Ahojte baby chcem počuť názor iných..mala ma rok aj tri mesiace ..ja som začala chodiť do práce ...robím dvanástky dva dni ráno dva dni voľno a potom dve nočné a voľno...mala je s mamou ..vôbec mala neplače už si zvykla ... máme menej peniažkov tak som šla do práce aby som jej mohla dať viac ...som sama na ňu.ked som doma naplno sa jej venujem . Veľmi ju milujem ona je to najlepšie čo má v živote stretlo Som zlá matka že som šla do roboty od malého dieťaťa? V robote mi to jeden vykrical 😏a strašne mi je stoho zle ..ďakujem za všetky názory
@maca2020 a ten čo ti to vykričal aj navrhol, že vám zaplatí nájom, jedlo, ošatenie a tak? 😁 Keď je taký múdry.
Si normálna matka čo chce zabezpečiť svoje dieťa a nespolieha sa pri tom že to niekto urobí za ňu.... Za mňa dobré rozhodnutie.
@michaela789 veď on ani dieťa nemá ..len ja sa snažím byť tá najlepšia mama a niekto mi to to povie ..ja som plakala ako malé dieťa .. ďakujem vám za názor
To aky si rodic, nedefinuje predsa to, ci pracujes alebo nie. A v konecnom dosledku, kto dava pravo tvojmu kolegovi hodnotit tvoje rodicovstvo a tvoj zivot?!!! To v prvom rade vypoveda o nom, nie o tebe. Evidentne sam nie je stotozneny s tym, co zije, pretoze vyrovnany clovek respektuje rozhodnutia inych a nesudi ich. A aj ked s niecim nesuhlasi, nedava nevyziadane rady ci odsúdenia, ale vie drzat aj hubu.
Netrap sa.
moj drobec je v jasliach 4 dni do tydna od 9 rano do 4 poobede od jeho 7 mesiacov a tu kde zijem je to uplne normalne. Este mi kazdy gratuluje ze som to zo 4 mesiacov materskej dotiahla na 7. Takze iny kraj, ine zvyky. Debilov is nevsimaj a rob tak aby si bol tz a dieta spokojna. Osobne si myslim ze praca je pre matku prinos uz len dovodu toho ze sa realizujes. Oddychnete si od seba a spolocny cas je potom kvalitnejsie straveny.
ja osobne si myslím že robíš pre seba a svoje dieťa to najlepšie čo môžeš 🙂
ten čo ti to vykričal je hlupák , ktorý určite nemá usporiadaný a spokojný život lebo keby mal tak by sa do teba nestaral. Ludia by sa mali viac starať o seba ako o druhých a riešiť ich životy. Rob si podľa seba a nedaj na názor druhých 🙂
@maca2020 ja by som takého človeka hrozne poslala do riti 🤣🤣🤣 nič si z toho nerob. Ak niekto bude ešte kritizovať tak im daj číslo účtu že teda môžu prispieť 😁 a ak nebudú chcieť tak nech idú do ahoj aj so svojimi múdrymi rečami, keď o tom nevedia nič. Neuveriteľné, čo si niekto dovolí
A čo si mu odpovedala ty? Ak si bola ticho, tak to je zle..bude do teba rýpať ..mala si mu odpovedať, že je každého vec, kedy ide do práce a tvoje dieťa je s tvojou mamou..a ak by stále rypal, tak povedat, prosím ťa nestaraj sa do toho
uz som to tu niekolkokrat pisala ale zopakujem - svet by bol take pekne miesto, ked by sa kazdy staral sam o seba 🤷♀️ nie nie si zla matka a to ti hovorim z vlastnej skusenosti, ked som bola mala mali sme podobnu situaciu az na to, ze moja mamina do prace nesla a vysledok? mama nervozna a podrazdena, ze pred podporou nebolo na chleba, co sa na konci dna odrazilo aj na nasom vztahu, ja smutna z toho, ze som nemohla ist do skoly v prirode, ze po prazdninach deti rozpravali zazitky, kde vsade v lete boli a my ani na kupalisku, ze som v kuse nosila oblecenie po niekom a nikdy som si nemohla kupit nieco pekne, co by bolo "moje" a doteraz to spracovavam, ze obcas nakupujem ako odtrhnuta z retaze najskor sebe a teraz malemu 😣 a nie nie som materialny typ, len skratka mam nejaky pud, ktory obcas neovladnem, ze si musim dopriat
niekto si mozno mysli, ze radsej "bez penazi" ale matka by mala byt doma, nuz ja mam opacny nazor - a ty to robis pre svoje dieta, nie pre drahe kozuchy a pana v praci posli tam kam patri...
@marcellka32 ja som mi povedala že nevie ako aj ťažko odchádzam že ho do toho nič ..a potom som si poplakala v robote lebo mi to bolo veľmi ľúto strašne sa má to dotklo
ja to nechapem mentalitu niektorych ludi, ze pracujuca matka nie je dobra matka... castokrat este moze byt aj lepsia, lebo je menej frustrovana stereotypom a v mnohych pripadoch nie je frustrovana aspon nedostatkom penazi..
Rob,ako uznas,ja by som nešla,ten čas sa uz nikdy nevráti
@anita6666 a ako by si to riešila, ak by si bola samoživiteľ? Nerypem, len sa pýtam...
@petamich ☝️presne toto ☝️
@michaela789 určite by som nebola samozivitel,dieťa má aj otca
@anita6666 čo ak nemá z dôvodu, napríklad, úmrtia? Navyše, dajme tomu že ide o dieťa rozvodu/odluky - mám taký prípad v rodine. Sesternicino dieťa má otca, súdom mu bolo nariadené výživné 160e....to z toho má to dieťa vychovať? Zo 160e? Opäť, nerypem... Len vravím, že niekedy žena na výber veľmi nemá. Aj autorka by si určite vedela predstaviť lepší scenár ale nemá na výber. To ale neznamená že je zlá matka alebo že sa rozhodla zle.
tá čo je na rodičovskej s jednym dieťaťom a druhé má od 6-16,30 v škôlke, prázdniny ,sviatky všetko, to je matka, ktorá si má spytovať svedomie.
Ak nemáš možnosť a si sama, nič iné ti nezostáva a preto robíš, čo môžeš. Dieťatko je s mamou, myslím, že aj starého rodiča si treba užiť . ❤
snazit sa zabezpecit a aj aby sa dieta malo lepsie nie je ziadna hanba a uz vobec by ti to nemali vykrikovat. je to kazdeho vec, slobodne rozhodnutie. vo Francuzsku su matky, ktore davaju este batolata do jasli aby mohli ist pracovat a tam to nikto neriesi. klud, je to obdivuhodne 🙂
Kolega nech sa stará o seba. Jemu je do tvojho života nič. A teš sa z toho, že máš prácu a máš začo malej kúpiť oblečenie.
vôbec nie si zlá..a máš inú možnosť ???..u mňa máš veľký obdiv a si milujúca matka