Skoro trojročné dieťa nevie dobre hovoriť

24. okt 2021

Ahojte baby mam skoro 3 ročnú dcérku a je to moje prvé dieťa, ešte nevie veľmi dobre hovoriť ale zaujímalo by ma že v ktorom roku sa dieťa začína vypytovať myslím tak že čo je toto a tamto ??

zemiakovysalat
24. okt 2021

2 ročne deti už bežne majú otázky

adka3321
24. okt 2021

moja dcerka ma 2r3m a uz sa vypytuje: co je toto, a toto je co? takze zalezi od dietata

mogaa
24. okt 2021

to záleží od toho akú má dieťa slovnú zásobu.....naša sa začala vypytovať až keď sa rozrozprávala v škôlke....do škôlky išla minulý rok pred tretím rokom, to sa nepýtala skoro na nič, lebo jednoducho veľa vecí ani nevedela povedať, vyjadriť....

marianna_peskova
24. okt 2021

Môj syn sa začal takto pýtať asi pred dvoma týždňami. Má skoro tri roky.

autor
24. okt 2021

Moja bude mať v decembri 3 roky a ešte sa vôbec nič nepýta ....

simona92101
24. okt 2021

Cca od 2 rokov bola u nas najcastejsia otazka: co je toto?

janba
24. okt 2021

U nas obdobie "co je toto" zacalo asi pred dvoma mesiacmi. Pred tyzdnom a 3 roky.
Odkedy chodi do skolky sa rozrozpraval ovela viac, aj krajsie, ma ovela vacsiu slovnu zasobu.
Predtym vedel rozpravat, no skomolone, malokto mu hned rozumel.

bluka2
24. okt 2021

Môj bude mať 3 v januári, ale určite už takmer rok sa pýta a teraz niekedy už aj ťažké otázky. Dnes sa ma pýtal, prečo holuby jedia vracanicu (čo sme videli) a väčšinou proste také veci z denného života.

bluka2
24. okt 2021

Pozerá telku a videá? To má potenciál oddialiť recove schopnosti...

melinnda
24. okt 2021

Môj malý ma 2.5 roka a už asi pred cca 3-4mes sa začal vypytovať ,,co to je" . To záleží od dieťatka všetko. A nemyslím si ze tv a videa majú na to vplyv,že sa reč oddiali. U nás je pustena tv ,keď varím napr a malý pozerá a počúva anglické pesničky. a už pochytil dosť anglických slov. Povedala by som, že ich vie už celkom slušne množstvo.

manee
24. okt 2021

Mám tri deti, každé bolo iné. Najmladšia sa začala pýtať, až keď mala 3,5 roka, aj to minimálne

siska53
24. okt 2021

Ako nepyta? Ani nic neukazuje? Rozpravat rozprava?

slniecko66
24. okt 2021

Nerieš. Každé dieťa je iné 🙂

gabika128
24. okt 2021

Každé dieťa je iné a šikovné v niečom inom. Naš sa rozrozpraval po 2.roku a veľmi rád pozerá aj tv a rozprávky, ktoré mu komentujem, napríklad takého krtka. Určite sa čochvíľa rozhovorí a začne sa pýtať. 🙂

trinneo
24. okt 2021

Nasej sa od 1.5 roka usta nezavreli...po 2.narodeninach najcastejsia otazka 'co to je' a nasledne 'preco'...a trva doteraz... mala pred mesiacom 3 roky... Švagrinej dcerka do troch rokov poriadne nehovorila...islabdo skolky a rozkecala sa a dnes ma 6 rokov a uplne normalne dieta... Sesternicin mal 3 roky a nerozpraval a bohuzial nasledne diagnostikovany PAS...kazde dieta ine ..

luccija
24. okt 2021

3-4 , ale poznám dievčatko, ktorému sa od 2r nezavrela pusa je to úplne individualne

derdia
24. okt 2021

Ahoj bud sa pytat bude alebo nebude... Moje sa nepyatli ani jedna... Ale mladsej to ooomnoho viac pali. Takze nemusi sa vobec pytat, nemusi ju to zaujimat alebo si spravi nazor sama.

autor
24. okt 2021

@derdia Och bože si ma potešila, lebo moja rozpráva síce nie tak pekne niekedy jej nie je rozumieť ale nepýta sa že čo je toto, a tamto, ale pýta sa napríklad kde je tato, alebo kde je babka.

autor
24. okt 2021

@siska53 Niee ona rozpráva, ale že napríklad nikdy sa ma neopýta že čo je toto alebo čo je tamto, napríklad pozerá knižku a nikdy sa nepýta mamka čo je tamto alebo toto tak som to myslela, že nedáva tie otázky. Napríklad opýta sa že kde je tato, alebo kde je babka ak ich nevidí pri sebe.

autor
24. okt 2021

@manee dakujem upokojila si ma 🙂

autor
24. okt 2021

@bluka2 pozerá ano ale nie je na tom závisla....

ladyvi
24. okt 2021

Co pomoze mamicky koment, ze vase dieta to,ci ono uz davno vie? To je skvele,ze vase vie. Ale su deti, co nevedia. Hlavne, ak nema este za sebou ani zakladnu slovnu zasobu, tak otazky moze len tazko polozit. Skoc na logopediu,ak si nie si niecim ista. Vek na navstevu v logop.centre uz ma.

buzby
24. okt 2021

Nás syn bude mať v decembri dva roky a už nejaký ten mesiac sa pýta čo toto?. Momentálne prevláda otázka čo robíš? Ale synovec je o 9 mesiacov starší a zatiaľ nerozpráva.

siska53
24. okt 2021

Tak rozmyslam, ci sa moja pytala.. starsi urcite, ten mal vela otazok.. mam pocit, ze ona o dost menej. Ale zas vela rozpravala aj tak, aj knizku " citala".. je ale fakt, ze starsi sa vzdy viac pytal a dost do hlbky aj na veci, na ktore by sa vzhladom na vek pytat este nemusel.

derdia
24. okt 2021

Nemusi sa pytat ale mozes ju ty skusat, ze sa jej spytas, aha co je toto vtacik? A ona ti povie, nie to je havo a budete sa smiat, ze si sa pomylila... A tak zistit co vsetko vie😁👍

gabika128
24. okt 2021

@ladyvi mamička sa priamo pýtala v ktorom roku sa dieťa začína vypytovať, tak jej každá napíše svoju vlastnú skúsenosť 🤷‍♀️

autor
24. okt 2021

@derdia no ak sa jej ja opýtam čo je toto tak hneď odpovie 🙂

marca12
24. okt 2021

Kazde dieta je ine,len sa prosim ta nestresuj a nenechaj sa stresovat okolim.

autor
24. okt 2021

Dievčatá neviem prečo mi admin upravil názov témy, tam nebolo že moje dieťa nevie hovoriť alebo nehovorí, ale že sa nepýta na veci, že čo je tamto alebo toto, alebo nedáva otázku prečo.

elizabet173
24. okt 2021

objednaj sa logopédovi, nič tým nepokazíš, možno k detskému psychológovi, ak máš pochybnosti. Radšej tam ísť dva krát zbytočne, ako raz neskoro.