Som veľmi prísna na deti

4. sep 2022

Poraďte mi ako byť menej prísna?Stačí keď sa len pozriem na deti,alebo poviem vetu ešte raz a už robia všetko čo treba.Manzel je na nich až moc mäkký.Preto večer uspavam ja,ja chodím s nimi k dr a robím činnosti pri ktorých viem že budú vymýšľať.Priklad večer nechce jesť večeru,manžel povie dobre nech neje.Chce byť hore do polnoci,manžel dovoli.Ja som tá prísna a vraj nič nedovolím.No ani to není dobré.Ako byť menej prísna?

minenkas
4. sep 2022

Len tak ďalej 👏deti sa majú vychovávať

ana82
4. sep 2022

no tak treba dovychovávať aj manžela 🙂 ale nie treba sa porozprávať, musíte byť za jedno neexist keď ty zakážeš, aby on dovolil a naopak, deti musia mať nastavené pravidlá..určite to neni tým, že si prísna...veď jasné sú situácie keď môžu byť dlhšie hore, ale nie zakaždým keď si samé zmyslia...

janinah
4. sep 2022

A manželovi to náramne vyhovuje že celá výchova je na tebe...dobre si to zariadil.ma pokoj...načase s ním vážne podebatovať

petricka22
4. sep 2022

Prisna vychova nie je na skodu, ale zalezi, co vsetko si clovek pod tym predstavi. Nie zase, ze su deti doma tyrane psychicky, aj fyzicky. 😉

autor
4. sep 2022

@petricka22 Nie,nie sú týrané.Funguju ako normálne ostatné deti.No príklad začnú hádzať hračky,poviem im to sa nerobí nech upracu.Bud upracú alebo donesem vreci začnem zbierať hračky že vyhodim.Hned upratujú.Dalej je sa za stolom,nemám rada keď odbiehaju a potom všade sú omrvinky.Za deň jedna sladkosť,nie každú hodinu.A takéto veci.

alex49
4. sep 2022

porozprávaj sa z manželom, aby ťa deti neoznačovali za zlú a ocinka za dobrého, musíte byť jednotný vo výchove

autor
4. sep 2022

@ana82 Rozprávam sa s ním často na tému,no on nevie sa zmeniť

petricka22
4. sep 2022

Tiez som za rovnaky pristup, no moj muz je velmi obetavy a deti obskakuje ako sluzka 🤷‍♀️ No co s nim uz narobim 🙂 mam ho rada aj kvoli tomu, ze je taky starostlivy a deti zboznuje a robi pre ne prve posledne. Lepsie, ako by mal cely den lezat na gauci a nevenovat sa im.

sense
4. sep 2022

To čo popisujes robím aj js a teda nemyslím si ze som prísna, len konsekventna. A ešte s jedlom sa nebeha, po jedle sa idú automaticky umyt ruky a tanier odpratať, ak nechce jest nemusí ale iné nebude a keď poviem do postele tak sa ide do postele a žiadne ešte chvíľu alebo ešte cikať, ešte piť, ešte to a ešte hento

marca12
4. sep 2022

Smutne,ze sa neviete vdaka muzovi dohodnut na vychove. A hlavne malo by to byt naooak,otec ma byt prisnejsi a mama ta laskava,dobra. Ale v tak zasadnych veciach ako stilivanie,upratovanie by ste mali byt sudrzni.

alenamihal
4. sep 2022

Ja mam presne to iste doma...ja som "hitler" haha a manzel je opak,vsetko dovoli deckam...ale neako to neriesime.aj ked ma to niekedy vytaca brrrrr..manzel sa v tom nezmeni uz vobec...zatial to klape,za decka sa nehambim,vedia sa spravat a to je vizitka rodicov...a ja budem v tom pokracovat haha

ana82
4. sep 2022

aj u nás to bolo tak už sú veľkí, nadávala zakazovala a tresty som rozdála len ja a vlastne to tak aj je manžel neviem či na nich vôbec zvýšil hlas niekedy a predsa keď niečo stačí, že sa pozrie a už vedia ktorá bije 🙂 každopádne by ťa ten tvoj mal podporiť

evica17
4. sep 2022

Deti by mali mať hranice, za mňa nie si prísna, proste ich vychovávas. A aj tvoj muž by mal trvať na Tom nech sa určite pravidlá dodržujú. A zas občas udeliť výnimku vramco pravidiel ( napr keď sa nestáva do školy, môžu byť o dve hodiny dlhšie hore, alebo koláč zjesť pred tv v obývačky alebo iné.

autor
4. sep 2022

@sense Presne toto robia keď ich uspaval muž,ešte cikať,ešte piť,ešte hračky do postele,ešte inú hračku a x krát odbiehali z postele.
@marca12 Som aj láskavá,keď ich niečo bolí alebo niečo sa stalo vždy chcú mňa lebo ich viem lepšie pomojkat ukľudniť
@ana82 Na muža si dovoľujú a koľkokrát on mi hovorí aby som niečo deťom povedala lebo vôbec ho neposlúchajú.Nuz keď im všetko dovolí nech sa nečuduje

nika23t
4. sep 2022

Si skvela mama ♥️ Ver mi, že svoje deti vychovávas dobre a ak to robíš tak, ako píšeš, vôbec nie sú prísna mama. Manžel by si mal brať príklad a priložiť ruku k dielu. Si na najlepšiej ceste, ako vychovať slušných a zodpovedných ľudí.

dilino
4. sep 2022

A čo chceš počuť aby si bola menej prísna ved to už sa asi nedá s tým nič už si taká dávno. Raz si taká iná už nebudeš.CI si myslíš že ta tvoja prísnosť sa zmení. Nie nezmení. Pokiaľ ťa deti majú radi ako svoju mamu čo je samozrejme a rešpektujú ťa a raz si taká načo sa zmeniť. To sa podľa mňa nedá. To ako keby sa introvert chcel silou mocou stať za deň extrovertom to sa proste nedá. Ked Ti bolo dobre do teraz tak na čo sa teraz už meniť. Ja mám kamarátku majú dcéru 16 ročnú ked mala 10 rokov nevedeli sa dohodnúť na výchove s manželom každý boží deň hádky čo ONA zakázala ON dovolil došlo to až tak daleko že sa rozviedli. Mama na ňu bola prísna otec ako med všetko dovolil nezhodli sa vôbec na jej výchove v ostatných veciach áno ale čo sa týkalo dcéry výchova tak nie. Dcéra chcela ísť k otcovi čo ju súd aj pridelil a mamu navštevuje. Tak že niektoré páry sú kvôli odlišnej výchove sa schopný rozviesť. Nechápem to ale stáva sa.

sense
4. sep 2022

Si dobra mama, pomojkas keď treba ale aj si dôsledná a máš stanovené hranice. A neboj deti ta kvôli tomu nebudú mať menej radi ako otca, lebo to co opisujes je výchova s určenými hranicami. A nie psychicky teror...

ana82
4. sep 2022

:D no by som nezasahovala nech žne plody svojej výchovy 😀 ba ešte by som sa pridala k deťom nech vie ako sa cítiš keď im všetko povoľuje 🙂

ana82
4. sep 2022

@sense presne tak

alzbeta311
4. sep 2022

Autorka mala by som prísť k tebe na školenie, aj ja chcem byť taká! 😁🙏

jana_eyre_2
4. sep 2022

Aj ja som taká, ale môj muž zase stojí zamnou.. ale čím sú starší, tým častejšie ma majú na salame 🤪 myslím si však že pravidlá a mantinely proste treba vo výchove ak je to vyvážené aj kľudným rozhovorom a laskou .. nie je to žiadna drezúra, len vyzadovanie plnenia si povinnosti, u nás bohužiaľ aj krik je, nie som dokonalá.. 🤷 keď sa s manželom v niečom nezhodneme čo sa výchovy týka, vykomunikujeme si to mimo deti a dohodneme sa na niečom čo obaja dodržíme.. hlavne tvoj muž musi pochopiť že výchova alá dobrý/zlý policajt nepomôže nikomu, vám ani deťom..

pehavcek
4. sep 2022

Prepac, ze to pisem ku tvojmu prispevku ale myslim to celkovo.Je smutne ako sa vsetko v rodine meni. Otcovia stracaju gule a nohavice musia nosit zeny. Kde je otec ako hlava rodiny. Dobry otec vie byt prisny a zaroven laskavy. Dnesny otcovia uz vobec nie su hlavou rodiny. Donesu domov peniazky a tam to konci.

jana_eyre_2
4. sep 2022

@pehavcek práveže si myslím že dnešní otcovia sú omnoho viac ucastni na výchove ako to bolo v minulosti.. ženy robili vždy všetko okolo detí a muži chodili domov na večeru čítať noviny, občas rozdali facky a bolo (môj otec ma však nebil, ani mama, moji rodičia boli o dosť iní ako väčšina) možno že muži často nie sú pristni, ale určite sa väčšina ukáže viac v živote dieťaťa ako kedysi...

petricka22
4. sep 2022

@pehavcek je to taka tema na polemizovanie. Chces mat rovnocenneho partnera, ktory ti doma pomoze, uprace, stara sa o deti, ale zaroven to ma byt “hlava rodiny”. Pokial su si partenri rovni, ziadna hlava rodiny nie je. Za mna otcovia z minulosti naozaj vedeli len porozdavat pohlavky a facky a ked prisli domov z prace, netykala sa ich domacnost, deti, nic. Mali respekt, boli prisni, ale to je tak asi vsetko… ziadne budovanie si vztahu s detmi, venovanie sa im…

pehavcek
4. sep 2022

@petricka22 urcite je to na polemizovanie.A neda sa pausalizovat.Ale ja co si pamatam chlapov z mojej rodiny a susedstva tak s detmi sportovali, chodili na huby, kadeco vyrabali, struzlikali a pritom vedeli detom stanovit normalne hranice a u deti mali respekt. Podla mna je to podielanie sa na vychove.Byt doma s detmi ale nechat ich robit si co chcu nie je podielanie sa na vychove.Je to len to, ze je s detmi. Ale to je len moj pohlad. Nevravim, ze je spravny 😀

vilma7
4. sep 2022

U nás je to ako u teba a necítim sa byť kvôli tomu prísna mama. Skôr ťa, čo výchovava a nechce aby jej deti skákali po hlave. Manžel je tiež mäkký, alebo nechce byť ten zlý...ale už sa mu to nie raz vypomstilo.

petricka22
5. sep 2022

@pehavcek vychadzas zo svojich skusenosti, tak ako ja zo svojich 😉

zorkahorka
7. sep 2022

Otcovia vzdy dovolia viac, ale csetko ma svoje hranice. Najma ho nezahriakni pred detmi, vydiskutujte si to mimo nich

adelamodrykonik
7. sep 2022

Si dobrá mama, lebo chceš pre deti to najlepšie. Ale každá môžme niečo zlepšiť ;) Skús podcasty "Nevychova". Je to prístup k výchove detí. Mne sa tie myšlienky páčia, dávajú mi zmysel, fungujú 🙂

adelamodrykonik
7. sep 2022

A ešte mi napadlo, neviem aké máš veľké deti, ale možno by si niečo užitočné našla aj nainstagramovom profile Rodinná psychológia. Je tam úžasná detská psychologička Janka Zemandl 🙂