Ahojte, je tu mamicka, ktoeejndieta chodilo skoro spat a strasne skoro rano vstavalo a podarilo sa jej nejak upravit rezim ? Moja 18 mesacna dcera sa rozhodla pred mesiacom a pol, ze bude vstavat o 4 rano...spat chodi okolo 17 17:30 lebo dlhsie nevydrzi. Aj sme.ji skusili budit, bola.do deviatej hore my utahani akonkone a nepomohlo...vstala tak isto a my sme boli hotovy....Lenze posledne dni uz si to skracuje na 3:45 3:30 a dnes uz skakala v postielke bolo 2:50...a to sla o 18 spat...a fez.den spi max hodku a pol....uz sa to neda vydrzat, som rozbita, unavena, strhana...vyzeram o desat rokov strasia....ak mate nejake rady sem.s nimi....inak mi uz len ostava cakat, ze na jar kes bude dlhsie svetlo vonku sa to samo upravi...
@mirkatrencin. naše deti chodia spať okolo 19.hod. a vstávajú cez víkend okolo pol siedmej a cez tyzden ich budím podobne a najmladší mal až donedavna obdobie, že vstával o štvrtej..bolo jedno kedy som ho večer ulozila, na obed tiež spinkal nie pozde, aj tak takto vstával..ja som už o deviatej bola ako odpadlík, takže viem presne ako sa cítiš..,postupne sa to samé posúvalo, na pol piatu, na piatu a behom pár mesiacov na šiestu, pol siedmu, čo je ideálne, lebo vtedy budím najstaršieho do školy 🙂
Takže moja rada je vydržať, to sa určite upraví..,držím palce 🙂
mimochodom, teraz, keď je už starší, zvykne spať až do siedmej, čo mi je už normálne čudné 😀 ale keďže do škôlky nejdeme, vyhovuje 😉
My sme na tom podobne 😞
@lienockalenka neda sa povedat, ze ma poobedny spanok...az teraz isla spat po 5-tich hodinach....vzdy ked rano vstane musi byt tie 4-5h hore a az potom sa mi ju podari uspat...len ju dam do postielky a odidem...dufam, ze bude spat aspon dve hodiny....lebo potom bude zase hore tych 6-8h....ja som sa snazila praveze nech spi dva krat ze si pospi od druhej do tretej aby bola dlhsie hore...ale vobec....tak budem len dufat, ze sa jej to nejako upravi....sak som jak decko chodim o pol osmej vecer spat aby som vydrzala cely den byt hore...a to sa este v noci budi na mlieko...keby pomohlo ze si ju dam k sebe do postele ale to uz vobec nehrozi....tak je 8 rano a ja idem este spat..perny den predomnou...a este aj snezi od 4 :(
@mirkatrencin nic ine ti neostava len vydrzat a prisposobit sa...
ja som stale nervacila preco mi mala hentak spi, preco tamtak, preco tak skoro vstava...tiez mohla ist spat o 19tej, aj o 22, aj tak vstala o 4tej, max. 4:30
vyprdla som sa na to, prestala to riesit a proste to prijala. lahla som si cez den s nou a pospala si. vecer isla spat o 19tej, ja som isla okolo 20-21...bola som unavena aj tak, ako fras, ale nastastie to bolo v letnom obdobi tak to slnko ma este jakz takz nabijalo energiou.
a postupne sa jej to posuvalo same...na 5tu, na 5:30, na 6tu...po pol hodkach. same od seba...az som sa jedneho pekneho rana zobudila a bolo 7..som myslela, ze sa rozrevem od stastia 🙂 a tak spi doteraz, dokonca aj dlhsie odkedy je zima a najmä ked je pod mrakom...
myslim, ze si nepomozes nijak inak..len si pospat kedykolvek mozes aby si neodkvicla a neries to, nebude to trvat vecne. i ked ja som si to vtedy tiez myslela, ze ,,toto uz mam naveky,, 🙂 a vidis nemam...
@mirkatrencin mne tak chivlu mala vymyslala, ze mamiii budicek 🙂 rano o 4tej
stacilo ju len dva tri dni, ked o tej 4tej zacala pravidelne vstavat vsetkymi moznymi silami udrzat doobeda hore, dat ju spat na obed, raz za den.....a potom az vecer okolo 18, 19tej..........tiez bola myslim v rovnakom veku cca
prve dve tri doobedia boli unavene, upistane......ale oplatilo sa 🙂 krasne si zvykla na rezim: spat idem o 11,12tej...dve hodinky si pospim.....vecer idem spat o 18,19tej.....a rano som o 6,7mej hore
@mirkatrencin ahoj, tak som rada, ze nie som v tom sama. Preklikla som sa na teba, cez moju diskusiu o rannom stavani. Tiez neviem, co s tym. Ako tak citam prispevky, treba asi vydrzat, zevraj sa to upravi same 😒 My mame ako "bonus" aj take stavy, ako tuto noc, ze sa zobudi 23:30, dam jej mlieko a ona dalsiu 1.5-2 hodiny nevie zaspat. Boli aj noci, ked po 2 hodinach nocneho uspavania mi praskli nervy, ze nebudem sediet pri postielke do rana, tak som ju zobrala, nech sa ide hrat, nech sa unavi. Kolko razy sme isli spat rano o 4-5 a ona rano o 7 vyspataaaa 😒 Tiez nepomaha, ked si ju dam k sebe do postele, ani uspat hojdanim na fitlopte nic. neboj sa, tiez kazdu noc cakam, ze hadam konecne aspon do 6 rana pospi a niee. Je to pravidelne od 4:30-5:10 je vzdy hore. A presne vecer, dlhsie nevydrzi, ako do 20 hod. V noci sa pravidelne budi, takze okrem ranneho vstavania, vstaveme aj v noci.
Nemozes ju naucit nech sa aspon hra v postielke taku hodinku aby si nemusela vstavat? Moj syn napr. zvykol vstavat skoro (ale nie az tak skoro), tak som ho nechala nech sa pohra, ked bol trochu starsi tak sa zatial hral v obyvacke (spalnu mame vedla). Casom sa to upravilo, aj ked to trvalo.
@mirkatrencin Mirka, tak ak správne počítam, tak spinká napr. dnes od 8 do 10, a potom vydrží cca 6-8 hodín hore, čo je cca do 18-tej, skúsila by som s ňou cca o 17-tej, keď ešte nebude veľmi mrzutá pred spaním ísť cca na hodinku, hodinku a pol vonku, teraz už je aj dlhšie vidno. Myslím, že ten vzduch ju troška preberie, za predpokladu, že Ti nevie zaspať aj v kočiari. Najskôr som si aj ja myslela pri našom rôznorodom spaní, že je to o tom, ako si náš malý povie, ale čítala som tu diskusiu s jednou p. učiteľkou zo škôlky, ak ju nájdem, pridám odkaz, ktorá písala v tom zmysle, že detičky potrebujú presný harmonogram, a že aj rodičov detí dôrazne žiadajú, aby ak detičky nastúpia k nim do škôlky, chodili spávať aj vstávali v rovnakom čase. Aby teda potom v škôlke nevznikali situácie, aj keď samozrejme, že určite nejaká nastane, že niektoré z detí bude mať iné "spánkové potreby". Vyskúšala som, natiahla som čas pred spaním pobytom vonku, aj keď náš vedel zaspať aj v kočíku, čo bolo náročnejšie, ale ako som písala, cca týždeň, a nebolo to nič nezvyčajné ísť spinkať jedenkrát na obed. Podarilo sa to v cca jeho 1 roku. Prípadne ak nie do kočíka, skúste ísť vonku len tak peši, aby v ňom nezaspinkala. Išla by som radšej touto cestou, ako prispôsobenie sa, lebo viem ako je to náročné vstávať aj keď všetci ešte spia. A večer, keď sme nášho dali spať, mne sa ešte po celom dni nechcelo, ráno som bola unavená, jednoducho začarovaný kruh...
Ahoj Mirka, dcerka Ti spinka aj cez den? Ak ano,v akom case? Lebo ak ano, zrejme by bolo vhodne posuvat postupne cas denneho spanku na cca 12:00-12:30, aby isla vecer spinkat az okolo 8-mej... My sme nasho toho casu 20-mesacneho tiez niekedy ukladali vecer skor, aj bol unaveny, aj my, ale rano sa nam to vratilo, a bol hore od cca 5:00-5:30. Pomohlo v tom case, mal cca 1 rok, ze sme zrusili 2 spanky, a trvalo cca 1 tyzden, aby si na to zvykol.