Ahojte, chcela by som Vas poprosit o radu resp.skusenost. Mam maleho 7 tyzdnoveho synceka,narodil sa o 10 dni skor mal 3300g.Ako novorodenec krasne papal prve 3 tyzdne pol na pol moje odstriekane a umele nutrilon ha. Ako 2 tyzdnovy vedel vypit aj vyse 700 ml za den co je velmi vela, no pytal si, plakat som ho nenechala. Po 3 tyzdnoch mi nadobro odislo mlieko a ostal plne na nutrilone ha,ktory az do 5 tyzdnov papal stale okolo 700 ml za den bez problemov. Z 3300 g nam za mesiac pribral 1,2 kg co je myslim adekvatne. Okolo 5 tyzdna zacal pri rannom jedeni sa v polovici vypitej flase krutit, vypluvat, pucit. Pocas tychto dvoch tyzdnov je to uz pri kazdom jedeni, v polovici flase proste sek a mlieko zacne vypluvat a necha tiect kutikmi, puci sa iba rano. Zacal dost po jedle aj ublinkavat, no 3x sa mi kompletne povracal 30 minut po jedeni. Ledva do neho dostanem cca 100 ml kazde 3,5 hod, v noci kazde 4,5 hod. doslova nasilu, aj to nieco z toho vygrcne pri odgrgnuti. Celkovo mi denne teraz vypije okolo 500-600 ml co je proste malo na 4,6 kg dieta, prestal nam priberat max. 70 g za tyzden co nie je dobre. Pocas tohto strajku sme presli na sunar premium a vymenili flasku, ziadna zmena. Inak kaka 1-2x denne tuhsim, cika myslim dost aj ked v noci od 1 do 4:30 mava plienku suchu. Okrem tohto je to zlate dietatko, hlavku dviha, zacina sa usmievat,spinkava pekne a dostatocne len toto jedenie je doslova boj a uz mam celkom nervy, vsetko potecene od mlieka. Co to moze byt ze takto "strajkuje"? Bojim sa aby toto nejedenie nemalo nasledky.
@hogen91 presne ako píše zuzka1008..vyskúšať iné mlieko..my sme mali s nutrilonom tiež problém takže sme prešli na Sunar a bolo super..
Podľa mňa to nieje štrajk, proste nepotrebuje momentálne toľko piť.. Dieťa má obdobia keď proste rastie, vtedy papa viac a keď má,, prestávky,, netreba sa stresovať, podľa mňa ani meniť mlieko.. On sa zase rozpapa, on už vie koľko momentálne potrebuje ;)
Vsak ty do neho pchas Jak do krmnej husi! To je dieta a nie prasa.
To co vypije uplne staci. Ved priberá. Prospieva.
Ak mu toto mlieko nechuti, skus ine.
Kľudne môže mať také dni kedy zje málo ale určite by to nemalo byť permanentne. Skúsila by som ešte iné mlieko, ale donekonečna tiež meniť nemôžeš. Ak priberá - prospieva, píšeš že je spokojný, tak je to v poriadku. To že si mu dávala viac ako mal vypiť bola podľa mňa chyba, aj ked ťa chápem že ho hladného nenecháš plakať, ale tie predpísané dávky tam nie sú pre srandu.
Súhlasím s @pribinak, načo do neho tlacit takto nasilu mlieko? Snáď ho nebudis v noci... A mimochodom 70g priberanie? Stačí, ved ti prospieva a priberá aj tak. Ved predsa nemusí rast kilo a pol mesačne.
Relax maminka, nemyslím si, že sa musíš obávať, skôr by som zvolnila tempo.
Pozeram si stare záznamy, to co vypije tvoje 7 týždňové dieta, moje vypilo v 5 mes!!!
Vies co, vypi ty 700 ml mlieka a uvidis. Neviem ake tabuľky pozeráš ty, ale vsak podla toho co tu pises, rocne dieta musi vypiť 3 litre!
A nenapadlo ta, ze mu to staci? Ved je to dieta, nie tabulkovy stroj. Moja kojena proberala za mesiac 300-400 g
@hogen91 moc ho sledujes, naco ho tolko vazis? Ked je spokojny tak to proste neries. Iba sa sama stresujes a ovplyvnujes tym aj maleho.
Já bych přestala řešit kolik toho vypije a přibude, to je hrozně stresující.Pije? Pije! Pribyva? Přibývá!.. tak to neřeš a "poslouchej" ho, on si prostě řekne... Moje dcera jedla od malička malinko, párkrát ucucla a usnula, první dva měsíce mě to trápilo, že přece musí mít hlad, dokrmovala jsem.. Ona neplakala, pribyvala, i když málo,ale já měla pocit,že ji to prostě nemůže stačit..nakonec začla um odmítat a zůstalo jen u kojení, naštěstí... doktor to hrozně řešil, že není podle tabulek,byla drobná, ale já jsem to nakonec řešit přestala a nechala to na ní.. pořád jí po malých dávkách (jsou ji dva roky), pořád je drobná,ale roste, je čilá, šikovná, vyvíjí se úplně normálně, holt některý děti tolik nepotřebují, navíc procházejí různými fazemi, bojkot kojení, sprut a podobně.. takže já doporučuju klid a pokud vyloženě nehubne a nemá nějaký zdravotní problém,tak neřešit🙂..
Ked kaka 1-2 krat denne tak je vsetko v poriadku🙂
@hogen91 moji su všetci traja rovnakí. Tiež prvé 2 mesiace krásne pribrali a potom sa sekli, nechceli papať, niektoré dni sa dokonca prvý krát poriadne napapali až okolo 5h poobede. Dovtedy ak 5x pri jednom dojčení prehltLi, bola som rada. Väčšinou iba otočili hlavu a ani neskusili. Všetci sú drobni, chuducki. Na najstarsom teraz už ale vidím, že dobehol vrstovnikov aspoň výškou a veľkosťou nohy. Ja aj manžel sme boki takí istí, genetiku neoklames.
Pri to najmensom teraz robím tak, ze čo nespapa, všetko odsajem a dokrmim lyžičkou, alebo striekačkou. Fľašu chce iba jednu avent s naustkom na vodu, z tej ale nič iné nevypije. Takze nonstop boj o mlieko a aby aspoň nieco pribral. Prikrmy u nas 0 bodov, zje iba kukuricne chrumky. Varenie som davno vzdala, kupujem tie najdrahsie hipp prikrmy, ktore aspon to prostredne akceptovalo. U tohto najmensieho som nepochodila ani s tym. Skusame dalej. Ono sa to ľahko hovorí mamičkám, ktoré toto so svojimi krpcami nezazivaju, ze nepchaj donho. Aj ked viem, ze maju pravdu. Mojim uz od babatiek všetkým rebrá trcia, aj tomu 7 mesačnému. Ťažko sa na to pozerá, u dr. Je zaradený že neprospieva. Poradiť neviem, neviem si rady ani so svojimi. Držím palce
Moj robil to iste od 3 mesiacov.. predtym jedol velmy vela a potom akoby uuuutlo.. na jedno krmenie do neho dostanem 80 ml. Akoby uz viac nechcel lebo ma dost.. ma 6 mesiacov.. podla dr. Je ok
@pribinak súhlasím, ale trochu drsne napísané.
@hogen91 podľa mna sa u neho prejavil reflux. V akej polohe ho kŕmiš? Skús, aby bol vo vyvýšenej keď papa. Mliecko sa mu vracia spat to mu vadí podľa mna. Okrem toho že teda ak je spokojný, viac mu v tomto obdobi asi netreba. A všetko ostatne skús riešiť s Dr. Či počkať chvíľu kým sa zase rozpapa, alebo zmeniť zas mlieko.
A nechcem byt blbá, ale nadobro odišlo mlieko hm. Odišlo, alebo bola mala snaha. Raz darmo že materské býva v prevažnej miere najlepšie. A treba zabojovať. Prikladať, odsávať, jesť, piť, laktačnu poradkyňu volať ak to nejde. Sorry ak ti nie je tvoj pripad... nechcem tu vyvolať vášne, ale niekedy majú mamky malo snahy a rýchlo to vzdajú a u niektorých to i tak nejde...
A ešte, nervozita tebe ani bábätku neprospeje. Bábätko potrebuje cítiť z mamky kľud. Držím palce 😉
@hogen91 a to som myslela, že naš žije zo vzduchu. Ešte ako 3 mesčnu mi za 24hod nevypil viac ako ~ 550ml. Priebral, prospieval.. teraz mame 4,5mes. a da max 800ml. A moze to byt flaskou, že moc mu tečie, nestiha pit. Kupili sme flasku Dr.Brown, odvtedy krasne pije. Rovnako potrebuje v polovičke oddych- odgrgnut, polahnut si, zvysok si za polhodinku dopije.
Kolko mu davas ml na flasku? Moj maly ma napr.8 mesiacov a zje 120 ml na flasku a dokopy zje max 600-720 ml za den mlieka a to ma ukoncenych 8 mesiacov...a vazi 8 kilo 🙂
@hogen91 Je to o skúšani ,iné mlieko, iná flasa, poloha... Asi má problém s bruškom , držím palce