Skúsenosti s Perlanom pri prebaľovaní bábätiek

baluinka
12. jan 2021

Ahojte. Rada by som pri prebalovani babatka používala perlan+vodu, chcem sa preto spýtať na vaše skúsenosti.. stačí ten perlan namocit do vody alebo treba nejaký olej? Vo viacerých diskusiách som sa dočítala,se mamičky používajú spolu perlanom umývací olej zn. Medvidek. Môžem namiesto tohto použiť aj hocijaký iný detský olej? Napr od značky Saloos?

ansa22
12. jan 2021

Ja som dávala aj olejček, taký klasický, čo som predtým používala pri kúpeli a keď sa mi minul, tak už len čistú vodu. S tým, že ja som si tie perlanové obrúsky naskladala do krabičky pre vlhčené, na vrch nakvapkala olej a potom pustila cez to vodu, t. j. presiaklo to do obrúskov.

tanicka19
12. jan 2021

@baluinka ja pouzivam olivovy olej z lekarne, alebo casto umyjem len cistou vodou. Uplne na zaciatku som mala toho medvidka, ale pridanu hodnotu v tom nevidim. Vyhla by som sa comukolvek parfumovanemu, hlavne ak mate dievcatko🙂

baluinka
autor
13. jan 2021

@ansa22 @tanicka19 ďakujem za rady 🙂 budeme mať dievčatko.. dostala som takýto olej, ktorý chcem využiť na masáž bábätka, tak rozmýšlam, či môžem aj tento kvapnúť do tej nádobky s vodou a použiť s perlanom..
(zloženie je v podstate nejaké oleje: Helianthus Annuus Seed Oil*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Calendula Officinalis Flower Extract, Calendula Officinalis Flower, Tocopherol)

tanicka19
13. jan 2021

@baluinka pre mna ako laika to vyzera ok. Inak nasa pediatricka, na prvej poradni s malou, riesila aj starostlivost o “zenske” zalezitosti, tak mozno ti aj vasa poradi co ano, co nie. Nas dorazne upozornila vyhnut sa klasickym vlhcenym obruskom. Perlan mi schvalila🙂