Ahojte. Viem, ze podobnych tem je X, mozno mi to niektore aj velmi rady pripomeniete ale predsa skusim.
Moja mala ma 11mesiacov a mam dojem, ze cim je starsi tym skor vstava 🙂 4:30, max. 5:30 je uz hore a neviem ju uspat uz. Hladna neni lebo papat nechce, az neskor. Inak pohoda...aj ked by som rano vrazdila ale potom sa preberem nejako, no ide o to, ze mala jak vstane, za chvilu je uz unavena, fakt aj do pol hodky,ked ju zase ulozim, chvilu je ticho ale nezaspi a zacne mrncat. Niekde som citala, ze ak dieta vstane takto skoro, tak ho nesmiem dat na prvy spanok skor jak o 9:30...no mala je uz o 7 taka unavena, ze sa mi zle na nu pozera, nic nechce. Tak s vypätim sil ju podrzim do min 8:30, obvykle do 9 a potom ju ulozim a odkvicne.
Ak som skusila dat ju spat o 7, tak vyspavala aj do 9, potom poobede o tej 12, lenze to spala max do 13:30 a potom do vecera jej este bolo dlho ale ked som ju chcela ulozit o tej 16tak uz nevedela zaspat...Tak ju teraz doobeda doslova dusim a nutim byt hore uz asi dva-tri tyzdne, ani neviem...no nic sa nemeni. Mala nespi dlhsie. A vecer uz o 18tej odkvicava, podla toho do kedy spi poobede ale max do 15:30...no davam ju o 19. Lahne a spi. Takze ja totalne netusim co s nou, aby bola spokojna, oddychnuta. Proste bud ju budem dusit doobeda alebo poobede, ale je to otras lebo potom aby sme nikam nesli, pomaly nic nerobili lebo vsetko jej vadi. Nechapem. To takto je normalne u deti? Robi to asi dva mesiace, predtym spala aspon do 6. A tiez od 19tej.
plakala cele dni vkuse, ale dodnes neviem prečo......
nedávaj dieťa spať podľa toho, čo si prečítaš... daj ho spať, keď je unavené a samo sa pýta.....
ja mám cca rovnako starého chlapa 😀 ráno vstáva okolo 6tej, plus mínus pol hoďka... odvedieme staršiu do školy, prídeme domov, hráme sa a hráme a ak sa dá, tak aspoň navarím 😀 😀 niekedy je unavený a zdriemne si, niekedy o ôsmej, niekedy o deviatej a niekedy vôbec... cez obed ideme pre ňu a keď sa vrátime, tak okolo 13.30 ide spať, tento spánok má vždy, niekedy je jediný za celý deň. To spí tak do 15tej a večer ide spať okolo 20.30...
niekedy na ňom vidím, že je unavený, mrzutý, ale ak proste zaspať nechce, hoc sa ja budem na hlavu stavať, tak ho nechám tak a radšej ho zabavím nejako inak 😀
@sosanna88 Keď mala moja cca rok, tiež vstávala o 5-5:15 hod. , o 8.00 už znovu spala. To trvalo pár mesiacov, potom sa to zmenilo. Ja som dávala dcéru spať vždy vtedy, keď som videla, že je unavená. Určite som ju nasilu neudržiavala hore. Spánok detí sa často mení. Teraz je to takto, o 3 mesiace to môže byť úplne inak 🙂
no ak by som davala spat dieta vtedy ako mi to odporucaju v nejakom casopise tak neviem neviem..malemu ked presvihnem cas na spanie tak sa mame naco tesit....rano vstava o 6:30 a chodi spinkat tak o tej 10,00-11,00, pospi 2 hodky a potom az do 19:00 je hore, o tej pol osmej uz sa pyta sam spinkat..ja osobne som sa vzdy riadila tym ked som videla ze chce spinkat... @sosanna88
je ranny typ...aj nas prvy v lete vstaval o 5, v zime sice neskor, ale v lete zase o 6. A teraz je zima a on sa neposunul, o pol 7je hore.
Ja mam tiez 11 mesacneho,vnoci stava 3 krat-pyta papat a rano 5.30 uz cvirika.Posledny tyzden ho davam cez noc k sebe a cuduj sa svetu spynkaaaaaaa az do 8.00. 🙂 Az na maminku ktora je stlacena a 😀
moja dcéra vstávala - prvý rok o štvrtej, druhý rok o piatej, tretí rok o šiestej....