Som 3 mesiace po pôrode a som unavená.

haileybaileys
11. feb 2020

Ahojte som 3 m po porode a som stale unavena. Pijem asi 5 kav za den a v noci spim od 12 do 5, nakrmim malu a dalej spime asi do 8. Podla mna to je spanku dost, ale stale som strasne unavena. Kazdi den ma boli hlava a som taka nesustredena, ako opita sa citim. Moze to byt zmenou hormonov? Beriem vsetky mozne vitaminy na vlasy aj C, vlasy mi zatial nepadaju. Po porode som stratila vela krvi a mala malo zeleza moze to byt tym? Doma stale upratujem, varim, staram sa o babo v podstate sama, ale zasa nepride mi ze je toho az tak strasne vela, ked som chodila do prace bolo toho rovnako vela na praci. Tak neviem ci ma vycerpava ta starostlivost o babo alebo mi chybaju dake vitaminy? Co vam pomohlo?

evitka83
11. feb 2020

@haileybaileys to zelezo by som si urcite dala skontrolovat

andulka1988
11. feb 2020

Pridala by som aj magnezium

h2
11. feb 2020

@haileybaileys Jasné, že to môže súvisieť s nedostatkom železa, únava je častý príznak jeho nedostatku.

haileybaileys
autor
11. feb 2020

@andulka1988 magnezium si davam kazdy den. este som zacala uz aj do fitka chodit 3x do tyzdna celkom narocne treningy, tak neviem moze to byt aj z toho?

engel76
11. feb 2020

Skontrolovat krvny obraz u lekara. A lepsie su prirodne zdroje zeleza. Mne stacilo jest melasu black strap, lyzicku do caju denne. http://www.hematology.sk/modules.php?name=News&...

bluka2
11. feb 2020

Berieš železo? To trvá tak 3 mesiace, kým sa ti hemoglobín upraví. Dovtedy jasné, že únava s tým súvisí. Dávaj si radšej odstavenu červenú repu, jablko, mrkvu namiesto aspoň jednej z tých 5 káv

bluka2
11. feb 2020

Sustred sa na doplnenie železa, či už liekmi alebo prírodne

haileybaileys
autor
11. feb 2020

@bluka2 ja mam velmi rada vsetky z tych potravin ako cervena repa, paradajky chude maso, strukoviny atd, stravujem sa velmi zdravo praveze - az na tu kavu, len mam pocit keby si ju nedam tak fakt len lezim cely den. tak som myslela ze sa mi to da samo doporiadku zo stravy. ale pojdem si dat skontrolovat to zelezo k lekarovi buduci tyzden. len uz som citala diagnozy na internete ako skleroza, tak ma to vyplasilo

bagre
11. feb 2020

@haileybaileys ako písali ženy - sústredila by som sa na to železo 😉

marca12
11. feb 2020

@haileybaileys v prvom rade zniz pocet kav. 5 kav denne ta velmi odvodni a preto ta moze boliet hlava a narusat regeneraciu tela pocas noci. Naozaj to zniz na 2 denne. Ak mas nizku hladinu zeleza aj to je pricina. Vtedy je clovek unaveny,nesustredeny

alabama0011
11. feb 2020

@haileybaileys velke mnozstvo kofeinu ma opacny ucinok —> unava; skus si nieco precitat o nadmernom uzivani kofeinu.

fantaghiro21
11. feb 2020

b12....ja som prišla rok po pôrode v poslednej hodine.Aj teraz mám opäť po ďalšom pôrode problém
Pichali mi 1000ku injekcie

haileybaileys
autor
11. feb 2020

@marca12
@alabama0011 to mi nenapadlo, pokusim sa 🙏

haileybaileys
autor
11. feb 2020

@fantaghiro21 ako myslis v poslednej hodine, co sa stalo? 😱

queen_mary
11. feb 2020

Skor by som vysadila magnezium.

fantaghiro21
11. feb 2020

@haileybaileys nestresuj.dr vravela že by mi odišli pomaly kĺby a ostala na vozíčku.Ja som sa rozsypala.Po prvom pôrode som mala zápal predlaktia,pichali mi kortikoidy,teraz znova (ale druhá ruka) plus mám problém s obličkami,tie by som si tiež pre istotu skontrolovala.
Ja som ledva vstala z postele,bolelo ma celé telo, sateasmy pocit,mala som závraty ,zle mi bolo atď atď
Injekcia mi zabrali

bluka2
11. feb 2020

@fantaghiro21 A ako si na to prisla? Ja som byvam tiez hrozne unavena, tak som si bola pred par dnami dat robit zakladny krvny obraz a hb bol ok. Sice skor na spodnej hranici, ale v norme. Co ma prekvapilo, lebo ja teda nie som lenivec, ale musim poobede spat s dietatom, co mi vadi, lebo by sa mi ten cas zalostne zisiel. Kavu pijem max.1 denne, inak 2 bezkofeinove. A vela vela vody, to mi pomahal. Mam pocit, akoby mi fakt nieco chybalo.

bluka2
11. feb 2020

@fantaghiro21 Tiez som rok po druhom porode

haileybaileys
autor
11. feb 2020

@fantaghiro21 ojoj, tak to sa pre istotu dam fakt skontrolovat.

fantaghiro21
11. feb 2020

@bluka2 tam je problém,že z Hb ti nezistia anémiu
Aj pod anémiou sa dá odpichnuť viac parametrov
Pod anémiou som mala odpichnutu B12 a kys.listovu(a da sa odpichnuť Ešte ďalších 8 parametrov)

bluka2
11. feb 2020

@fantaghiro21 Fakt? Ja som myslela, ze anemia sa vzdy prejavi na Hb

fantaghiro21
11. feb 2020

@bluka2 anémia nie je len nedostatok železa...
Ja som mala hb v norme (143) a v norme je do 145.Dokonca ešte som mala tiež vyššie hladiny. a trpela som rapídny nedostatkom B12(okolo 90 )a norma je od 138-....

bluka2
11. feb 2020

@fantaghiro21 nasadim teda nejaky B-komplex a uvidim, ci sa to zlepsi. vdaka

gater1
11. feb 2020

Už pár dní počujem spievať otužilých vtáčikov, prichádza jar a s ňou aj jarná únava 🙂 Ale teraz vážne. Ja keď si dám 2x ročne kávu , tak ma ťahá spať. Nahromadenie vitamínov u človeka môže vyvolať problémy (hypervitaminóza) , pozor na vitamíny A, D, E, K . Hypovitaminóza je zase nedostatok nejakého vitamínu . Tiež to môže byť nedostatkom nejakých minerálnych látok v tele a môže to byť všeličo iné. Krvný obraz napovie o tom, čo nie je v poriadku. Skús si dať čaj na tvorbu kostnej drene z rebríčka a môžeš aj pár šálok žihľavového čaju ( 3 dni ) 🙂 Choď však aj na to vyšetrenie krvi, budeš vedieť , čo ďalej.

77kacena
12. feb 2020

mne na únavu pomohol citrokalcevit ma super zloženie vitamínov a prírodného vápnika môžu ho aj tehotné a dojčiace, chodievala som spať o 9-10a ráno som bola unavená akoby som ani nespala teraz idem spať o 12 a ráno som fit ako rybička žiadna únava

ibrunova
12. feb 2020

@haileybaileys a s tým mangnéziom tiež pozor, aby si ho nebrala veľa, lebo znižuje tlak.

haileybaileys
autor
12. feb 2020

@gater1 to moze byt asi tiez ta hypervitaminoza, beriem kopu vitaminiv kazdy den. vdaka 🙂

siska53
12. feb 2020

@haileybaileys to zelezo..byva casto príčinou.

siska53
12. feb 2020

@haileybaileys inak..my sme si ako samoplatci zaplatili krvne vysetrenie..dali sme si tie parametre, ktore sme chceli.. napr.aj b12, Dcko..zelezo tiez.. dali sme.si toho viac, ako nam.bezne robia. A tam naor.zistili velmi malo Dcka, ten zas ma za pricinu chorobnosť, ak je ho malo.. ..no.. preto by som si to mozno dala spravit ako samoplatca, ak dr.ti neda vsetko.. ale ta B12 je tiez dolezita..

eliska13
12. feb 2020

@haileybaileys nepi toľko kávu, pri odbere krvi je okrem hemoglobínu dôležité zistiť samostatne železo, spiš dosť hodín, ale skús ísť spať nie až o polnoci.mna magnézium uspava až ťažko mi z neho je.mozes mať nízky tlak ja to tak mám celé dni unavena hlavne doobeda.vela veľa vody...a tu kávu výmen za zelený čaj mňa káva nabudí na chvíľu a potom ešte väčší utlm