ahojte idem si sem pre nazor skusenejsich mamiciek
moj synator 13 mesacny sa mi zda posledny mesiac akosi “ agresivny “ dajme priklad papa sedi v stolicke ked sa mu nepaci hracka ci reklama v telke alebo hoci co ine alebo nechce uz papat z takou zlostov zhodi vsetke hracky ktore ma pred sebou na zem ako nejaky dospely chlap
upozornujem ho nato ze to nesmie ale je to este male dieta opakujem
to 100 krat ked papame lenze pride mi to divne alebo
hraje sa s hrackami a nieco mu nejde dajme tomu stisknut gombicku na hracke hodi ju o zem z nervami
ja neviem ci je toto obdobie kedy deti uz chapu viacej a rozvyjanu sa a je to normalne aj taka ta zlost par sekundova ci je to jeho povaha ci je to vobec normalne sa takto zlostit ako z tymi hrackami ked Papa napriklad absolutne neviem co si ontom Mysliet
@nikaeli nie vzdy mu pri Papani ide telka ale ved kazdeho vec ci 13 mesacne dieta pozre pri jedle nejaku rozpravku alebo v pozadi je zapnuty televizor alebo Nie myslim si ze kazdeho ved nie ? nic v zlom no
vobec som sem neprisla riesit ci je spravne ze nam ide telka doma ked maly Papa.
Ako pise kocka vyssie, pri jedle - mu je telka a hracky na co? Je proste prestimulovany a potom nevie co zo sebou... kazdopadne emocie u dietata "naplno" su uplne normalne v tom veku - ked sa tesia, tak uplne celym srdcom a dusou, ked su nasrati, tak to iste, proste revu a hadzu veci a a a ... je to normalna vyvojova faza, este dost dlho potrva, kym sa im podari emocie kontrolovat (a vobec pochopit, ze ich maju kontrolovat...)
Nie telku si neprišla riešiť. Ale veľa stimulov ti dieťa rozptyluje a drazdi. Keď pozerať rozprávku = pozerať. Keď papať = papať. Keď sa hrať = tak sa hrať. Ako už písali. Ale hlavne ... je lepšie naučiť si dieťa byt bez toho, v kľude sa najesť. V kľude pozrieť. Multitasking nechaj na neskor. Neskôr za to budeš rada. Keď sa bude vedieť napapať bez ničoho a sústrediť na jednu vec. Naozaj. Ale v každom prípade ty si mamina, urob ako myslíš.
Ale inak správanie je podľa mňa normálne. Deti takto zvyknú niektoré vysádzať. Musia sa naučiť ovládať sa postupne emócie aj odhadnúť silu a tak.. tak pokoj. Upozorni. Vysvetli. Môžeš hračky odložiť Keď tak..ze nehadzu sa.. A nauci sa postupne všetko. Ešte pride obdobie (mozno), ze seba bude hádzať o zem... A ďalšie iné fázy 🤭
Tvoje dieťa je nervózne, má veľa zbytočných stimulov skrz nedozretú nervovú sústavu (to majú všetky detičky v tomto veku). Blikajúca telka ovplyvňuje jeho schopnosť sústrediť sa, koncentrovať svoju pozornosť na jedenie. A možno mu aj ide na nervy, keď so všetkým hádže. Nehovoriac o tom, že ročné dieťa nevníma príbeh (rozprávku), ale zvuky, farby, mihotanie svetiel. Hračky pri jedle nemajú čo robiť. Ale máš pravdu - je to tvoja vec, tvoje dieťa. Len neviem načo sa potom pýtaš, keď ťa odpovede rozčuľujú 🤷🏻♀️
Možno tým jedlom hádže, lebo mu nechutí. Možno práve nie je hladné. Možno je už napapané. A keďže to nevie inak odkomunikovať, dá ti to najavo správaním - hádzaním.
Treba si položiť otázku ako vy, dospelí zvládate hnev. Ak nekontrolujete svoje emócie zbytočne budeš dieťaťu hovoriť že ono to nemá robiť. A okrem toho, v tomto veku je to úplne normálne. Dieťa získava schopnosť regulovať svoje emócie až okolo 8 rokov. Je preto vhodné poskytnúť mu bezpečné prostredie, kde môže dať emócie zo seba von.
Treba nechat dieta robit jednu vec a ne milion vzruchov na okolo..ked je tak je…ked sa hra tak neje..atd
Zaroven ukludni aj seba, dieta vela odpozoruje 🙂
Pri papaní sa venovať iba papaniu. Bez hračiek, bez telky. A vôbec. 13-mesačný a blikajúca telka/ reklamy, to radšej nie.