Mam takmer rocneho chlapca, ktory od cca 2 mesiacov bol zvyknuty na cumlik. Dvtedy ho moc nechcel, ale nedalo sa ho mat stale na prsniku, hlavne vonku alebo v aute. Tak sme sa naucili na cumel. Zachrana to bola najma v noci, kedze vstava aj 12 krat. Posledne 2-3 tyzdne vsak cumlik odmieta, nenecha si ho napchat ani do pusy. Pritom bez neho nevie zaspat, musim ho mat aj hodinu na prsniku a kruti sa, vymysla. Vonku v kociku niekedy zaspi a niekedy vobec kvoli tomu cumliku, takze potom taha aj 7-8 hodin bez spanku. Stretli ste sa s tym uz niektora? Mohlo by to byt zubami? Nema este ani jeden a dasna ma velmi zdurene. Nechce ani jest, iba dojcenie neodmietne.
Moji cumel mali, ale pokial ho odmieta, tak ho nenut. Moze to byt zubkami. Co sa tyka nocneho spania-nespania, proste nedat cucnut, skus vodicku a vydrzat.
@linj Ano moze to byt aj zubkami
@linj no a? Môj syn cumeľ nemal vôbec a prežil. Cmúľal si palec asi rok, potom s tým prestal. Ja neviem, predsa na to nie je nejaký predpis, že toto má byť takto a toto takto. Každý je iný, tak aj malé dieťa. Rovnako to platí aj o spaní - to, že dieťa nespí alebo spí len málo, no a čo? Má svoj rytmus, jednému stačia 3 hodiny, inému nie. Spať sa má vtedy, keď sa nám chce spať, to len my dospelí sme si to dali naraz na celú noc, lebo cez deň sme v práci atď...malé dieťa to má tak ako má byť.
@linj s najvacsou pravdepodobnostou to bude zubami - ale s tym nic nenarobis, len vydrzat. Su deti, co sa budia stokrat za noc ... ale vyrastu z toho ;)
Moj syn nemal cumel od 6 mesiacoch a ani prsty si necmúlal. Ten cumel co mal do svojich 6mes.sa stratil a druhý uz nechcel tak bol bez a bez problémov.
no to si zvykaj, po roku uz je bezne ze deti potiahnu tak vela hodin bez spanku. A bud rada, ze uz nechce cumel. ak mu trva hodinu zaspat, asi este nie je unaveny. ja ked som videla, ze vymysla, nechala som ho este 15 minut pohrat a potom som dala spat znova. nema vyznam hodinu dieta uspavat 🙂 neboj, za chvilu si zvykneaj bez cumla
Tak nechce no a co moja mala tiež kojena nechcela vobec vyskusali sme asi 4 znacky a nic potom som to vzdala a v živote cumel nemala tiez sa v noci budila cucla a spala cez den spala uboho malo po roku uz nespala cez deň vobec!!! Prisla skolka a ona zacala spat poobede len večer je to utrpenie proste nechce spat keby sa to ešte dalo tak ju aj nakojim kludne vecer lebo je to o drzky niekedy s ňou
Mne ani jeden nechcel cumel ,čo je na tom ? Či chceš päťročné od účať ?
Od roka ani nespali cez deň ,každé dieťa je iné ,ale načo na silu ? Nechce tak nechce
Baby, vy ste to vobec nepochopili (cest vynimkam). Mne nejde o to, ze nechce cumel, naopak, kludne nech ho uz nema. Ale on bez neho nevie zaspat, lebo bol na neho nauceny. Place, vrti sa, ale nevie bez cumlania. A nehovorte mi, ze po 8 hodinach nie je take male babo unavene. Ze ho treba nechat hrat. Ved si sucha oci, ziva a je uz mrzuty, o hru nema zaujem. To uz presne vidim, kedy je velmi unaveny. Vtedy by napriklad v autosedacke zaspal hned, ale nebudem sa chodit kazdy vecer aj cez den vozit, nechcem ho na toto ucit. Len neviem ako ho uspat teraz bez toho cumla. Niekedy pomoze prso a niekedy ani to nie, lebo ked sa vrti, vzdy ho pusti. A vonku sa teraz vobec neda dojcit v tejto zime, takze na prechadzke reve v kociku ako tur.
@barcelona94901 Od roka nespat cez den nie je normalne. Dieta potrebuje este aspon jeden spanok. Su deticky, ktore uz v 2-3 rokoch postupne zacnu denny spanok vynechavat, ale v roku? To je uplna blbost. Staci sa spytat akehokolvek pediatra.
@linj tak opytať sa pediatra možem, ale fakt je, že syn ked mal rok a štvrť uplne prestal spavať cez deň, potom šiel večer možno o siedmej a rano vstaval o osmej, ale poobede som ho do postele nedostala hoci som sa niekoľko mesiacov každy den snažila... nevšimla som si na nom žiadne nasledky, učil sa na jednotky, normalne zmaturoval a v pohode žije- dcera zas spavala poobede až do 6 rokov a keby nezačala chodiť do školy, spavala by asi poobede aj dlhšie - každé dieťa je iné, niektoré spať neprinútiš a niektoré to potrebujú, netreba sa tym priliš vzrušovať, skôr experimentovať aky režim tomu tvojmu bude najlepšie sedieť...
@fra Neviem, ale mne ked prestal starsi v 2 rokoch cez den spavat, tak doktori hned lamentovali, ze to nemoze byt, ze je to este skoro. Ze ten spanok potrebuje na zdravy vyvoj. A je aj pravda, ze som videla, ze je unaveny. Len nebol schopny ist do postele a zaspat. Ale napriklad v aute pri dlhsej ceste hned zalomil. Cize u nas to nebolo o rezime, ale o tom, ze velmi zle aj dodnes zaspava. Ja keby som nemala trpezlivost ho vecer hodinu aj dve uspavat niekedy, tak by bol hore stale, spal by menej ako ja. Takze sa snazim tym deckam spanok dopriat, aj ked to je pre mna niekedy narocne ich takto uspavat. Ale cp sa da robit...
nasa mala cumlik cca do roka a odvtedy odmieta nechce vobec sem tam si ho da do pusy ale inak nie ... a to dudlikovala rada ale odkedy zacali zubky tak nechce 🙂 je to normalne nasazasa zaspava pri flaske
@linj každé dieťa má iné potreby ,sú aj nespavci ,tak ako nie každé dieťa sa v noci budí sto krát ,nie každé dieťa je kojene,nie každé dieťa vie krásne kresliť,nie každé dieťa má koliku,nie každé dieťa má potrebu v škôlke spať ,je to normálne
to ze odmieta cumel je len dobre 🙂