Som zlá, keď synčekovi púšťam rozprávky?

vasjar
22. okt 2022

Ráno keď vstane me, naranajkujeme sa a asi o hodinku mu pustím rozprávky, muž je z toho zlý lebo nechcem aby tak skoro pozeral TV (16 mes). Ale ja mam vtedy možnosť niečo v dome porobiť - trochu po pratat, uvariť obed.
On to však nevie pochopiť...
Kedy ste vy púšťali deťom rozprávky?

koniarova
22. okt 2022

Muž nech nemudruje a zabaví teda na ten čas dieťa. Vôbec sa z toho nestresuj,určite sa mu nič nestane,keď bude chvíľu pozerať rozprávky.

sense
22. okt 2022

Tak v 16 mes som nepustala ani TV ani tablet ani nič. Muž ak má s tým ale problém môže porobiť sam alebo môže dieťa zabaviť aby si ty porobila

ja_bb
22. okt 2022

Ja som mala cestovnu postieľku v kuchyni a tam dieta. Rozpravky som pustala ked tak,tak z CD- nahovorene,este ked som bola tehotna sme sa zhodli,ze žiadny tablet ani tv na zabavenie nechceme.tak sme našli nahradu.

tomikejt
22. okt 2022

@vasjar niekto ti napíše že svojim deťom do 3 rokov žiadnu telku nepustili, iní púšťajú aj od roka. To je každého vec. Ja púšťam rozprávky a je mi jedno či iní púšťajú alebo nie. Ak to mužovi vadí, nech dieťa zabáva dokým si ty porobis, alebo nech porobi on.

zuzkaa1991
22. okt 2022

@vasjar u nas tv ide od rana do vecera ;) a idu rozprávky kedze na markize jojke(co si obcas pustim) idu blbe.reklamy alebo.programy my to.mame namiesto radia tiez ked pratam varim nevidim.co. ide takze radšej idu rozprávky radsej.... oproti detom co maju omedzenie moja nie je zavisla na tv bezne sa hraje alebo.ide do izby sa hrat varit so mnou atd bezne veci...takze ja nevidim zle.na tv a pri tv bola od babatka ;) takze berie tv ako.samozrejmost jedine co obmedzujem je mobil 😂😂😂 to.ma par.minut denne(ale uz ma.4.5r)
Este doplnim vdaka tv naucila sa farby pocitat dokonca aj kreslit co sa cudujem ;)po mne nikdy nechcela opakovať

ikonica
22. okt 2022

@zuzkaa1991 tiezto tak mame... Naucila sa aj po anglicky cosi, aj pesnicky, riekanky... Bude mat tri a ma dobru slovnu zasobu...

stellarstar
22. okt 2022

Nepúšťaj rozprávky ale nejaké dokumenty aby sa dieťa už pritom aj vzdelávalo ☝️
Keď sa to mužovi nepáči tak má 2 možnosti, buď sa za ten čas postará o vaše dieťa alebo nech on porobí domácnosť a ostatné

stanulienkat
22. okt 2022

A muz robi co?? Odpociva? Sup, nech sa venuje duetatu. Take male dieta ani nema vediet, co je to tv.

zuzanockamt
22. okt 2022

@vasjar Budeš tu mať dva názory - TV je smrrrrť, v žiadnom prípade nič nepúšťaj a druhý názor je zase opačný, púšťaj v pohode. Na tejto socke je takmer každá matka, čo v žiadnom prípade telku hádam až do nástupu do ZŠ nepripustí (ani mobil, ani tablet).
Rob ako uznáš za vhodné, nikto ti do toho nemá čo kecať. Dieťaťu to neublíži. U nás ide TV stále ako kulisa. Žijeme zatiaľ všetci ( jedno dieťa to dokonca úspešne dotiahlo už do puberty).

zooeynka
22. okt 2022

Ked je muz v robote ako ma zabavit dieta? Asi nijako. A ano, na telku je to skoro, ma pravdu.

euka210
22. okt 2022

@vasjar pri prvom okolo 21mes. uz urcite. Dalsi uz skor, lebo nebolo mozne tomu zabranit.

olimuc
22. okt 2022

Na TV sa neumiera ani nekockateju oči. Prežije to … u nás beží TV a vzdy bežala (nie rozpravky) kedysi maly na ňu pozrel a teraz ho nezaujma … radšej sa hra … ma 4,5.

miskajerry
22. okt 2022

Odporucam precitat knihu : Klub nerozbitnych detí

zuzitko74
22. okt 2022

V takomto veku moje deti ešte nebavilo sedieť a pozerať rozprávky, boli dosť akčné a potrebovali sa pohybovať. Pustiť im rozprávku malo zmysel až tak okolo troch rokov.

lamonita
22. okt 2022

Nie si zla... nič na tom nie je. Ak starý frfle nech kúpi malému niečo "vhodne" na prebavenie kým si porobis co potrebuješ.

tykat
22. okt 2022

@vasjar ...tipujem ze muz chce pozerat nieco ine 😁

hilda08
22. okt 2022

@vasjar ak ta to skutočne zaujíma prečítaj si nejaké relevantne informácie aky vplyv to ma na dieta… Ano deti ktoré vyrastajú pri telke su živé a zdrave z televízora im nedopadne hlava..nebudem nic pisat lebo sa tu zas do mna pustia zienky ale no, ak si chcela iba odobrenie tak ho mas

ikonica
22. okt 2022

@tykat 👍😁

iwesska
22. okt 2022

Nepustala som mu tiez v tomto veku nic,bol pri mne a robil vsetko so mnou. Nemam nic proti telke,ale cim neskor si vypestuje navyk,tym lepsie pre teba. Mam pubertaka,viem o com hovorim.

aurora33
22. okt 2022

@vasjar nepúšťala som, vlastne my aj teraz celkovo pozeráme malo televízor. Som skôr na hudbu. Keď tak púšťam nejaký koncert cez youtube

matullienka
22. okt 2022

U nás beží TV stále ako kulisa, a jedine4co baby v tomto veku občas zaujalo bola reklama

alexandra383
22. okt 2022

@vasjar my sme pustali od cca 6mesiacov. Teraz ma cez 2r a mame pustene detske kanaly takmer nonstop ako kulisu.. mala si iba spieva pesnicky z tv popritom ako sa hra. Na telke nie je vobec zavisla. Ani sa tam nepozrie. A naucila sa vela anglickych riekaniek a pesniciek, farby, cisla, abecedu. Nepustame normalne rozpravky, ale iba naucnejsie, z coho aj daco ma.

vilma7
22. okt 2022

Tak záleží ako.dlho pozerá...ak 1-2 hodiny kým si porobiš, tak to je podľa mňa veľmi dlho na vek dieťaťa.
Nečudujem sa, že sa to manželovi nepáči, lebo dieťa si vždy niečo nájde na prebavenie sa.
A ešte je aj veľmi malý na to, aby pravidelne pozeral.

heln
22. okt 2022

@vasjar ahoj, ja sice nepustam rozpravky, ale detske pesnicky na youtube. bez toho by som nenavarila, neupratala, neurobila nic. "pacia" sa mi nazory: "ze robime vsetko spolu".... ako? nech mi niekto vysvetli ako s rocnym dietatom kraja surove maso, zeleninu ostrym nozom, alebo varia horucu polievku, lebo ja si to predstavit neviem, potrebujem ho vtedy trochu zabavit, aby mi nestal pri nohach a nepytal na ruky.....

lenkadenisa
22. okt 2022

@vasjar my nie sme žiadni bio eko rodičia, u nás ide telka od rána do noci, keď deti (15 mesiacov a 8 rokov) chcú, prepnú si svoje, pozrú, potom si zas ja pustím svoje, potom si manžel zahrá playko... a žijeme normálne. tvojmu manželovi keď sa nepáči, nech si to skúsi sám s deckami - aj variť, aj upratovať, aj zabaviť deti

jaond19
22. okt 2022

@vasjar a muz co robi v tom case?? mudrovat vie kazdy, ale dieta zabavit to uz nie. nech sa dvihne a ide sa s nim na hodinu prejst alebo nech nefrfle. nemas desat ruk aby si upratovala zaroven varila a este aj dieta drzala dokelu taketo veci ma vedia vytocit, u nas som si hned vedela spravit poriadky ked boli nejake pripomienky, "bud pomoz alebo sa nestaraj...."

petra735
22. okt 2022

Nech sa manžel postará a nemudruje, no možno má problém s tým aké rozprávky mu púšťaš. Aké rozprávky púšťaš?

iam24
22. okt 2022

Ja mám 3r a skoro 1,5 ročného. Staršiemu som začala púšťať keď som bola tehotná aby som si na chvíľu oddýchla a zastaviť, upokojiť sa vedel a vie len pri rozprávke. No a mladší sa teda už s ním zviezol 🤣🤣 keď pustim rozprávky je to jediný čas keď sú ticho aspoň na pár minút. Ja si rada pozerám rozprávky s nimi. My sledujeme na YouTube.

lucinka5051
22. okt 2022

@vasjar ojoj su to len rozpravky...ak nejde telka pol dna tak by som to neprezivala..si nastavte limit ze pol hodinku-hodinky denne viac nie...a ked muz hundre nech sa paci nech vezme dieta niekde von alebo sa s nim zahra za ten cas...

nevenka
22. okt 2022

No ked je muz cez tyzden v robote a cez vikend v dome, ja som s detmi sama, tak aby som navarila a dieta sa mi nevesalo na nohu alebo sa nepopalilo na rure, tak pustim rozpravky alebo detske pesnicky. Do kuchyne sa mi ziadna postielka, ohradka nezmesti a 22 mesacny uz fakt mi v tom nevydrzi. Casto odbehne, hra sa, ale nevesia sa mi na nohu. Starsi ho cez vikend kusok aj zabavia. Byt mame zle rieseny, ja z kuchyne nevidim do detskej ani obyvacky a musim sa spolahnut, ze ho postrazia. Nie vzdy to dopadne dobre 🙉. Pripadne jeden vysava, ako povysava, tak je. Proste u nas poriadok nie je a tak skoro ani nebude. Pokial nemame hladovat alebo jest len pecivo s niecim a sackove polievky, tak to musim takto riesit.