Ahojte dievčatá idem si sem pre rady od skúsenejších žien keďže mám len 20 rokov. Priateľ mám dvoch synov jeden má 8 a druhý bude mať 7, no stym starším je trosku väčší problém keď mu niečo poviem jedným uchom dnu druhým von, poslúchne má vždy len vtedy keď priateľ na neho zvýši hlas ale to zaberie len na jeden krát. Pokial mu zas niečo poviem zas úplný ignor. S priateľom čakáme bábo, síce sa viac teší lebo to bude dievčatko ale je to s ním dosť ťažké. Nemám s ním problém napísať úlohy, pohrať sa snim, ale ako náhle má niečo spraviť a poviem mu to nereaguje, ignoruje ma ako som už spomínalá, nerobím si s toho moc ťažkú hlavu lebo ani otca moc nepočúva ( ale dost sa má to dotkne keďže robím všetko preto aby sme boli kamaráti). Ako náhle sú u nás už od rana kričí a nie len ráno počas celého dňa len aby bol stredom bodom pozornosti, bojím sa že keď sa malinká narodí budú samozrejme všetci zaujatý na ňu a že by jej mohol niečo spraviť keďže už nebude stredom pozornosti on. Aký má te názor na to vy určite budem za každú radu vďačná.
Ty si fakt myslis, ze 8 rocny bude poslúchať teba 20 ročnú? To urcite.
Ty mizes byt jeho kamoska, ale nie druha mama.
Ak s nim treba urobit poriadok tak to musi jeho otec a nie ty
Vela stastia
@baska1930 tak ako sa správa ten 8ročný , tak sa správa mnoho detí aj v bežných rodinách , nič výnimočné . Aj v ucelených rodinách deti žiarlia na vlastných súrodencov . Máš len 20 , 8 ročný ťa nebude poslúchať. Ja mám 44 a mám 6 a 10 ročnú , myslíš že ma poslúchajú na slovo ? A to sú moje vlastné .
A tiež , vreštia, revú , bijú sa , šklbú medzi sebou .. a to mám ešte 20 mesačného .
@baska1930 tak buď chceš aby tá bral ako kamosku , lebo kamosi po sebe kričia ? Nekricia ?
Alebo ako autoritu ...
Nepíšeš ako dlho ste s otcom spolu . Aký veľký záber to je pre jeho deti .... nová slečna ďalšie dieťa atd . Ťažko keď ani otca nerešpektujú ... a tešia sa na “novú sestru “?
Tí chlapci budú v jeho živote vždy a ešte len idú do puberty,tak ti želám pevné nervy.Ty sa sústreď na svoje dieťa/nechápem načo ste sa ponáhľali,no ale vaša vec/ a chlapcov nech si rieši ich otec.Na slovo nebudú poslúchať nikdy,to ani vlastné deti nerobia.Navar,uprataj,ale čas s nimi nech trávi ich otec,nech ich berie na výlety,do kina,ty sa stiahni aspon kým neporodíš a kým ťa bude babetko potrebovať celú a vždy.A v byte si vyhrad miesto len pre seba a babetko,chalani nech tam nechodia /ho budiť a vyrušovať/ ,inak sa v tom chaose zblázniš.Drž sa.
Na to že máš len 20 rokov si za pekelne zaviazala ....takže bude to len horšie pre teba než lepšie a to si si ešte mohla mládí užívať než sa zaväzovať s postarším s 2ma podrastenýma deťma
nečítala som odpovede predo mnou, tak sorry, ak to tu zaznelo, nastavila by som mu zrkadlo, ako ty tak aj ja, a uz teraz by nebol stredobodom, nech si zvyka, ze toto nefunguje. sa ho opytaj ci sa mas k nemu chovat ako on k tebe, pretoze nikde nie je napisane, ze mas byt k nemu mila, je to tvoja dobra vola, a ver tomu, ze 8r ma dost v hlave aby pochopil. 🙂
Toto keď počujem že v 20tke si si mohla uživať a nie decko mať, sa mi normalne nožik vo vrecku otvara.
Čo sa tyka toho 8 ročneho, ako sa sprava on, tak sa spravaj aj ty. On veľmi rychlo pochopi čo smie a čo nesmie. Take finty ako robi on, robia aj ine deti, lenže toto tvoje dieta neni. A určite ked bude nieco chciet, ho tak odignoruj ako on teba. Tvoj priatel je jeho otec, on ho ma vychovavat nie ty. Čiže nastavit zrkadlo a uvidis ako rychlo sa spamatá.
Ako halo ľudia ja som si prišla pre radu a nie aby ste riešili to že mám 20 a budem mamou to si myslim že je moja osobná vec
@baska1930 Ahoj, píšem Ti z pozície matky 8 ročného syna, ale zároveň som aj macocha. Môj muž má 2 dcéry, síce sú už dospelé a keď som ich spoznala, boli staršie, než tí "Tvoji". 😁 Tak najprv k tomu synovi: má 8 a hoci je zlatý, milý a poslušný, tiež sa stáva, že neposlúchne. A práve v tomto veku sa to nejak zhoršilo. On nie je zlý, nerobí to naschvál, ale proste ako keby chvíľami nevnímal. Takže to bude asi v tomto veku častejší problém.
Ďalej sa mi nepáči, že ženy, ktoré nemajú vôbec skúsenosť s nevlastnými deťmi, Ti tu píšu, aké to budeš mať ťažké, ako to bude len horšie s príchodom Tvojho dieťaťa, alebo keď budú v puberte. Tak k tomu by som Ti napísala, že "jaký si to udeláš, takový to máš". Ja mám s nevlastnými dcérami super vzťah. Dokonca si voláme častejšie, než volajú s otcom. Majú u nás svoju izbu a môžu prísť, kedy chcú. Môj syn ich miluje a aj ony jeho. Treba im dať najavo, že ich berieš, že im dôveruješ, že sú pre Teba dôležití. Ja ich mám úprimne rada a oni to cítia a preto si rozumieme. Držím Ti palce a verím, že si so "synmi" k sebe nájdete cestu.
@baska1930 ja by som sa na tvojom mieste slusne dohodla s priatelom na vychove jeho synov,resp.ak maju k vam chodit po porode,myslim ze nebudes mat popri babatku cas robit poriadky s neposednym chlapcom ktory ta nerespektuje a ver tomu ze ani tak skoro nebude 😕 priatel by ho mal upratat a vychovavat,ty zial do vychovy zasahovat nemozes velmi,nato maju svoju mamu,avsak mozes ho usmernovat a byt kamaratkou.
@baska1930
Obdivujem ta.Ja by som nezniesla chlapa s jednym deckom.Ten tvoj po kazdom sexe asi dieta zanecha 🤗
@baska1930 Napis do tejto skupiny, resp. pozri posty v nej.
https://www.modrykonik.sk/group/6884/
Ja osobne mám taký postoj, že som kamarátka, pomôžem so školou, zahrám sa, ale nič nevyžadujem, nevychovavam. To si riešia rodičia...
@snowflake07 no, strasne trapny koment.
@baska1930 mam 5 a 8 rocneho syna. Priatel sa s nimi pohra, pomojka, ale vie byt aj prisny a chalani ho respektuju viac ako mna. Chce to zmenit pristup, ale neporadim ti aky. Vobec neviem ako to ten chlap robi. 😂 a k surodencovi. S priatelom mame rocnu dceru a za ten rok nebol ani naznak nejakej ziarlivosti,aj napriek tomu ze dcera je taka princezna rodiny. Chalani ju zboznuju. Takze vobec tam ta ziarlivost byt nemusi. Jaaaaj,a aby som nezabudla....moj 8 rocny ma ignoruje dost casto a to som jeho mama,takze ani s tym by som si nerobila tazku hlavu. 😉
Ako musis podla mna pocitat s tym, ze budu ziarlit, no casom sa to zmeni. Tazsie ako ty to bude mat otec, ktory to vsetko bude musiet rovnomerne rozlozit medzi vsetkych. Chce to len cas podla mna
@saskia_98 to naozaj😂😂😂super rada hodná matky.... Aby sa raz tak nechovala nejaká 20tka k tvojim detom😉
No nič ja by som im slahla jednu a naučili by sa raz dva ...nejsi síce ich matka ale žiješ s ich otcom ... A keď sa ti to zdá moc že nechceš byť cudzie deti atď.. tak si ich ani nevšímaj nech sa stará iné ich otec ...ja by som nato nervy nemala
Keď to tu tak čítam, tak ďakujem môjmu ex, že ma takú super partnerku😂😂😂😂toľko debilnych názorov na jednom mieste, klobúk dole damy😉👍
@mira2222 ja by som teda nezniesla aby mi nová partnerka udrela dieťa . Ak je problém poďme ho riešiť ako dospelý ľudia a nie že dospela žena bude viest vojnu s 8 r chlapcom .
Však predsa chcem padnúť na jeho úroveň ?
Kam to speje ?! Len do hádky a výberu tvoje naše moje dieťa . Koniec vzťahu
Tým múdrejším fakt ďakujem za radi a tým ostatným , ma trz budú odsudzovať za to že mám 20 rokov a budem matkou ako keby som bola prvá, stojím si názoru že keby som mala ostať slobodná mamička na potrat by som nikdy nešla, by som chcela vidieť ako by ste sa vy zachovali.
@maciatkolulu *k mojmu dietatu keď už 😉 a po ďalšie, isto nebude keďže nemam v plane opustit manžela ale och, čo čakam od ženy čo žiadnu radu nedala len prišla rýpať 😉 take ako si ty mam najradšej. Žiadna rada len papulu otvárať..
@baska1930 neries take nazory. Ja som sa tiež stala mamou v 20tke a lepšie rozhodnutie som spravit nemohla. Prajem ti veeeľa trpezlivosti s deťami. 😊
@baska1930 to že máš dieťa v 20 tich , nie je problém , viaceré sme mali.
Len máš nereálne očakávania . Chceš aby ťa poslúchal na prvý krát. Ani vlastné deti neposlúchajú ako si rodič predstavuje. Zopakuje to aj trikrát. Jednoducho je to dieťa , ty si dospelá , musíš nájsť primerané riešenie alebo delegovat riešenie na partnera, ich otca.
Keď sa narodí malinká zažiješ to čo xy matiek , čo majú ešte deti doma, ktoré tiež kričia a vyvádzajú . Nikto nikdy z toho neumrel . Ľahkú cestu si si teda nevybrala , ale dá sa zvládnuť aj toto . Len to zvládni tak ako napríklad
@h2 , hľadaj a buduj cestu , aby si do budúcna nedopadla ako TÁ čo si zobral otec, k otcovi sa nechodí lebo je tam TÁ ......neznášam TÚ , je to krava . Čo tˇa doživotne bude spájať s tými deťmi je to, že to budú nevlastní súrodenci tvojej dcérky.
Toto sa deje aj medzi vlastnými súrodencami, čiže nieje o čom, ty mu buď kamoška nie mama a budeš mať aj ty dieťa a môže výstrahy úplne rovnako
@h2 aj tebe .
Len to zvládni tak ako napríklad
@h2 , hľadaj a buduj cestu , aby si do budúcna nedopadla ako TÁ čo si zobral otec, k otcovi sa nechodí lebo je tam TÁ ......neznášam TÚ , je to krava . Čo tˇa doživotne bude spájať s tými deťmi je to, že to budú nevlastní súrodenci tvojej dcérky.
Som ťa pochválila🙂
Nie každá poznámka o tvojom veku bola myslená zle,moja napríklad nie,si mladšia ako moje dcéry a ja ťa v istom zmysle ľutujem,lebo si si mohla ešte užívať randenie,volnosť,život bez povinností...nič ti neujde....a ty riešiš čo riešiš a bude to ešte náročnejšie.Vyšlo to tak ako vyšlo,že toho máš priveľa,tak hádam to zvládneš,držím prsty.
@saskia_98 nuž len dodať, nech sa ti v živote darí a pozor, človek mieni, život mení, apropo, tiež som bola mamou v 20.tke a mam dcéry hore dole 20 a som šťastná, že si žijú pohodovy dievčenský život a nie osem a sedem ročne deti svojho partnera a tehotenstvo. 👍👍👍
@baska1930 Určite budú žiarliť a pútať pozornosť, budú hluční s tým rataj.Hlavne, aby ste na nich "nezabudli" a dôležito ich zapájali tým, že sú už velki môžu to brať ako plus, že im davate dôveru.