Som nervózna z dieťaťa

basula30
22. dec 2014

Maminky ale aj oteckovia..chcem sa poradiť..porozpravat a zaroveň aj opýtať..bývate nervozny zo svojich deti? Moja mala má 14 mesiacov..idú jej zubky a denno denne bojujeme so spinkanim..papanim..veľakrát som sa pristihla že na ňu v podstate za nič zdvihnem hlas a kričím...ona veľakrát tu nervozitu zo mňa aj cíti a je to potom celé zle...aj ked si poviem že už nebudem pri nejakej ďalšej príležitosti má nahneva a zasa kricim..neviem ako to ovládať..som z nej aj unavena keďže sa naučila akurát bezkat a je proste všade...nezastavim sa za ňou a ked mi nechce ani spat..no je to niekedy ozaj des...milujem ju nadovsetko no nechcem byť na ňu zlá..

regina22
22. dec 2014

daj ju niekomu na pár hodín a vyvetraj sa od nej a zase bude kľudná

safranca15
22. dec 2014

Ja som tiez taka sem tam no kedze ju nemam komu takemu dat tak sa lokusam co najmenej vytacat alebo ideme von a necham ju nech si robi co chce alebo ideme ku kamoske a tam sa predsa len trosku odreagujem a raz za tyzden chodim k rodicom nech su aj oni s malou

popelka5000
23. dec 2014

ako pise vyssie ,treba ju dat na par hodin niekomu ,ak si v pohode ty ,bude aj dieta

ushuaia
23. dec 2014

@basula30 presne viem co prezivas, aj nasa ma 14 mes. sice zubky si tiez odtrpime, ale neni to nejak katastroficke...mozno nas to este vsetko caka...mame zatial len 7zubkov...My zijeme v zahranici , ja som sa nehla rok von - to doslova...a uz to zacalo byt neunosne...teraz k nam chodi pani 3x do tyzdna...aj ked som ja doma, proste je to na nezaplatenie...ona sa s nou bavi, ja nachystam obed, nieco si porobim, a najma idem trosku medzi ludi...Tiez som bola podrazdena , vynervacena...ako kopka nestastia... 🙂 drzim ti palceky...

0silvia0
23. dec 2014

@basula30 skús si uvedomiť, že toto sú bežné problémy s malinkými deťmi. Skús si uvedomiť, že problémy so spánkom sú len pár mesiacov, zúbky idú malým deťom tiež pár mesiacov, skúšaj sa viac vžiť do jej kože, ako nevie, ako má vyjadriť svoje detské boliestky, tak to vyjadruje nepokojom, plačom. Nenechaj jej nepokoj preniesť na teba, ale naopak, buď jej silnou oporou, aby vedela, že ty ako mama si tu stále pre ňu, aj keď je mrzutá a nepokojná. Skús si pospať, keď spí dcérka, odpočiň si a skús neriešiť, čo nie je nevyhnutné. Pamätaj, že tento vek dieťaťa sa už nevráti, bude len staršia a staršia, budeš riešiť škôlku, školu, pubertu... nenechaj si pokaziť si tento krásny čas s malým bábom svojimi zlými náladami, skús si ju viac užívať, tešiť sa z jej prítomnosti.
Pamätám sa, ako aj môjho syna trápili zúbky, každý deň okolo polnoci plakal asi hodinu, vzala som ho do náruče a hodinu som mu spievala, nedalo sa s tým nič robiť. Čo by som za to teraz dala, podržať ho chvíľu v náručí, popestovať, zaspievať mu, normálne mám slzy v očiach... môj syn má už teraz 13 rokov, 70 kg, takže pestovanie je už nemožné :D
ale rada by som si to aspoň na 5 minút užila 🙂

dana_l
23. dec 2014

unavena, nervozna, zavreta doma - snaziaca sa urobit zo seba super matku - mat navarene, oprate, upratane, dieta dobre ako z knizky. no hold takto to normalne nefuguje. mozes mat aj doma nieco neurobene, a deti nie su len ze sa o nich "nevie". treba im aj rozumiet ked sa este nevedia vyjadrit a nieco ich trapi - ved oni same nevedia co im je. sadni si s nou, postiskaj ju. ak ta "nechce" tak ju nechaj aj samu trochu plakat. ved to dietatu neuskodilo. a ty si zapchaj usi a nepocuvaj. ono to vsetko prejde (po par rokoch) a bude lepsie.
dobre je ze si uvedomujes ze nieco nerobis dobre. to je uz zaciatok zmeny. napocitaj do 10 a potom skus reagovat na to co sa u vas deje. ale vsetko je len docasna situacia, lebo tvoje dieta je este male a nerobi to naschval.

iskricka55
23. dec 2014

Tiez to poznam my mame 8 mesiacov coskoro prvy zubok je uz na ceste, tiez nervacime obaja, snazim sa byt empaticka a ukludnit sa, presne tak ako napisala 0silvia0, super to napisala, nebude to vecne prejde to pridu nove starosti 🙂 my smetiez v zahrahici a nemam ho dat komu ani len na 5min okrem muza 🙂 ale bude dobre 🙂)))kraaasne Vianoce zelam 😉

kadri
23. dec 2014

@basula30 urcite si daj pauzu z domacnosti, dcerku zver na par hodin niekomu a chod dobit baterky. teraz pred vianocami je to este horsie, pretoze varime, pecieme, upratujeme, chystame, stresujeme. zvolni, prehodnot co stihas a co nie. nestoji to za to, mala potrebuje najviac usmiatu mamu 🙂 budes pokojna ty, aj dieta bude ok, zrkadli ta 😉

misinka26
23. dec 2014

Ja som bola na tom podobne, vyriešila som to návratom do práce ... malý šiel v 18 mesiacoch do jasiel ja do práce a všetko sa zlepšilo 🙂 ja som pokojnejšia a užívame si spoločné chvíľky 🙂 Niektoré maminky proste nie sú stvorené byť doma, sú matky ,, domáce ,, a matky ,, pracujúce ,, oba typy milujú svoje deti najviac svete len za tým čo jedna skupinka si nevie predstaviť život mimo domu druhú to dusí ... ja som si tiež myslela aká som zlá matka keď ma ničí byť doma s malým ale teraz som rada, že som sa takto rozhodla 🙂 Držím palce 🙂

alicka850
23. dec 2014

Ja som to riesila podobne ako misinka26, isla som do prace. Dcera si zvykla,ja som sa upokojila. Dufam,ze teraz to budem lepsie zvladat pri synovi,chcem si to uzit aspon 2 roky.

kiki68
23. dec 2014

zohnat niekoho na hlidanie, mozno nejake aj dievca odvedla,ktore je mlade, ma rado deti, vsak aj mna takto babysittovali holky,co mali tak 18 rokov a na svoje este mali cas,ale babo je mile,zlate. Chapes,im to bude tri hodky revat a pride im to strasne mile a nunu, Ty budes mat 3 hodiny pokoj a ukludnis si nervy. A budes mat silu na to,aby si to prebrala dalej tu stafetu. A este jedna vec: zuby a vsetko toto,co prejde a nestoji to za to,aby si si kazila vztah s babom. Keby aj na tri hodky ides iba na nakupy, pripadne si precitas knihu alebo co, tak budes na tom o dost lepsie. Nasa suseda s 3 detickami malymi to ma takto, ma opatrovatelku mladu holku,co to ma v ramci praxe, ma ju na par hodin a hovori,ze aj tych par hodin je bozsky klud nadovsetko. Ze vidi,ze ta mladucha ma na to kopec energie, lebo pride fresh a po par hodkach zase ide het.

siska53
23. dec 2014

@basula30 stava sa to,jasne,ked dieta stale mrauci a uz nevies, z coho a si aj ty nevyspata.. Je fajn mat pomoc a dakam vypadnut na hodinku-dve aspon raz do tyzdna (ja ked sa mi da, idem cvicit,co ma nabije neuveritelnou energiou).
Ja to mam dakedy dvojmo,ked obe deti nemaju dobru naladu.

malabiba
23. dec 2014

jaaj, mám už veľké deti a niekedy by som ich najradšej pozabíjala....ako radia hore - vypnúť, dobiť si baterky, akokoľvek sa dá - vypadnúť do kina, na kávičku s kamarátkou, ísť cvičiť, alebo sama na nákupy. Potrebuješ myslieť aj na niečo iné ako je dcérka, za to nebudeš zlá mama. 🙂

jessi222
3. mar 2023

Ahojte babi...chcela by som vás poprosiť o radu 😏...Mám dve deti neviem presne čo mi je som vždy nervózna pred 3 týždňami mi zomrel dedko som mala stresi a som dosť schudla a práve od toho sa bojim že prečo som schudla sa bojim či niesom chorá.. môžem od toho schudnúť?