Idem si pre radu, aj ked už mam 2.dieťa,stale mna vie prekvapiť.
Ma 6 tyždňov, syn, plne kojený. Nespinka, ani v postielke, ani v kočiku, ani v autosedačke, ani v korýtku... Keď už tak na mne, po 20minutach spanku sa strhne s velkym plačom. Podotykam ze aj v noci spi len na mne, a ja musim sedieť! Kojim na poziadanie, cca kazdu hodinu az dve. Kaká a prdka pekne, jedine coho som si všimla-ako keby sa niekedy dávil, akoby mu nieco uviazlo v krku a vie si zakašlat pri tom, sopliky nema, iba niekedy chrči. Rada pediatričky nekojit na požiadanie, ze mam ho natahovat na 2 hodiny a oblbnut vodou, inak je ok.
Skusila som, nepomohlo, akuraz reval o to viac. Nikam nexhodime, lebo kocik nul bodou, v nosici niekedy vydrzi spat aj 1,5 hodiny, ale to nie vzdy, odtahuje sa, grči sa.
Nemoze ist o skryty reflux?
Moze to byt reflux ale s tym nic nenarobis bohuzisl,len pretrpiet,skus po koheni ho 30’nosit zviskw a postielju podlizit.
@adelinkamoja dcerka mala skryty reflux a tiez sa budila s placom, pri papani sa odtahovala akoby do luku a najlepsie a najdlhsie spala na mne a ja som musela sediet... vsimla som si ze obcas prehltla na prazdno a to ju aj zobudilo..a navyse mi aj silno stikutala... neviem ci aj u vas to je skryty reflux ale ak aj ano tak trochu pomaha zvysena poloha, najlepsie satka/nosic, spinkanie na mamke, castejsie papanie (nasa bola na umelom mlieku a kazala mi lekarka davat mensie davky castejsie) a vela vela trpezlivosti :(
A este som zabudla..mali sme zvysenu polohu v kociku, zvysene v koliske, klinovy vankus v postielke ale musim povedat ze satka bola top...casom to preslo a pomalicky to bolo lepsie a lepsie
@sims122 ano aj moj stikuta a pehlta, spinka len zvislo, podlozenie matrace nepomohlo.
Gastrotuss ste neskusali?
Moze byt reflux. Dcera mala podobne prejavy, ja som uplne vylucila z mojej stravy mlieko, vsetky nafukovacie potraviny aj kalerab a karfiol. Zleepsenie nastalo po 4mesiaci. Prajem vela sil, je to narocne.
@adamadent ja mam celiakiu a laktozovu intoleranxiu, cize jem len rastlinne nahrady mlieka, vynimocne bezlaktozove jedla. V podstate jem velmi malo, nemam kedy a neni cas navarit. Aj som rozmyslala nad odstavenim, no neviem co by to pomohlo..
moja dcéra to mala a bol to reflux...dieťa sa nám v noci z ničoho nič začalo dusiť...volávali sme záchranku.... Dokonca nám doporučili vyšetrenie na gastre. Lenže, Termín nám dali o 5 mesiacov a to už pomaly ani nebolo potrebné....po roku reflux sám prešiel...
@homolca mam nosič, so šatkou by som prisla o nervy ja aj maly nez by som to uviazala 🙄
@adelinkamoja neskusali sme nic, ani lieky ani speci umele mlieka, bola som u pediatricky a ona mi vravela, ze pokial to nie je velmi nutne tak nebudeme davat nic a zvladli sme to bez toho. Zo zaciatku to bolo dost trapenie ale casom sa to zlepsilo. Ale mne aspon v noci spala uplne v pohode, problem mala cez den.
@adelinkamoja no mna hned napadol reflux. Moj drobec nespal dva roky takze viem ako sa citis. Nevyspata, znicena, neda sa takto existovat. Moj sa budil v noci kazdu hodinu az dve sedel a doslova vrieskal. Teraz ma 5 a obcas sa mu to vracia ked ma tazky den alebo je velmi unaveny. Ide vraj o nočný des. Dieta nevnima, nie je mozne jo upokojit. Ked bol mensi mal rad vlacik Tomas a tak ak zacal vrieskat pustila som mu zvucku z tejto rozpravky a vacsinou to zabralo. Pribera ti normalne? Napadlo ma este ci nie je hladny. Mozno mu ide malo mliecka. Skusala si dat umele? Viem najlepsie je kojit, ale existovat nonstop bez spanku sa neda...
@adelinkamoja skoda že nepomaha...ale môj netoleroval žiadny nosič do 3 mes...len satku...šatku nemusis ani rozviazať...uvaz sa volá dvojitý kríž, máš to stále na sebe, bez oblečenia kľudne doma, na YouTube nájdeš, dieťa len vložia
a vyberies...dá v tomto pohodlné spat aj bez dieťaťa...keď teraz krpcovi išli zuby a bol hore každú hodinu, mala som takto, vždy vložila, pohojdala, zaspal a vyložila...aj 30 min oddych sa počíta 👍 ak ti priberá, asi nebude problém v dojčení, to by si pediatricka všimla, my sme mali pre istotu váhu doma, ale pil krásne...budem držať palce nech mu to prejde, hovorí sa že musí ukončiť 4. Trimester...úplne ťa chápem, som ako zombie, mám aj staršieho, cez deň nepospim, v noci stále hore...manzel sa raz ráno vymkol a ja deti sme náhodou ešte o 6 spali a on sa nemohol dobuchat...telefón, zvonček, búchanie na dvere, bola som tak unavená,, že nedokázal zobudiť mňa ani deti...volal suseda s náhradnými kľučami, vyriešil doma čo treba, zamkol a išiel do práce, ja som o ničom nevedela 😂😂 aspoň ti môže niekto
@mirkava 2 roky? Ja som po 6 tyzdnoch ako mumia 🙄 pribera pekne, za mesiac 1,5kg,takze mlieka mam dost... Skusala som aj UM, ale tohho vypije malo a po hodine pyta zas a to uz som mu dala prso, ja s tym UM neviem pracovat.
Takze mi nezostava nic ine, len vydržať.
@homolca ako to zvladol starsi?
Mne je luto dcerky, ona uz 6 t.o mne ani nevie, kedze 100% casu mi zabera prcek...
Reflux majú aj dospelí ľudia a ani o Tom nevedeli, nevedia, reflux na celý život a môže sa prejavovať rôzne, kožné problémy, alergie, kašeľ....napríklad moja svokra má 75 a zistili jej nedávno...treba sa vyvarovať kopec jedlám...
@adelinkamoja podľa čoho usudzujes, že má tichý reflux?možno je len dráždivejsi, nevie si pospať...pediatricka Vás pošle na sono myslím, že toto sa dá hneď zistiť aj v 6 t
Viem, že je to nepríjemné, ale čím skôr by som ho učila na kočík,skús ho zabaliť do niečoho nech cíti stisk,má cumel?
Možno papa veľa mne sa zdá každú hodinu dosť často jesť, aj váha tomu zodpovedá a potom mu je tazko
@eliska13 neviem ci je to realne ten reflux, isla som vyradovacou metodou a priznaky tomu svedcia najviac. Cumel odmieta, dávi sa nim a to sme skusili viac znaciek. Co sa tyka toho prisavania na prso, on si niekedy len trosku cucne, ako keby od smedu alebo neviem. Skusila som milu dat aj vodu, na chvilu pomohlo
@adelinkamoja nerob unahlene zavery...radsej chod za dr ako tu hladat pricinu.Inak...naucit dieta spat na sebe...fuha...ako chces takto fungovat najblizsie roky???Ty si jeho matka,to ano....no nie robot.Dietatu treba vytvotit rezim a riadit sa nim-no urcite nie spanim na tebe a pod.Ides zlou cestou.
@adelinkamoja starší mal len 1.5 roka keď sa malý narodil, ja som ich mala ako dvojičky, lebo bol tiež ešte bábätko 🎂🙈 nosila som oboch, dvojickovy kočík, doteraz s obomi skoro všetko rovnako, ale sú to nerozlucni parťáci, láska najväčšia, žiadna žiarlivosť...ja som síce zombie, ale decká v pohode ,😂
A druhe dieta neziarli na babatko?Ako sa hea,kolko ma rokov?Opayrovatelku,resp nedas ho do skolky,jasiel?
@nela82 tiež si myslím, že bude potom strašne vyžadovať nosenie a nepohne sa od neho
@adelinkamoja ja som so synom spala tak, že ležal vedľa mňa a objala som ho či za ruku držala.Ak Ti neplače celé dni, nepriťahuje nohy k brušku buď ešte rada, že aspoň prdí a kaká v poriadku.Ved nič nedáš za sono či kvapky na zahustenie mlieka, ak by bolo podozrenie na reflux, že ho pali zaha.skusaj čo najviac ho naučiť do hojdačky, kočíka pohojdat, lebo si usijes na seba bič je ešte maličký chápem, že teraz je on v popredí, ale musíš ho zabaviť aj ináč a nie, že nemáš čas sa ani najest
@adelinkamoja akoby si pisala o mojom synovi! Neboj,nejde o skryty reflux ak babo prospieva a nechudne. Ale to co popisujes bude pravdepodobne to,ze sa mu obsah zaludka vracia hore hoci nemusi vyjst von ustockami. Aj moj to robi,akoby prezuva cosi. Aj sa zo spanku rozplace a ho to zobudi. Doktorka mi povedala,ze je to proste fyziologicke,niektore babatka maju ten pazerakovy zvierac (ci co to je) vacsi a dlhsie im trva kym sa to bude pekne zatvarat po papani,chce to cas,prejde to. Aj mojmu je najlepsie na mne,vo zvislej polohe. Ide mi popravde dost na nervy nosit ho nonstop na rukach,tak striedam aj šatku,mam kresielko pre neho,kde je v takej dobrej polohe,plus som ho vypodlozila aj v kociku,aby tam bol hlavickou a bruskom vyssie a podlozenu mame aj postielku. Mozes skusit davat po pspani sirup gastrotuss baby,nam pekne zaberal. Pevne nervy a vela trpezlivosti prajem
Podla mna to tiez vyzera na reflux, hlavne ked mu vyhovuje iba zvisla poloha a inak spat nedokaze...isla by som s tym k dr nech to vysetria...
@adelinkamoja ach, to je ťažké...ale ak mu robí dobre zvislá poloha, skús šatku ..nazaciatok buď elastický, tak do 6 kg, ak už má blízko toho, tak pevnú, bavlnenu, na bazatu zozenies okolo 50€ fakt kvalitné...moj druhý tiež od narodenia , Max 20 minút spánok,, dala som do šatky a išla s ním už zúfalá v tomto teple minulý rok vonku
večer a dieťa mi spalo tri hodiny v kuse...odvtedy sme boli voľní, chodili vonku, ihrisko so starším,obchod...v šatke sa dá aj dojčiť, nikto nevidí ... Alebo možno večer smus dojčiť poležiačky v posteli, to tiež pomáhalo...ale môj už má viac ako rok a stále je tak 6 krát v noci hore a cez deň spí už len 30 minut