Skoro dvojročná dcéra pre všetko plače a nerváči

bellaa3007
13. jún 2022

Ahojte. Mala bude mat 2 roky.
Od narodenia je ttosku nervaci, ale dalo sa to nejak zvládnuť.. No posledné tyzdne/mesiace je to hrozne. To ze plakala, nervacila nechcela dat svoje hracky som ako tak chápala..
OK sú jej, nechape ze ma požičať, vysvetľujem dookola.. Pochopí časom.
No dnes sme boli u kamošky. Jej mala je o mesiac mladšia. Najskor sa 10min hrali, potom moja chytila nervy lebo chcela lyzicku co mala jej mala a uz to išlo
Revla uz pre všetko. Sedela na mňe, chcela sedieť na stoličke kde mala. Odsunula jej stolicku a mala padla na zadok. Viem ze to nespravila úmyselne, len chcela si sadnúť ona a posunula stolicku a mala ako si išla sadnúť na nu spadla na zadok.
Po 30min som to vzdala a isla domov. Plakala som v aute, plakala som doma.
Mam zlu výchovu? Dohovaranie nepomáha, zvýšenie hlasu nepomáha.. Som sklamaná, smutná,... Neviem ci z nej, alebo zo seba

makakova
13. jún 2022

@bellaa3007 no neviem,nedostala doteraz vsetko po com tuzila?

Či ste neni na nu doma moc mäkki , pozná hranice?

mikadooo
13. jún 2022

@bellaa3007 nie nemáš zlú výchovu. Je to fáza, kedy dieťa naplno pochopí, že nemusí počúvať mamu. Respektíve robí veci presne naopak ako ju poprosíš a ešte sa ti škerí do tváre. Aspoň moje deti boli/sú také. Mňa to pri prvej hroooooozne vytáčalo. Teraz pri treťom už len prevrátim očami. Keď nechcem aby robil niekomu zle, idem a fyzicky mu to nedovolím. Malý teraz už má štyri, už sa to lepší, ale u nás toto obdobie začalo okolo 2 a štvrť - 2 a pol roka pri každom dieťati. Napríklad zlatko nehádž loptičky do detí - moje dieťa sa na mňa vyškerilo a treeeesk do najbližšieho dieťaťa. No cítila som sa hrozne 🙈🙈🙈. Teraz má prvá už 10 a pri porovnaní s rovesníkmi je úplne normálna 🙂. Držím palce, pevné pevné nervy prajem...

bellaa3007
autor
13. jún 2022

@makakova praveze ja jej veľa krát povoem nie, nechám ju aj revat.. Neni taka napr ze ukáže na hracku a kúpime... To napr nerobí vobec, ze niečo chce kúpiť a reve...
Ale napr dnes som povedala, ze robila zle nebudú rozprávky a chlap jej o 10min rozprávky pusti.. Takze toľko k tomu..

makakova
13. jún 2022

@bellaa3007 tak to treba hodiť reč snim ,lebo toto nerobí dobrotu

bellaa3007
autor
13. jún 2022

@makakova akoze stalo sa to teraz 1x, ze som sa ozaj nahnevala a niečo jej zakázala a on spravil opak... Lebo takto ma ešte nenastvala ako dnes

jjanulienka
13. jún 2022

Toto bude náročnejšie obdobie musíte si tým len prejsť.. moj maly reval od rana do večera, tým, že sa nevedel vyjadrit proste reval a za všetko. Bola som s ním aj u psychologicky povedala mi, že on je úplne v poriadku a že ja si mám kúpiť homeopatika na nervy a jednoducho si ho nevšímať 😅😅 nepotesim ta, ma 9 a reve stále za všetko 😅🤦‍♀️ Ale už to neriešim😅

makakova
13. jún 2022

@bellaa3007 ono môže to byť obdobie a teraz to graduje, musí pochopiť kde su hranice a keď niečo urobí taketo, musí niesť následky (napríklad ten zakaz rozprávky) ale muz musi držať stebou ..

makakova
13. jún 2022

@jjanulienka no neviem ci je az tak normálne ked este 9r reve za všetko

vilma7
13. jún 2022

Podľa mňa je to aj povahou...chodime do centra pre deti a je jedno čo a ako niektoré matku urobia, jednoducho to dieťa si pôjde po svojom. Podľa mňa povaha.

bellaa3007
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bellaa3007
autor
13. jún 2022

@vilma7 napríklad v hrách je veľmi trpezlivá, ked nieco nejde skúša a skúša... Ale toto chovanie naozaj nerozumiem 😪 s priateľom sme obaja naozaj kludne povahy co nás máločo vytoci

jjanulienka
13. jún 2022

@makakova môžeš mu to prísť vysvetlit ty🤷🏽‍♀️V škole nereve.. doma ak za to, že mu poviem aby si dal iné nohavice 🤷🏽‍♀️

vilma7
13. jún 2022

@bellaa3007 povaha sa nededí podľa mňa, možno nejaké povahové črty, ale každý človek je jedinečná osobnosť,tak ako aj tvoja dcéra.
Alebo pospominajte s mamou a svokrou, možno ste reagovali podobne v jej veku. Vy ste s mužom flegmatici teraz, ale v rannom detstve ste mohli byť úplne iní.

vilma7
13. jún 2022

@bellaa3007 a aký si mala priebeh tehotenstva?

bellaa3007
autor
13. jún 2022

@vilma7 tehotenstvo úplne super. Chodila som do práce, tam super kľud.. Žiadne hádky, nezhody doma nic... 😐

laurar1
13. jún 2022

@bellaa3007 Moja ma za mesiac dva roky a je taka ista. Len ona ani trpezliva nie je, ked nieco skusi a nejde jej to hned, okamzite vresti a neda si pomoct. Vsetko chce hned, inak vresk. A ked jej nieco nedovolime, hadze vecami, robi veci, o ktorych vie, ze nesmie, napriklad skriabe repraky, chyta elektricke zastrcky a podobne. A teraz, posledne dni, vydava zo seba otrasny skrekot, doslova kvicanie. Vysvetlujeme stale, neopomaha mometalne. Vravim si, ze je to len faza a zlepsi sa to a snazim sa ju nezavriet niekde na pol dna. Takze dufam, ze to prejde.

bellaa3007
autor
13. jún 2022

@laurar1 moja zas taka nie je... Ked poviem, ze nesmieš napr skákať po gauči prestane, niekedy možno zaknuci ale tieto scény mava len pri deťoch 😪 pri starších nie.. Rovesníci, alebo mladší. Ma bratranca ma pol roka a neexist mu niečo požičať 😐

juliet86
13. jún 2022

@bellaa3007 pocuj znies ako mamina ktorej naozaj zalezi na vasom vztahu. na dietati. mas v sebe rozanalyzovane ze preco si plakala ty v aute? ako si sa citila v tej situacii a potom nasledne? vies to popisat? ja ti v dobrom radim dovzdelavat sa. zial toto je tema ktoru nas v skole neucili a casto nas to ani doma nenaucili takze odkial to mame vediet? ty sama citis ze nieco nefunguje nieco nie je ako to ty potrebujes. podla mna sama citis ze sa to musi dat aj inak a lepsie len nevies ako nato. ak mas volnych par sto eur tak jednoznacne si pogugli kurz filialna terapia hrou. robi ich viacero ludi vacsinou aj online. da sa to zvladnut a schopnosti si odskusas priamo v praxi s tvojim dietatom. nie je to o teorii preto to velmi odporucam. neviem ak oby som zvladla toto obdobie vzdoru ktore ma aj moja drlvojrocna dcera momentalne. ak peniazky nemas tak skus aspon webinare cez nevychova.cz resp. nacitaj si o tom. drzim ti palce

bellaa3007
autor
13. jún 2022

@juliet86 ďakujem veľmi pekne, skusim pozrieť..
Keď sme boli na návšteve, tak mi to bolo v prvom momente asi nepríjemné a nečítala som sa dobre. Nevedela som ci ju tisit, ci zvýšiť hlas, ci sa obliecť a odist.. A v aute to na mňa dolahlo, ze človek ide niekam sa porozprávať, deti sa pohraju a realita bola že 20min neviem ci kričať, ci ľutovať, ci obliekat a odist...
Proste sa vo mne bili pocity, sklamania, ze mala tak reagovala, aj smútku a asi aj nahnevaná som bola..
A doma ma odvalilo z chlapa, ze som hotová z toho keď som plakala aze to preháňam.. Ze proste mala "plakala".. A ved áno on tam nebol, nevie aké mi to bolo nepríjemné

juliet86
14. jún 2022

@bellaa3007 rozumiem. mala si iste ocakavanie ako to bude a bolo to naopak a citila si asi aj bezmocnost