Maminky, potrebujem pomoc, radu, moja dcerka ma 3mesiace a nocny spanok zacina o 16tej, niekedy o 16:30 ale to uz s placom, potom je tazke ju utisit a trva aj hodinu kym zaspi ked ide neskor spat (ked lahneme o 16tej tak do 10-15 min spi). Cez den pospi doobedu taku hodinku a pol, poobede uz len pol hodinku a bez ohladu na to ci sa zobudi o 15tej alebo o 15:30 z poobednajsieho spanku tak o 16tej sa pyta spat (plac, trie si ocka, taha uska, cervene ocka ale hlavne plac - uz poznam ze ten plac je unava). Snazila som sa ju dat spat ako doobedu aby si pospala ale nechce, este väcsi krik a plac az sa "zachadza" co sa naozaj pocuvat neda tak ju dam spat ako vzdy vecer (cez den zaspi sama v postielke alebo v kociku ale vecer, teda o 16tej iba so mnou v posteli a na prsniku). Spinka nastastie do rana, papa v noci asi 2-3x, rano je hore okolo 5tej kedy ide manzel do prace takze mi to nevadi ale to skore zaspavanie nas obmedzuje, manzel ju vidi malo kedze pride o tretej domov a o stvrtej je uz v posteli, nemozme ani nikam ist, navsteva nehrozi. prosim pomozte ak mate skusenosti
dakujem vopred
@maminkazuzanka ...............niečo podobné sme mali aj my
................tiež nám mladšia dcéra zaspávala okolo 16:00, potom vstala niekdy medzi 1-2 v noci na papkanie a potom spala zasa ďalej do cca 6-7 ráno.....spočiatku som ju ani nestihla okúpať, pretože som si myslela, že je to len krátky popoludňajší spánok
....... ale potom som si uvedomila, že je to jej rytmus a prispôsobili sme sa
....pre mňa to obmedzujúce nebolo, pretože som ten čas mohla venovať staršej dcére....a čo sa týka návštev, zvyčajne sme návštevy volali ku nám
......a keď sme my niekam išli malú to absolútne nemýlilo
......zaspala kedy potrebovala a pokojne som ju mohla aj prezliekať aj prenášať nezobudila sa..........celé to trvalo tak do cca 6 mes. potom sa spinkanie samé upravilo....a manžel si ju ešte užije až až ..........s tým sa netráp ![]()
ja som zazila presne to iste, je to len obdobie, deti sa tak rychlo menia, uvidis. Ona Ti zacne viac cez den spat a potom bude chodit aj neskor spat. Nerob si tazku hlavu z toho, proste to ma teraz tak nastavene a v ramci zachovania kludu jej vyhovej a nenatahuj zbytocne cas, len Ti ten rev uberie zo sil.
@maminkazuzanka no neviem o 16 je dost skoro teda, moja dcera ma tiez 3 mesiace, ale vybudovali sme si rezim...a aj funguje, sice moja mala spi dobre aj cez den - nezatahujem zavesy a spi normalne pri hluku, ci telke...hram sa s nou atd...aby mala nejaku cinnost, vecer po 18 ide do vanicky, kupel zboznuje, potom je este s nami v obyvacke niekedy papa, niekedy posl. flasa je o 18, no a okolo 20 ide spat, ked je unavena z ,,cinnosti,, pekne zaspi...ked je o tej 18, dam jej flasu kol 23, potom ju necham zobudit sa samu, zvycajne je to okolo 5-6 rano, ked je kol 20, necham ju zobudit sa zvycajne okolo 1.30- 2.30...mate vybudovany nejaky rezim...? Je dobre s tym zacat okolo 2 mesiaca...