Som zlá matka, keď som išla do roboty od malého dieťaťa?

maca2020
18. okt 2021

Ahojte baby chcem počuť názor iných..mala ma rok aj tri mesiace ..ja som začala chodiť do práce ...robím dvanástky dva dni ráno dva dni voľno a potom dve nočné a voľno...mala je s mamou ..vôbec mala neplače už si zvykla ... máme menej peniažkov tak som šla do práce aby som jej mohla dať viac ...som sama na ňu.ked som doma naplno sa jej venujem . Veľmi ju milujem ona je to najlepšie čo má v živote stretlo Som zlá matka že som šla do roboty od malého dieťaťa? V robote mi to jeden vykrical 😏a strašne mi je stoho zle ..ďakujem za všetky názory

irusa
18. okt 2021

vôbec nie si zlá..a máš inú možnosť ???..u mňa máš veľký obdiv a si milujúca matka

maca2020
autor
18. okt 2021

@irusa ďakujem vám krásne ..nemám inú možnosť .ďakujem

michaela789
18. okt 2021

@maca2020 a ten čo ti to vykričal aj navrhol, že vám zaplatí nájom, jedlo, ošatenie a tak? 😁 Keď je taký múdry.
Si normálna matka čo chce zabezpečiť svoje dieťa a nespolieha sa pri tom že to niekto urobí za ňu.... Za mňa dobré rozhodnutie.

maca2020
autor
18. okt 2021

@michaela789 veď on ani dieťa nemá ..len ja sa snažím byť tá najlepšia mama a niekto mi to to povie ..ja som plakala ako malé dieťa .. ďakujem vám za názor

zmrzlinka2021
18. okt 2021

To aky si rodic, nedefinuje predsa to, ci pracujes alebo nie. A v konecnom dosledku, kto dava pravo tvojmu kolegovi hodnotit tvoje rodicovstvo a tvoj zivot?!!! To v prvom rade vypoveda o nom, nie o tebe. Evidentne sam nie je stotozneny s tym, co zije, pretoze vyrovnany clovek respektuje rozhodnutia inych a nesudi ich. A aj ked s niecim nesuhlasi, nedava nevyziadane rady ci odsúdenia, ale vie drzat aj hubu.
Netrap sa.

ledgerka
18. okt 2021

moj drobec je v jasliach 4 dni do tydna od 9 rano do 4 poobede od jeho 7 mesiacov a tu kde zijem je to uplne normalne. Este mi kazdy gratuluje ze som to zo 4 mesiacov materskej dotiahla na 7. Takze iny kraj, ine zvyky. Debilov is nevsimaj a rob tak aby si bol tz a dieta spokojna. Osobne si myslim ze praca je pre matku prinos uz len dovodu toho ze sa realizujes. Oddychnete si od seba a spolocny cas je potom kvalitnejsie straveny.

minesasubu
18. okt 2021

ja osobne si myslím že robíš pre seba a svoje dieťa to najlepšie čo môžeš 🙂
ten čo ti to vykričal je hlupák , ktorý určite nemá usporiadaný a spokojný život lebo keby mal tak by sa do teba nestaral. Ludia by sa mali viac starať o seba ako o druhých a riešiť ich životy. Rob si podľa seba a nedaj na názor druhých 🙂

michaela789
18. okt 2021

@maca2020 ja by som takého človeka hrozne poslala do riti 🤣🤣🤣 nič si z toho nerob. Ak niekto bude ešte kritizovať tak im daj číslo účtu že teda môžu prispieť 😁 a ak nebudú chcieť tak nech idú do ahoj aj so svojimi múdrymi rečami, keď o tom nevedia nič. Neuveriteľné, čo si niekto dovolí

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marcellka32
18. okt 2021

A čo si mu odpovedala ty? Ak si bola ticho, tak to je zle..bude do teba rýpať ..mala si mu odpovedať, že je každého vec, kedy ide do práce a tvoje dieťa je s tvojou mamou..a ak by stále rypal, tak povedat, prosím ťa nestaraj sa do toho

petamich
18. okt 2021

uz som to tu niekolkokrat pisala ale zopakujem - svet by bol take pekne miesto, ked by sa kazdy staral sam o seba 🤷‍♀️ nie nie si zla matka a to ti hovorim z vlastnej skusenosti, ked som bola mala mali sme podobnu situaciu az na to, ze moja mamina do prace nesla a vysledok? mama nervozna a podrazdena, ze pred podporou nebolo na chleba, co sa na konci dna odrazilo aj na nasom vztahu, ja smutna z toho, ze som nemohla ist do skoly v prirode, ze po prazdninach deti rozpravali zazitky, kde vsade v lete boli a my ani na kupalisku, ze som v kuse nosila oblecenie po niekom a nikdy som si nemohla kupit nieco pekne, co by bolo "moje" a doteraz to spracovavam, ze obcas nakupujem ako odtrhnuta z retaze najskor sebe a teraz malemu 😣 a nie nie som materialny typ, len skratka mam nejaky pud, ktory obcas neovladnem, ze si musim dopriat

niekto si mozno mysli, ze radsej "bez penazi" ale matka by mala byt doma, nuz ja mam opacny nazor - a ty to robis pre svoje dieta, nie pre drahe kozuchy a pana v praci posli tam kam patri...

maca2020
autor
18. okt 2021

@marcellka32 ja som mi povedala že nevie ako aj ťažko odchádzam že ho do toho nič ..a potom som si poplakala v robote lebo mi to bolo veľmi ľúto strašne sa má to dotklo

elizita
18. okt 2021

ja to nechapem mentalitu niektorych ludi, ze pracujuca matka nie je dobra matka... castokrat este moze byt aj lepsia, lebo je menej frustrovana stereotypom a v mnohych pripadoch nie je frustrovana aspon nedostatkom penazi..

anita6666
18. okt 2021

Rob,ako uznas,ja by som nešla,ten čas sa uz nikdy nevráti

michaela789
18. okt 2021

@anita6666 a ako by si to riešila, ak by si bola samoživiteľ? Nerypem, len sa pýtam...

1katus1
18. okt 2021

@maca2020 nie si zla mama a ešte by ma zaujímalo kde je otec ?

michaela789
18. okt 2021

@petamich ☝️presne toto ☝️

anita6666
18. okt 2021

@michaela789 určite by som nebola samozivitel,dieťa má aj otca

kikus7
18. okt 2021

@maca2020 Pre niektorých zlá budete vždy. Môžete sa aj rozkrájať. Ľudia radi riešia iných, ale na seba sa nepozrú. Takže nabudúce toho kolegu pošlite slušne do prdele, nech sa stará sám o seba. A Vy sa netrápte. Jedným uchom dnu, druhým von. Robíte presne to, čo máte. Držre sa. 🍀

nikpa
18. okt 2021

@maca2020 nie, nie si zlá matka. Ak musíš ísť do práce lebo si to situácia vyžaduje tak jednoducho musíš. O dcérku je predpokladám dobre postarané keďže je s babkou. Nerob si nič z takých reči, nech sa každý stará sám o seba. Všetko dobré prajem 🧡

maca2020
autor
18. okt 2021

@1katus1 nechal nas keď som bola v 2 mesiaci tehotenstva a našiel si inú aj s dieťaťom ...ale onom ani rozprávať nechcem ..

maca2020
autor
18. okt 2021

@anita6666 aký čas ja keď som doma mám voľno malej sa naplno venujem beriem ju po výletoch dávam jej všetko aj seba .o žiadny čas neprichadzam. ..ale ďakujem za názor

lubi40
18. okt 2021

@maca2020 nie si zla matka. V zahranici je bezne, ze su deti od par mesiacov v jasliach.

mable123
18. okt 2021

@maca2020 Keby chlapi neplatili minimum, teda ak aj to, tak by sa žena nemusela otáčať za každým centom... Stavím sa, že kolega má 45 býva u maminky, ktorá mu operie, uvarí, uprace a keď prídu netere alebo synovcovia na návštevu tak im nekúpi ani figaro čokoládku....

michaela789
18. okt 2021

@anita6666 čo ak nemá z dôvodu, napríklad, úmrtia? Navyše, dajme tomu že ide o dieťa rozvodu/odluky - mám taký prípad v rodine. Sesternicino dieťa má otca, súdom mu bolo nariadené výživné 160e....to z toho má to dieťa vychovať? Zo 160e? Opäť, nerypem... Len vravím, že niekedy žena na výber veľmi nemá. Aj autorka by si určite vedela predstaviť lepší scenár ale nemá na výber. To ale neznamená že je zlá matka alebo že sa rozhodla zle.

mooonika1975
18. okt 2021

tá čo je na rodičovskej s jednym dieťaťom a druhé má od 6-16,30 v škôlke, prázdniny ,sviatky všetko, to je matka, ktorá si má spytovať svedomie.
Ak nemáš možnosť a si sama, nič iné ti nezostáva a preto robíš, čo môžeš. Dieťatko je s mamou, myslím, že aj starého rodiča si treba užiť . ❤

maca2020
autor
18. okt 2021

@mable123 taky mladý namyslený aj veľa si o sebe myslí ..nemá dieťa tak nevie ako to je ..ja nemôžem na neho pozerať ja neviem naozaj

tara42
18. okt 2021

@maca2020 nie si zla matka a takych tupcov co zrejme nevedia nic o zivote a nema dokonca dieta si nevsimaj.

flimelka
18. okt 2021

snazit sa zabezpecit a aj aby sa dieta malo lepsie nie je ziadna hanba a uz vobec by ti to nemali vykrikovat. je to kazdeho vec, slobodne rozhodnutie. vo Francuzsku su matky, ktore davaju este batolata do jasli aby mohli ist pracovat a tam to nikto neriesi. klud, je to obdivuhodne 🙂

annamalaga
18. okt 2021

Kolega nech sa stará o seba. Jemu je do tvojho života nič. A teš sa z toho, že máš prácu a máš začo malej kúpiť oblečenie.