Soplík a dovolenka

megicka007
13. jún 2018

Ahojte, potrebujem poradit.. V sobotu v noci odchadzame na dovolenku a nasa mala dostala soplik, je to len soplik ziadne horucky kasel nic, potrebujem poradit co pomoze na to a aby to uz viacej neprepuklo 🙂

pininka
13. jún 2018

Fenistil kvapky, u nas zaberaju naj.

megicka007
autor
13. jún 2018

@pininka vdaka uz som jej dala aj mama mi radila tak dufam ze pomozu 🙂 .. Aj ked dnes sa mi uz viac taka zda ze ma skor zapchaty nos ako keby jej tiekli sopliky

pininka
13. jún 2018

@megicka007 stale jej aj striekaj do nosa, aby sa zmensila sliznica. ,Aby ju nebolela hlavicka.

diabliq6666
13. jún 2018

Ja by som zabehla k dokine...moj mal v piatok len soplik(boli sme u dokiny) a v nedelu skoncili na pohotovosti s horuckou a zapalom priedusiek

yoxinka
13. jún 2018

@megicka007
Moja tak kašľala.Tiež žiadne teploty s trochu soplík. Vzala som ju k lekárke s tým, že o tri dni ideme na dovču, inak by som tam nešla. Popozerala ju popočúvala a povedala, že nezaručuje, že sa to nezhorší (hlavne klimatizáciou), ale že ísť možme, podľa nej. Pre istotu mi napísala uniflox, fenistil, ale nič sme nepoužili, malá bola v pohode 🙂

megicka007
autor
13. jún 2018

@pininka hej davam jej tie sterimar tak dufam ze pomoze 🙂

megicka007
autor
13. jún 2018

@yoxinka no dufam ze mi to zvladne mala v pohode a ze do dovolenky aj bude fit 🙂 inak na nej nic ani nebadat stale je rovnaka aj spravanim len ten soplik a zapchaty nos aj jej vadi 🙂

megicka007
autor
13. jún 2018

@diabliq6666 joj ani nestraste ze by sa to tak zhorsilo :/ .. Zajtra pre istotu zbehneme 🙂

hettinka
13. jún 2018

@megicka007 pomôže more
Ale ak idete letecky, soplik je problém.

bocianka123
13. jún 2018

ak idete k moru či na hory... stačí pobyt vonku. ani lieky možno nebude treba.. no pre istotu ju daj pozrieť..

megicka007
autor
13. jún 2018

@hettinka preco je problem letecky?

megicka007
autor
13. jún 2018

@bocianka123 dam ju pozriet pre istotu ... K moru idemd tak dufam ze pomoze morsky vzduch 🙂

yoxinka
13. jún 2018

@megicka007
Dieťa s nádchou može mať bolesti kvoli zmene tlaku.

megicka007
autor
13. jún 2018

@yoxinka no dufam ze sa to da dokopy kym pojdeme 🙂

didamt
13. jún 2018

ak idete na dovolenku ku moru, cestu prežiješ a tam sa vylieči. Na sople a nádchy nie je nič lepšie ako morský vzduch a voda. My sme pred 2 rokmi šli s malou obe sme boli tak choré, zahlienené že sme v aute museli používať odsávačku soplíkov. Nič lepšie sme nemohli urobiť. Najlepšie bolo ked sa dcérka nechtiac potopila pod vodu, soplíky vyšli a na další den bolo po týždnovej nádche. Odvtedy preventívne vždy na dovolenek takto preplachujeme nos morskou vodou 🙂

diabliq6666
13. jún 2018

@megicka007 u deti bohuzial moze

katrinka8
13. jún 2018

@diabliq6666 - len tam je aj dôležité vedieť, po koľkých dňoch a čo sa robilo (aká liečba). Zápal priedušiek nevznikne zo soplíka za 2 dni... Dcéra je prieduškár, má 8 rokov a za sebou obštrukčnú bronchitídu s pobytom v nemocnici.
Obyčajný soplík nie je problém. Treba len fúkať, odsávať, aby nezatekali - to môže urobiť neskôr šarapatu. Ak soplíky zatekajú, skús nasadiť Sinupret, rozpúšťa hlieny. Ak máte inhalátor, tak inhalovať vincentku, to pomáha veľmi. Inak super investícia, stojí okolo 30+ € (v lekárni alebo na internete) a presne na takéto prípady je to mega super vec. Uvoľňuje hlieny nielen v nose, ale aj v pozatekané.
A našim pomáha na noc ku posteli nakrájať cibuľu. Stačí na 4-8 častí. Smrdí to riadne, najmä teda izba potom ráno, ale uvoľňuje to nos, pôsobí antibakteriálne, deťom sa v noci lepšie dýcha, sami si ju pýtajú 🙂

diabliq6666
13. jún 2018

@katrinka8 v piatok boli dva dni,co soplit zacal..aj som odsavala..20 mesacnemu dietatu je problem odsat nieto vyfukat...ja malemu na testovanie nedavam sama sirupy na kasel,kedze niekedy viac pohorsia ako pomozu..co sa tyka inhal

diabliq6666
13. jún 2018

@katrinka8 inhalovania,nehrozi...bohuzial mu v nemocnici sposobili traumu a cibula na noc...v ziadnom pripade...v takom smrade mi deti spat odmietli...bola to hroza...ako mi vysvetlovala primarka detskej kliniky u maleho dietata sa zapal moze vyvinut od vecera do rana

lindusss2016
13. jún 2018

@megicka007 ja len tolko, ze fenistil ukludni rozdrazdenu sliznicu, ale nelieci. Takze na to sa urcite neda spoliehat.

megicka007
autor
13. jún 2018

@lindusss2016 ano viem viem 🙂 uz sme skusili caj s cibulky preplachujeme nostek a uz to vyzera lepsie ako bolo aj rano, tak este zajtra uvidine co aj doktorka povie po lepsej kontrole 🙂