Som zufala z odplienkovania

1. aug 2020

Ahojte, už som zúfalá z odplienkovania v noci. Cez deň je už pol roka bez plienky ale urobila som chybu a neprestali sme naraz s plienksmi aj v noci. Teraz keď som to skúsila týždeň tak ani raz sa nezobudila a nevypytala cikat. Úplne ten pocit ignoruje a cikat ako keby mala plienku . Čo s tým?

martinka13
1. aug 2020

Koľko ma rokov? Podla mňa je to normálne, ze dieta ma este v noci plienku. U nas tak boli obe deti. Postupne sme skúšali najprv cez obedny spánok bez plienky a neskôr v noci. Neboj, isto sa to upraví🙂

lucindav
1. aug 2020

Nie som si istá či sa to dá naučiť..moja potrebovala tu plienku na noc až do 3,5. Cez deň bola odplienkovana od 2 rokov. Jednoducho spala v noci tak tvrdo že sa vôbec nezobudila, ani keď už bola cela mokrá, spala ďalej.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brona235
1. aug 2020

Ja som prveho aj druheho syna savala v noci aj 2x cikat. Dala som si budiky a chodili sme na zachod. A teraz tak aj pri malej budem robit...

weronka17
1. aug 2020

U nás ti tiež bolo tak, že v noci mala dosť dlho plienku...už som sa aj hanbila sama pred sebou 🤦 ale tak ako je vyššie spomínané, dávali sme ju cikať v noci keď sme šli spať aj my a potom keď náhodou som sa v noci zobudila, tak som ju dala zas...a stala sa jej sem tam aj nehoda...aj dajme tomu polroka do zadu prišla v noci za mnou, že sa jej spotila dupka 😁 vyrastie z toho neboj, ja som si hovorila stále že snáď to nebude takto do jej 18tky 😆

codal
1. aug 2020

Dcera se přes den odplenkovala celkem snadno před druhým rokem, i přes poledni spaní to zvládla, ale přes noc měla pliny vždycky mokré. I když jsem jí před spaním nedávala pít, i když jsem jí zkoušela v noci vysazovat, nic. Vykaslala jsem se na to a přislo to samo až po třetím roce, kdy začala mít suché pleny přes noc. Noční odplenkovani se podle mě naučit nedá, podle mě na to musí dítě dozrát a podle doktora má dítě do pěti let čas a je to úplně normální.

stanislavicenka
1. aug 2020

Nemas byt preco zufala. Kolko ma dieta?
Nasa mala vyse 4 roky a mala plienku v noci, lekarka povedala, ze to je v poriadku. Ona SA pocikal, a absolutne sa nezobudila na to. Neskor sme si vsimli, ze to je uz lenivost. Vsimli sme si to Tak, ze vecer chcela hned plienku, a cikat neccela ist. Netlacit, pride to.

heidy222
1. aug 2020

Definicia z lekarskej knizky je, ze do 6 rokov je nocne pomocovanie normalne. Moja dcera sa na Noc odplienkovala ako 4 rocna a susedka 4 rocna na noc este nosi napriklad

titla
1. aug 2020

Nemas byt preco zufala. Cez den sa dieta da naucit, aby sa pytalo ale na odplienkovanie v noci musi vyslovene dozriet. Musi mu dozriet vylucovacia sustava. V noci sa ludom vyplavuje hormon, ktory zahustuje moc a tym padom vydrzia moc udrzat do rana a nepocikaju sa. U deti sa tento hormon zacina tvorit postupne. U jedneho v 2 rokoch, u niektorych deti az v 4 rokoch.

deti95060810
1. aug 2020

mala som iný problém... dieťa v noci sa nepocikalo a cez deň sa bežne pocikalo... Nič iné ako čakať ti neporadí asi nik...

ukulela
1. aug 2020

V noci neodplienkujes na požiadanie. To, že sa dieťa/ale aj dospelý v noci nepocika, ale moc udrží, či zobudí sa , riadi hormo vasopresin. Či ako sa volá. A ak sa dieťa picikava, ešte sa v tele netvorí. močová sústava dozrieva postupne. chlapci s tým majú často a viac problém a niektorí dok ti povedia, že do 6 rokov cakaju na to, či ten hormón začne produkovat dieťa samo. Alebo ho potom dodajú liekmi. Preto sa neodporúča dieťa budiť a už vonkoncom trestať za pocikanie. Ono za to nemôže. Treba skôr sledovať pitný režim a na noc menej piť. Môj má skoro 6 a stále má problém. A kamoskin 8rocny berie tie tbl. Ale zúfalá nie som a ani sa nehnevám. Dieťa za to skrátka nemôže a musí na to dorásť.

pink_lady
1. aug 2020

dieťaťu treba dať cas. Moj na noc mal plienku asi do 4,5roka. Kazde dieta dozrieva inak. A nefrolog mi povedal, ze chlapci maju cas do 6 r v noci az potom sa to riesil

larisalarisa
1. aug 2020

Myslím, že odplienkovanie začína byť medzi nami veľmi stresujúce. Pre mňa bolo. Stále tie isté otázky: už nemá plienky? Zlomyselne poznámky k malému typu....ty sa nehanbíš, taký veľký chlapec a plienka. Neznášam tieto porovnávania a ten úplný nelogicky pocit nadradenosti niektorých ľudí. To , či má dieťa plienku dolu od 2 rokov, či od 4 nie je zásadný fakt. A robiť z toho súťaž je mi fakt protivne. Takže to zhrniem. Malý si dal dolu plienku neskoro , mal 3 roky a 5 mesiacov, a fakt sa odplienkoval za deň. A hneď bol aj bez nočnej plienky. Boli nehody ale nie dlho.

autor
1. aug 2020

No tak hneď som kludnejsia . Práveže robím všetko prirodzené a nechávam to na ňu aj keď majú iný poznámky a otázky. Ale všetci okolo už nemajú v 3 rokoch plienku tak som to skúsila. A myslela som si tiež že to je iba pohodlnosť preto som chcela rady . Ale nechávam plienky teda ešte. Dakujem

3petka
1. aug 2020

Môj nemal plienku na deň od 2 rokov ale v noci až do 4. A to som robila tak že raz za noc okolo 1-dnej som ho zobudila a dala vycikat ak som zaspala bola mlacka a potom zrazu sám od seba povedal že on už vydrží a od vtedy je krásny a vydrží...

guiseppinka
1. aug 2020

Ked ti to pomoze, tak starsia odplienkovana v 2.5 roku za 2 poobedia. V lete v 2 rokoch ani naznak, kazdy do mna, ze je velka, ze JA som leniva. Mama, ze ju to odnauci a ked sa dosla z porodnice, tak mi vravi, ze dcere to nevadilo, ze sa pocikala. Ani si to nevsimla... v zime sme to skusili a krasne prve poobedie ze som mokra, co to je, do vecera uz kricala cikam, ale este to bolo zaroven s cikanim, dalsie poobedie uz len mozno 2 3x ze nestihla dobehnut na zachod a od dalsieho dna rana bola sucha a rovno aj na noc...
Akurat riesim s mladsou to, ze v zime, resp.jari sa odplienkovala na den, uz nechcela plienku ani noc, e stale bola plna. Potom mocak chyteny a sme zase pri plienke a trapime sa s tym od maja... Absolvovana urologia a vsetko ok. Akurat vcera som o tom davala status... A plienky na spanie ani neriesim... Som mkc leniva na to, aby som prala kazdy den postelne... Takze to neriesim...

amelie2017
1. aug 2020

Nemas byt preco zufala a vobec to netreba silit. Moja ma 2r7m, bez plienky je cez den asi 4 mesiace. Na obedny spanok uz bola mesiac bez plienky, lebo vzdy sucha. V noci som plienku davala, ale zacala sa sama v noci budit a pytat. Ale leto, pije vela vody, casto sme v bazene a zacala sa opat pocikavat aj na obed. Takze davam plienku. Su dni a noci, kedy je sucha a dni, kedy na komplet precurana. Kym plienky neodmieta, budem jej ju davat, dokial budu caste nehody. Nechce sa mi prezliekat postel uprostred noci

ivangeline
1. aug 2020

Mno treba sledovať, či je plienka v noci pocikana. Skúšať to skôr je zbytočne... A hlavne, keď ešte nebodaj pije mlieko na noc..

karmen118
1. aug 2020

Dcérka má 3 roky a 5 mesiacov, pred tretími narodeninami sa odplienkovala sama úplne cez deň a na noc sme sa odhodlali, keď začalo byť teplo, väčšinou mala aj tak suchú plienku ráno. A robíme to tak, že ten z nás kto ide posledný spať, ja alebo muž, tak malú posadí na šerblík okolo 11-12 stej v noci. Vyciká sa v polospánku, ak má čo, a spí ďalej bez nehody až do rána, ráno hneď ako sa zobudí tak ju dirigujeme na wcko, lebo jej sa nechce 😅.

evkamotka
1. aug 2020

Ved ju davaj cikat ty

danadadka
2. aug 2020

@larisalarisa ahoj..uz som myslela ze som sama...tiez porovnavacky s inymi detmi..maly ma 2r.4m..a tiez nic nezabera..nocnik ponukam..nic nezabera : ani slipky..ani nahrada na wc...takze nebudem to silit..potom zo mna citi, ze aj ja som z toho nervozna...

siska53
2. aug 2020

Kluuud! Kamskin maly sa bezne pomocoval este aj v 5.rokov pocas poobedneho spanku v skolke! A na noc mal plienku..kedze ak mu ju nedala, mala rano vsetko mokre..po 5.toku niekedy sa to upravilo.
Nas zas mal stale rano plnu plienku mocu. Mal 3r.a3 mesiace, kedy zo dna na den (rano tazka mokra plienka) sa rozhodol, ze na noc plienku nechce. Dostal nepremokavu plachtu a vyriesene. Nepocikal sa.. nehod mal zopar, vlastne..len 3, aj to az o pol roka - 2x pocas choroby a raz, co sme ho zabudli dat vycikat pred spaním..

Daj jej prosto cas.