Zeny, potrebujem radu, syn ma 1 rok a cely ten rok bez ohladu na to, kedy ide spat, vstava medzi 4-5.00 rano. Rana , co pospal aspon do 6.00 mozem za ten rok zratat na jednej ruke. Rok som to vydrzala s tym, ze ked sa prestane dojcit, zlepsi sa to, no nezlepsilo. Uz som zufala z toho, aka som vycerpana. Dnes vstal 4.15 a to chodi spat vzdy v rovnaky cas. Temniace zavesy mame a posinut uspavanie sme skusali 2 tyzdne neuspesne - spal o 2h menej, no vstal aj tak skoro.
Tazko radit, poznam take deti, co ficia ako pila cely den a rano s prvym slnkom zobudene... kolko ti spi cez den? Mozno tam treba ubrat... mne 1,5 rocny nespavali uz ani na obed...
Asi ta nepoteším, ale náš bol taky ranostaj až do piatich rokov. Vytesovali sme sa keď pospal do šiestej. Namrmila som ho, prebalila, dala hračky do postieľky a pospala som ďalej. Niekedy pol hodinu, niekedy aj viac.
len budeš musieť pretrpieť... dcéra vstávala ráno o 3h....už nezaspala nikdy.
istý čas budeš musieť bojovať ... zmení sa to.
@businessmama 🤦🏻♀️ skore ranne vstavanie
@luccija ide spat o 7-8ej najneskor a spi este cez den 3x dokopy asi 2h, ale ked sme mu chceli zmenit rezim, bol to masaker, bol cez den taky rozhadzany, ze vecer nevedel zaspat
@viestta mame postielku vedla postele, takze nepomozu hracky, vstane a huka, kym nevstanem aj ja
uplne ti rozumiem, mam to doma a boli obdobia, kedy som padala na hubu. stale mi niekto hovoril, kedy sa to zlepsi a ono sa to stale nezlepsovalo. a to starsi nespal od 2,5 roka na obed ani sekundu. on sa ale do 6 rokov budil aj v noci a rano vstal ako nic o 5tej... a ja ako keby ma presiel tank som isla do roboty 😀 proste su deti, ktore nepotrebuju spat vela, ficia s vrtulou v zadku. pride cas, kedy sa to ozaj zlepsi, aj ked nepospi mozno dlhsie, ale bude rano viac samostatny, ze si pri nom podriemes. a raz sa urcite dockame, ze pospia 🙂
@businessmama rocne dieta spi 3x za den? Urcite treba na tom popracovat, denne spanky maju vplyv na nocny.
3x denne a sme doma... v noci ti spi 19/20-04/05tej, co mu normalne staci, ved to je priemerne 9 hodin... je mi jasne, ze kazde prestavovanie rezimu je masaker, ale to je aj to vstavanie tak skoro pre teba...potom o desiatej to uz nedava rano a odkvecne na doobedny spanok, potom ma neskoro poobedny a mas kolotoc... zredukuj tie denne spanky...
@businessmama a preco s nim vstavas aj ty? ja mam 5 mesacnu a vstava cca o siestej. nadojcim, supnem do postielky, dam hracky, ktore nevydavaju zvuk a spim dalej. ona zaspi sice tiez, ale ja ani netusim kedy, lebo ja vzdy zaspim skor.
@businessmama treba sa obrnit trpezlivistou. Aj my sme mali postieľku v spálni, aj náš zo začiatku robil cirkus, časom si zvykol, že tak to je.
@businessmama moja mladsia dcera vstavala prvy rok kazdy den o 4:30 a bolo uplne jedno aky den mala predtym, kedy isla spat, proste vstala o 4:30. V dalsom roku sa to zlepsilo, postupne sa naucila vstavat zhruba o hodinu neskor a v tretom roku o dalsiu hodinu-ale ja som na tom nemala ziaden podiel, proste ona sama si to tak postupne (na moju radost) zmenila. Teraz je puberte a keby mohla, tak spi do obeda. Ten prvy rok bol sice strasny, ale prejde to, vydrz. Este teda dodam, ze ona ani cez den nechcela spat.
Zrušila by som jeden denný spánok, aj moja bola tak lenže tá cez deň ani tie 2 hodiny neposlala. Tak jeden spánok sme zrušili tie ďalšie dva posunuli a sa to trochu zlepšilo ale nie za deň či dva
Moja je odmalička od 6 hore....a to už má 14 a je jedno kedy ide spať, či skôr, vlastne vždy o 23 a už o 6 buntosi, aj cez víkendy
Nekopiruje niekoho rezim? Kedy si zvykla vstavat ako tehotna? Do prace? Moj prvy syn chytil moj biorytmus a spavali sme do pol 9, doteraz je spachtos. mladsi spava so mnou,ale vstava,ked muz odchadza do prace pred 7.h. kedysi vstaval o 6.h. a kebyze s nim ostanes dlhsie v posteli, nelaholby si k tebe? M0je deti, ked ma videli spat, niekedy pospali rano so mnou
Spi cez den vela. 3x? Naco? Zmen to na 2x. Uz pred rokom deticky spavaju 2x. Je zjavne malo unaveny. Cca 9 a 14 alebo 10 a 15 v zavislosti,kedy ide vecer spat (19 ci 20).
@businessmama 3x denne v 1 roku je mooooc. Vtedy deti prechadzaju z 2 spankov na 1 a ano, je to masaker, kym sa rezim neupravi, lebo 2 soanky byvaju vela, 1 zas malo. Pohrala by som sa s tymi dennymi spankami
Nepotesim ani ja. No moj ma 3. Vlastna izba, dojceny nie je davno, je jedno kedy ide spat. A predsa mam budicek kazdy den o 5:00. -+15 minut. Si mozem hodinky podla neho nastavit 😄🤦🏼♀️
@businessmama každý má iný štýl...ale podľa mňa ide spať večer skoro a veľa spí cez deň.Moja chodila v tom veku medzi 20-21 chcela som byť podvečer v lete vonku..a vstávala 8-8:30 a cez deň spala raz 3 hodiny ja nie som ranný typ mňa by také skore vstávanie zabilo.Moja kamarátka tiež nevie pochopiť, že keď uloží dieťa 18:30 prečo jej vstáva o 05.Ja som chcela, aby sme večer boli spolu aj s mužom, ak by som ju uložila skoro vôbec by spolu neboli.Jasne, že je rozhodeny zo zmenu režimu, ale časom by sa to upravilo.Poposuvaj to výdrž...a zrus tie denne spánky,keď nebude skoro vstávať nebude mať potrebu cez deň Alebo to nechaj tak a spí s ním cez deň, keď sa dá...
@businessmama tak keď ročný spí trikrát denne ani sa nedivím.
Má podľa mňa malo pohybu a veľa oddychu. Ak má nočný spánok 9h a denný ako píšeš 2h (plus minimálne 4x denne čas uspavania) tak vstáva že je vyspatý.
Pred nočným nech bdie aspoň 5h.
Podla mna ma vela denneho spanku. 3x 2hodiny.
Moje 3deti.vsetky kratko po 1.narodkach spali uz iba 1x denne. Aj to max 2-3hodky.
Niekedy sa stalo ze spali 2x za den. Ale nikdy dokopy viac ako 2-3hodky.
Vecer idu spat medzi 19:30-20:00. A tak im to ostalo. A skor nez o 6:00 nevstanu. Cize toto vyhovuje nam vsetkym.
Urcite by som uz rocnemu upravila rezim. Aspon jeden spanok menej.
Moja ročná spávala cez deň max 1x, od roka a pol už vôbec. Radšej si pospala ráno do 10 a nechýbalo jej to. 3x je naozaj strašne veľa spánku.
Uz davno mal spat len 2x denne. Moj ako cca 9 mesacny my tiez vstaval o 4,30 - 5,00 nastavila som ho na 2 denne spanky z 3.Bolo to tazke hlavne ho udrzat bdeleho medzi spankami. Zo zaciatku bolo vidno aky je unaveny ale dali sme to a nocny spanok sa velmi zlepsil
@businessmama ako tu už bolo spomínané, ročné dieťa má mať 2 denné spanky, niektoré už pomaly prechádzajú aj na jeden.. jasne že kým nabehne na nový režim tak tie dni bude nervózny a nepokojný, ale vydrž.
Môj má 9,5m ale dva spánky má už asi tak mesiac.. a tiež kým prechádzal z 3 na 2 tak tie dni boli hrozné…
Ráno sa mi budí okolo 6-7, doobedu ide spať medzi 9-10, poobede medzi 14-15:00. Počas dňa spí max 3 hod., ideál pre neho je tých 2,5h.
Plus čo je ešte dôležité, aby pred nočným spánkom bdel aspoň 4 hodiny.
@businessmama Moj prostredný v tom veku vstával ráno o 4:00 ako hodinky a cez den nemal ani jeden denný spánok! Večer išiel spať o 19:00 hod. Ked náhodou zaspal cez obed, tak ani večer mu nebolo rady, nechcel vobec spať a ráno aj tak vstával o 4, či išiel spať o 9 alebo o 7 večer. Zmenilo sa to, ked mal 3 roky, potom vstával už o 5:30, neskor okolo 6.
@businessmama určite zredukovať obdne spánky. Pomaly posúvať aj na jeden dlhší a nočný spánok sa upraví. Nerada spomínam na toto obdobie.dva spánky boli veľa a jeden malo 🤦 boli revy, nervozna, mrncava ale keď sa to upravilo tak režim nám ostal na dlho rovnaký a bol to rozdiel aj vo večernom zaspávani, nočnom spánku a aj budeni ráno. Treba vydržať.
ono tie poobedné spánku sú dosť dlhé na to, že potom zas ide o tej 7/8 spať, to nie je taký unavený, aby musel zas neviem ako ráno vyspávať. tie poobedné spánky by som mu skúsila teda trocha obmedziť, aby šiel večer poriadne unavený do postieľky
@businessmama moj do roka vstaval presne o 4. Niekedy aj skor. Spanky ma tabulkove tj normalne mnostvo denneho spanku a vsetko robim spravne. Ale hold, vstava skoro. Posunulo sa mu to po roku ze vstava o 5:00 rano. Ale zacal mat nocne bdenia. Ja som uz nesmierne vycerpana, frustrovana. Dojceny je stale, chystam sa ho tvrdo odstavit na noc ked bude mat otec dovolenku. Aj za cenu ze nepomoze. Proste uz mam toho plne zuby. Takze sucitim. Stale si vravim ze len vydrzat
@businessmama aj ja som mohla rano chodit dojit...ale nakolko som ranostaj, az tak mi to nevadilo. Upravila by som pocet dennych spankov, spociatku na dva. Hraj sa s nim, zabavaj ho, nepojde to zo dna na den, ale postupne pojde. U nas sa to upravilo hadam az ked chodil do skolky. Ty chodievaj spat skor, aby si sa vyspala
@businessmama kedy ide večer spať?