Skrytý reflux a tipy na nočný spánok 9 týždňového syna

zuffovaeva
17. sep 2012

Ahojte, nas malicky ma od 2. tyzdna skryty reflux, ktory sa casom zhorsil. Teraz ma 9 tyzdnov. Po kojeni si odgrgne a zaspinka, ale maximalne na 1 hod., potom mu zacne ist kyselinka zo zaludku do hrdielka co ho prebudi. Cez den ho nosime, takze kyselina bud ostava v zaludku alebo rychlo zase stecie, pripadne mu dam cucnut a spi dalej. Niekedy aj 3-4 hodiny. Problem mame s nocnym spanim a polohovanim. V noci spi na vyvysenom madraci, ale to nepomaha, takze sme kazdu hodinu hore. Je mi ho luto ako ho pali ta zaha, cely sa zvija a samozrejme spinka menej akoby mal. So sa vam osvedcilo v noci, dajte nejake tipy!

tinki
17. sep 2012

@zuffovaeva ahoj, moja to mala a jediné čo pomáhalo, bolo, že v noci spala pri mne na brušku na veľkom vankúši. Celá na ňom ležala na brušku. Iba tak spala.

zuffovaeva
autor
18. sep 2012

@tinki dakujem za tip. Kolko hodin ti v kuse tak vydrzala spinkat?

tinki
18. sep 2012

@zuffovaeva vydržala aj dve až dve a pol hodinky cez deň. V noci spala tak pokojne, budila sa len na jedenie. Niekedy sme mali ťažké dni..Všetko sa to ustálilo okolo 5.mesiaca

miskasitka
18. sep 2012

@zuffovaeva sme na tom podobne, nasa mala ma tiez problem s palenim zahy a moc toho nenaspi ☹ maximalne hodinku vkuse. Aj to ju musim takmer hodinu uspavat na rukach. Okrem toho aj moc grcka. Citala som o sirupe gastrotuss baby, tak som rozhodnuta ze ho skusim. Zaujimave je, ze v noci je to lepsie, to pospi aj 2az 3 hodinky. Ale od 4tej rano je uz hore. Som z toho znicena. Drzim palce, nech to vsetko rychlo prejde

zuffovaeva
autor
19. sep 2012

@miskasitka mne sa cez den osvedcilo nosit ho v satke, tam mi zaspinka hned a mam volne ruky, mozem si nieco porobit. Cez vikend mi ho rano o piatej berie do satky manzel, tak aspon trocha dospim noc. Cez tyzden to je horsie. Gastrotuss sme skusali, ale neviem.. Asi ho menej palila zaha, ale zase sa po nom nemohol vygrgat, co ho znervoznovalo. On grga viac krat, aj polhodinu po jedle. Tak sme v tom nepokracovali..