Skoro 2-ročný syn vždy rozhryzie cumlík

ykki
6. aug 2024

Ahoj mamičky, chcem vás poprosiť o radu. Syn bude mať o chvíľu dva roky no stále je zvyknutý niečo cmulat pred tým než zaspí. Problém je ale v tom ze každý cumlik alebo dudku z fľaše alebo ako to nazvať v priebehu dňa rozhryzie. Najprv sme kupovali Philips avent ale dávať každé dva dni 8 eur za dudu nám prišlo veľa tak sme mu začali kupovať lacnejšie z kaufu ale stále nestíhame dokupovať nové. Skúšala som ho dat spať bez cumlika ale bol taky nervózny a kričal ze som to vzdala a dala som mu ho. Otázka znie či poznáte cumlik ktorý by vydržal aspoň týždeň keďže všetko hryzie. V lekárni som videla cumlik ale bolo to hryzadlo no malo taky zvláštny tvar ktorý nepripomínal bradavku. Fľašu na vodu alebo mlieko mu zoženiem inú bez dudky no co bude cmulat pred spaním neviem. Ďakujem

chrobak7
6. aug 2024

@ykki Vystrúhaj mu cumlík z dreva.

V dvoch rokoch a ešte mu dávaš cumlík na noc??? A plienkovať ho budeš až do školy?

Rozhryzie - povieš, že nie je cumlík. A hotovo. Zvykne si.

martul
6. aug 2024

@ykki nedaj mu nič a vydrž. Dvojročný už nie je malé bábätko, cez deň sa rozprávajte, ukazuj mu aký je už cumel zlý a nefunguje.
Tým, že mu ty zakaždým kúpiš druhý tak to nie je riešenie. Toto je úplne ideálna situácia, dudel sa pokazil, sám to bude vidieť, že to nefunguje a odhodí ho.
My sme to mali presne tak isto.

ykki
autor
6. aug 2024

No problém je v tom ze on ho stále chce a nezaspí bez toho a ja mam ešte jednu polrocnu dcéru ktorá sa tiež potrebuje vyspať a keď on vrieska ze nieje duda tak sa nevyspi

chrobak7
6. aug 2024

@ykki Ver mi, že zaspí. Nebude celú noc hore.

ykki
autor
6. aug 2024

Áno lenže sa bude budiť a hľadať ho a bude z toho nervózny. Chcela som vedieť či poznáte odolný cumlik a nie počúvať prednášky ze je naňho veľký

doriiis
6. aug 2024

Nedať nič.Len mu ničis zuby zbytočne.

tulik123
6. aug 2024

Ja som takto stariseho tiez odnaucila. Rozhryzol a som mu povedala ze iny dudlik nemame a obchody su zabrete neda sa ist kupit. A viac som mu nedala. Tiez si myslim ze tazka moze byt prva noc mozno dve ale pochopi to. 🙂

viestta
6. aug 2024

@ykki tri dni vydrzite, potom si zvykne. Povedat, ze pokazil, nemate dalsi hotovo.

ibrunova
6. aug 2024

Dva dni poplače a budeš mať pokoj.

simona20201309
6. aug 2024

@ykki zdeformujes mu chrup. A čo že máš ešte druhu? Tým pádom nemáš čas venovať prvému? Je to zlý zlozvyk s ktorým potrebuje pomôcť. Samo to neprejde. Skôr či neskôr budeš musieť s ním bojovať a hádam ho neprinesies do škôlky aj s dudou 🙈

martul
6. aug 2024

@ykki a čo keď sa bude budiť. No tak budete 2 max. 3 noci buntošiť, neboj cez deň si oddýchnete.
Nebuď pre syna cvičená opica. Zvládne to, neboj sa. Aj to prvej triedy mu dáš do aktovky dudel, aby nerobil cirkus.
Muža nechaj s mladším dieťaťom a ty choď s malým do druhej izby aby ste sa nenudili.

simona20201309
6. aug 2024

@ykki a to ani nehovorím o tom, ze sa môže v spánku zadusit, keď cumlík rozhryzie. Je nie jeden prípad udusenia s rozhryznutym cumlikom. Čudujem sa že nemáš strach

ninapat
6. aug 2024

nezaspi mozno hned alebo ho bude hladat ale tak ho neodnaucis ked mu ho budes furt davat. rozhryzie si no tak ma smolu uz nie je a hotovo. alebo ked tak sestra potrela cumlik troskou korenia cierneho mleteho a bolo po dudke - pokazila sa 😀

ivik4
6. aug 2024

Boze ved uz niektore sa spravate jak keby tie deti boli z cukru.
Ja som uplne neplanovane necakane syna odstavila od cumla. Jedneho pekneho dna siel spat na obed a miesto spania sa vkuse vkuse babral s cumlom, zuzlal,hral sa s nim, natahoval ho. Ja som dostala rapel , chytila cumel, hodila ho cez celu izbu a nikdy viac cumel nedostal. Synator zaspat musel a 2noci boli take ze sa nevedel rychlo upokojit ale uplna pohoda narozdiel od toho jak som si myslela ze to bude strasne kedze bol zavislak.
Vsak vydrz chvilu a bude dobre

lujza123
6. aug 2024

@ykki no problem je ze už len samotne slovo CUMLÍK označuje predmet určený na cumlanie. Na hryzanie sú určené hryzadla 🙂.
Takže mas len dve možnosti, donekonečna kupovať nové a nové cumle, alebo vydrzat 1-2 noci plaču 🤷🏼‍♀️ Nic medzi tým

ykki
autor
6. aug 2024

Bože veď je to male dieťa to si všetky musíte robiť srandu ze pôjde do školy s cumlikom len preto ze s nim teraz ešte zaspáva? Alebo všetky vaše deti sú dokonalé a nikdy ste s niečím nemali problém? Wau hádzať veci cez izbu aké skvelé riešenie....

personality
6. aug 2024

Aj môj toto robil a aj v skoršom veku. Kupovala som tie lacne cumle babylove z dm. Možno mu ho dať keď už bude grogy že nebude vedieť vladat ho rozhryzt. Proste nech ho ma na spanie, ukľudnenie, ale nie hranie ako žuvačku žuvať.

ibrunova
6. aug 2024

@ykki Dobre ti radia, teraz je šanca ho odnaučiť, keď ho rozhryzie, darmo sa ti to nepáči. Možno to bude jednoduchšie ako si teraz myslíš.

ivik4
6. aug 2024

Zlatko, skor ako waukas sa mozes najskor spytat ake dieta som mala,pripadne ake deti sme mali viacere co Ti to piseme.
Ja som mala extremne narocne male dieta a ano, moje rozhodnutie hodit cumel zo sekundy na sekundu bolo najlepsie co som v tej chvili spravila ,nasledujuce dni mi to potvrdili.
Kludne sa inspiruj alebo fnukaj dalej 🙂 . Pa

luxus10
6. aug 2024

@ykki autorka, poznam taky cumel, z dm babylove, ale nie silikon, ale KAUCUK-tie hnede, my sme mali ten isty problem, kazdy den jeden avent rozhryzeny.... tak ten kaucuk vydrzi...a pokojne mu ich davaj... svet nespadne...dokonca nam to sukromne odporucil sef zubnej kliniky...jeho deti aj vnuci cmulali dokedy ich to bavilo... a vysledok? zdrave zuby bez kazov, vdaka vysokej produkcii slin...

luxus10
6. aug 2024

a este nieco, moj by bez cumlicka tiez nezaspal...ak tak malo staci ku spokojnosti , ....

januska12323
6. aug 2024

Nekúpila by som žiadny nový. Máš celý deň aby si mu vysvetľovala, že dudel už nebude, pokazil si ho a ukáž mu ten. Môže mať tento alebo nič.

kykymora
6. aug 2024

aj moj bol taky, cumel mal este dlhsie. spat chodil s 3-4 cumlami, proste plne ruky. pred spanim sme si vymysleli rozpravku o mysiach. Neskor som tam doplnila, ze mama mys mala mladatka a strasne plakali, ze ci im pozicia cumlik. Jasne, dobrak od kosti. Cumlik dal. Neskor druhy cumlik. Potom este treti cumlik. Stvrty uz daval s obavami, ale potom dal aj ten. Ked sa na druhy den opytal, tak som mu povedala, ze dal vcera poslednemu maladatku a ze uz mysky neplacu. Dcera tiez bola zavislacka, cumel sme "zabudli" na dovolenke a bolo vybavene. Len som musela vsetky poschovavane najst, lebo keby nasla, tak by ho zuzlala znova. (inak maju zuby zdrave a ako sa pise vyssie kaucukove cumle tak rychlo neprehryzu)

sense
6. aug 2024

Žiaľ ak ti behom dňa rozhryzie cumelntsk sú len dve možnosti odnaucit alebo kupovať.mozes skusit ešte ten z curaproxu. Alebo kaucukovy

anjelicek26
6. aug 2024

Normálne keď ho rozhryzie,das mu ten zničený a povieš, že pokazil posledný (jeho chyba) a iný už nie je.. každý cirkus trvá tri dni,vydržíte. Toto je ideálne na oducenie - ty si mu nič nevzala, nič nezakazala, on si to sam pokazil...len mu pekne opakuj,prečo ho už nemá.

babulkomale
6. aug 2024

@ykki prosim ta zobud sa. Presne toto je ten cas, kedy sa cumle vyhodia ked to dieta nevidi, a potom sa metodou preskakujucej platne opakuje dokola prijemnym hlasom, "uz si velky chlapcek so silnymi zubkami, rozhryzol si cumlik, cumlik je pre malinke babatka co nemaju zubky." A hladkat az kym zaspi.
Oboch som presne takto za jeden den od cumla oducila. Nemienila som riskovat ze sa mi zadusi kusom cumla.

ukgirls
6. aug 2024

poplace si tyzden a bude klud-tolko zvladnes byt s malou trocha hore.. nic nieje jednoduche a ako sa ma on odnaucit ked ty to ani neskusis a hned to nejde- po kom ma byt vytrvaly ked nie po rodicoch-nezabudni ze ty mu ides prikladom a to zacina aj takymito malickostami

natala23
6. aug 2024

Aj náš 2 ročný mal cumlík, staršia sestra nie, chcela som na jeho narodeniny teraz v júni mu ho zobrať, lenže na narodeniny sme boli hospitalizovani na vybratie mandle tak, že mu ho nechám ale po zahojeni zoberiem.. za 5 dní od zákroku sme boli zas hospitalizovaní kôli zápalu priedušiek, tak som mu ho nechala... Odnaucil sa zo dňa na deň takým štýlom že išli sme spat cez obed ja som si išla robiť pred tým ešte niečo do kuchyne tak vravím dudku deku a ideme spať.. nenašiel si tak išiel len s dekou.. v postieľke cirkus tak mi to nedalo že idem ešte pohľadať (mali sme len jeden lebo pár dní pred tým som vyhadzovala rozhryznuty Dudel).. nenašla som ľahla k nemu 15min bol ešte plač a nakoniec zaspal.. večer po kúpeli v pyzamku idem za nimi do izby boli s manželom na posteli a mal Dudel v ústach ja veľké oči že čo to má byť kde ho našiel 😅 zobrala som a zahodila som ako @ivik4 ale nie cez celú izbu ale len cez pol 🙈😁 reku keď si sa už cez obed vyplakal tak ideme skúšať aj večer a na moje veľké prekvapenie už od večera za Dudel ani nemrnkol 🙂 je pravda že som ho na to pripravovala že už keď mu odbiju 2 roky že už bude veľký a bla bla ale myslela som že nepochopí nakoľko rozprávanie mu ešte nejde a pochopil 😁 hneď na to sme išli na odplienkovanie a tiež čuduj sa svetu zvladol aj to behom pár dní 🙂 tiež bola motivácia hlavne to že stále rozhryzol cumlíky tak pri každom nákupe som vravela že už naposledy kupujem 😁 tak ako baby pisu buď odnaucit (treba odhodlanie a trpezlivosť) alebo kupovať do nemoty nové 🙂

mamickalisticka
6. aug 2024

@ykki ja ťa chápem, naše dvojičky mali dudlik do troch rokov na noc. Ale keď ho rozhryzie, neexistuje iná možnosť ako od naučiť.. proste rozhryzie, nemá, keď bude normalne dudlovat, nerozhryzie. Žiadne špeciálne hrubé dudle neexistuju.
Naši boli závislí veľmi ale rozhryzenu sme vyhodili, vyhodili kôš na smeti, pozerali ako smetiari berú koše a pochopili že dudka je ďaleko v smetiach.

luckajozko21
6. aug 2024

Moj cca v 14m sice nerozhryzal, ale ja som mu ho postupne zostrihavala. Dudel bol 'deravy'... nefungoval, novy nemame... Ako pisu baby, tiez sa s nim hral v kociku pri zaspavani tolko az mu vypadol. No tak som mu povedala, ze zobrali vtaciky a bolo. Este tyzden hovoril o tom, ze 'vtaciky zobrali' a bolo po dudlovani. Mas jedinecnu sancu. Ak sa ti do toho nechce (lebo milion dovodov), tak si pozri ako vyzera pokryveny chrup po cumliku, hned budes mat motivaciu. Ak to pochopilo 14m, tak verim, ze tvoj 2r to uplne v pohode zvladne. A 1-2prerevane noci proste obetujete.