Prosím vás ako ste to riešili ? U zubára som to spomenula ešte dávnejšie ale povedal že zatiaľ necháme tak. Zuby poškodené nemá. Ani náznak škrípania. Je cca rok po operácii mandlí (vraj to môže mať súvis s tým). Nerobí to každú noc a keď do nej pošťucham nech sa otočí tak normálne odpovedá čiže nemá hlboký spánok keď to robí. Už som zúfalá bojím sa že sa niečo môže stať napr s jej zubami a aj mi je to dosť nepríjemné 😢
Ahoj, moja dcérka, 6 rokov má to isté. Tiež som si myslela, že to má súvis s mandlami. Tiež je po operácii mandlí, ale škrípanie je ostalo. Nie je to každú noc, zuby má tiež v poriadku, tak to zatiaľ nijako neriešim. Hádam ju to časom prejde.
jednoznacne riesit ! toto nie je "zlozvyk" ! je to reflex, ktory ma vymiznut, ale niektorym detom nevymizne velmi dlho. hrozi jej poskodenie trvalych zubov. od zubarky ziadaj silikonovy nasadu na spodne zuby , aby sa celu noc nenicili. ..alebo rovno kup sama, fakt by som necakal.
Keď to robí v noci, neni to zlozvyk , je to podvedome. Niekto mi spomínal, že ak dieta škrípe zubami ma hlisty.... možno babské povedačky... ale možno nie
neriešiť,zlozvyk,vyrastie z toho