Ja už si neviem rady prečo skoro 19 mesačne dieťatko nespí v noci, pomôže odstavenie od kojenia?
@maciak410 a cez deň spí?
@svokrinjazykmonika spinká na obed raz acca dve hodiny
@amelie2017 budi každú chvíľu, zuby má všetky UM nepije ešte kojena, večere má sýte
Spinká len raz na obed? Ešte je malinké, to je akési zvláštne, nie? 🙂 Ale tak každé dieťatko je úplne iné, to sa nedá vôbec porovnávať zase. Netuším, čím to môže byť. Ak nepýta papať ani neplače, tak potom neviem, kde je problém :D Na chvíľu sa zahrajte a zaspí znovu :D Deti sa v noci budia🙂
@elizabet173 áno inak by plakala keby nedám
Ahoj, ja mám takmer 2 ročného, až donedávna sa budil každú hodinu plus takmer každú druhú noc mal 2-3 hodiny bdenie, tiež kojeny. Asi ťažko uveriť, ale mne sa to po tom, čo sme s ním mali od jeho narodenia, zdalo už dosť dobré 🤣 chcem ale povedať, že sa to zlepšilo samé od seba, len tak. Teraz sa zobudí na mlieko len nejakých 4-5 krát za noc a nebdie. Takže nádej na zázračné zlepšenie je vždy 😁 pre porovnanie, staršia nebola kojena a aj v čase, keď už v noci nemavala ani UM, sa budila 15x+ za noc. To ešte len bol očistec, keď nestačilo len otočiť sa na bok a zdvihnúť tričko 🙈
@elizabet173 A práve preto som autorke nič neradila, len písala o našej skúsenosti 🙂 je úplne v poriadku, že každá robí so svojimi deťmi podľa svojho najlepšieho vedomia a možností.
Ešte dodám, že kiežby sa tie moje netopiere v noci mrvili 🤭
@elizabet173 A dodám ešte ďalší raz, sorry, už sa mi nedá upraviť príspevok, rýchlejšie mi idú prsty než hlava 🤣🙈 opakované skúšanie všetkého, čo si písala a aj mnohých ďalších bežných rád bola samozrejmosť.
@maciak410 ja som nekojila a moje deti sa obe budili rovnako. 10-12x za noc boli hore. Cez deň som sa ich snažila zničiť fyzicky. No vždy som zničila iba sama seba. Po 3,5 roku zrazu začali spávať celú noc aj 2x za týždeň a postupne sa to upravovalo. V 4roch rokoch už pekne spinkali.
Waaaau. Zavidim ze uz ma vsetky zubky. Moj uz ma 2,5 roka. A este mu chybaju posledne stolicky.
Inac to vsetko prejde. Moji vsetci cca od 2rokov az prespali celu noc.
moja ma 18m a neprespala ani jednu noc este 🙂
deti sa budia z roznych dovodov, aj ty sa v noci budis, je to prirodzene. rozdiel medzi tebou a dietatom je, ze ty zaspis o chvilu zas sama, dieta potrebuje vacsinou tvoju asistenciu. okolo 18m vrcholi aj separacna uzkost ktora moze ovplyvnit aj nocne budenie. tak isto ma nevyzrety mozog, proste len musi dospiet.
a teda ja som ju odstavila od nocneho kojenia a cuduj sa svete nic 😂 budi sa tak isto hahaha
@maciak410 ano odstavenie pomoze. Zuby su zuby, ci kojis alebo nie. Ale toto co pises, ze sa zobudi a ak nedas tak place to iste som mala aj ja. Budil sa 3-4x za noc, prevesil sa mi cez hrudnik a cucal si spokojne aj 20minut az zaspal ale bolo to neunosne. Budila som sa nasrana, nechcela som ho po noci ani vidiet. Manzel sa nato nedokazal pozerat a navrhol mi odstavenie, spaval s nim on a nemozne sa stalo skutocnostou. Uspavanie je lahoda, lahnem si odhrniem paplon a poviem: “no pod ku mne”. On pride lazka si a do 5 min zaspi. V noci spi uz normalne. Od 8mes spi sam v izbe a v 21 mes som odstavila a az odvtedy zaval relativne normalne spavat. Drzim palce
@maciak410 napis aky.ma režim
Ako nespi? Pyta mlieko kazdu hodinu, 2krat za noc, v noci sa zobudi a chce sa hrat? Poplackava?
Nas ma 20mesiacov, dojceny nebol, este pije um pred spanim, ale tak max. 60ml, skor len ritual. Na hlad sa nebudi, ale v noci sa este stale budi. Podla mna hlavne kvoli zubkom, prave idu dolne ocne. Aj ked nejdu zuby, aspon 2 krat za noc sa prebudi, posadi.. dam ho lahnut a spi dalej.