rezim mame, Vecer chodieval o osmej, teraz chodi kolo 21.00 lebo tu v Norsku je svetlo aj cez moc tak aj to mu asi.

hexapla
31. júl 2013

Je 10.05 a cakam, kym sa maly zobudi. Vecer zaspal hned po 20-tej, mam ho zobudit? Uz skoro mesiac vstava po desiatej, ked ide spat neskor, tak spi aj do 11-tej a pripada mi to uz cudne, ked ostatne mamicky rozpravaju ako deti vstavaju skoro. Moze to byt z tepla, ze tak spi? V noci ho kojim, to pije kedy chce, len sa na mna obrati. Ked zas vstane okolo 9-9.30, tak okolo 11tej, 12-tej opat zaspi, ale zas ked presvihneme tuto hodinu, tak je hore a zaspi az na poobedny spanok. Moze byt, ze sa tak unavi cez den? Ma 11 mesiacov, stvornozkuje ako raketa, stale sa stavia a chodi okolo nabytku, 100 krat hore dole, cez den vela podnetovm stale niekde sme, ci uz pri vode, v zahrade, na ihrisku... dakujem

annulikb
31. júl 2013

zaujimava tema - len ja som mala s detmi opacny problem - vstavali sme okolo 4 - 5 hodiny, vsetke moje 3 deti. Zvykla som si na to, len potom bol den velmi velmi dlhy 🙂 a detom to ostalo aj teraz - vstavaju okolo 6 - 6,30 h - aj vikendy ☹

1bambula
31. júl 2013

@mischellka47 no moj maly zaspaval o 8mej vecer tahal aj do pol jedenastej skoro od narodenia a poobede od jednej do tretej , skusala som menit rezim ...nepomohlo, bol vzdy mrzuty, dnes ma 14 rokov a kedykolvek moze tak spi aj 13 -14 hodin hlavne cez vykendy inak uplne v pohode neni prispaty ,sportuje iba potrebuje viac spanku...

mischellka47
autor
31. júl 2013

@hexapla Ja som sa tiez cudovala ked ked mi kamaratky povedali ze deti rano o 6 nastupene v postielke a uz vyspate. co nas od mala spi celu noc, raz papa. a zobudi sa kolo 8.30 - 9.30. Ja som ho tiez chcela budit ale nebudim ho. Zaspi mi doobedu tak kolo 11.00 zobudi sa o 12,00 -12,30 naobeduje. a potom zaspi kolo 16.00. Mmm skus ho zobudit medzi 9,00 - 9,30.Potom pojde aj skor spinkat doobedu. mne vstava kolo 9.00 raz som skusala ho zobudit ale tak ze som chodila okolo neho, odostrela zaluzie atd :D aby sa sam zobudil. Skus nejak posramotit okolo neho. Tak to mas riadnu raketu doma, nas je presne taky isty a ma 10, cely den pracuje, lezi max ked citame knizku.

mischellka47
autor
31. júl 2013

@annulikb Tak to ste mali riadne budicky. Ja som tiez cakala kedy nas zacne byt nastupeny a vyspaty kolo 6-7. Ale spii do 9.30 cca. A to je od mala bezproblemovy so spankom a ma 10 mes. cakam kedy sa to zmeni he. O 7 da mlieko a spi dalej, sam zaspi. a vecer do 21,00 zaspi.

annulikb
31. júl 2013

no a najhorsie to bolo ked bola zmena casu 🙂