Škôlka - môžu mi malú nevziať, aj keď ešte majp kapacitu?

alofinka
6. jan 2019

Ahojte na zaklade coho mi malu nemusia zobrať do skolky? Kapacita by bola, ale ma 2,5 roka a v septembri ma nastúpiť pripadne skôr, ale je nezdarena, deti bije, prestala sa pýtať cikat a každý deň sa pocika, neposluchne nic, neuprace si hracky no katastrofa

pribinak
6. jan 2019

Od januára do septembra je straaasne ďaleko.
Nočník dotrenujete, chce to len cas a svätú trpezlivost.
Hracky neupratuju ani vacsie deti, to by si chcela vela, to musis ty pomaličky s nou
Ze bije deti? O 2-3 mesiace budu deti bit ju, to sa v tomto veku velmi strieda.
Netreba na nu kričať, ani ju trestať ci bit.
Toto je sj obdobie vzdoru
Ak sa pocikava, treba dat vyšetriť moc, moze byt pre prechladnuta
U nas beru do MS deti od 3 rokov.

mogaa
6. jan 2019

@alofinka neviem teda odkiaľ si, ale väčšina škôlok nevezme deti práve z kapacitných dôvodov a to teda neberú veľakrát ani 3ročné deti....Ak bývaš niekde na dedine kde majú voľné kapacity, treba sa spýtať od kedy by ti ju zobrali....Podmienkou škôlok je aby dieťa nebolo plienkované, vedelo sa vypýtať a ako tak samostatné - v rámci možností sa s pomocou obliecť, napapať....ale je to veľmi individuálne, ak má škôlka niekde na dedine málo detí tak môže zobrať aj dieťa čo to nevie...Treba sa spýtať priamo v konkrétnej škôlke....Veľa detí v tomto veku neposlúcha, ale je to aj o výchove. Chce to len viac trpezlivosti a nekričať na dieťa - aj to môže byť dôvod že sa začala pocikávať.....alebo stačí ak trošku nachladla - to je dosť častý dôvod pocikávania(neudrží moč).

siska53
6. jan 2019

@alofinka do statnej skolky musi ist odplienkovana.. to by ste do septembra mali zvladnut. Ak maju kopec volneho, tak ti ju vezmu aj mladsiu,ak je odplienkovana a vie sa trochu obliect. Ostatne zvladne.

alofinka
autor
8. jan 2019

Nevie sa sama obliect, ani napapať, som to ja za mamku, ja mam nastupit do zamestnania pokym nedovrsi 3 roky ze? A ked dovtedy nenastupim tak ma vyhodia?

veronikazoja
8. jan 2019

@alofinka pol roka je dlhá doba, to sa ešte dá veľa naučiť, treba si ale určite zistiť ako a čo vyžadujú v tej vašej škôlke, lebo u nás a viem aj o iných škôlkach vedia vziať aj detičky čo majú plienku, ale len na spinkanie a inak sa vedia vypýtať
hračky neupratujú ani staršie deti, skús upratovať s ňou, prípadne si urobiť upratovanie ako ďalšiu hru a možno to pôjde lepšie a to že neposlúcha to je široký pojem, dcérka tiež nie vždy poslúchne na prvý raz ale tak vždy sa snažím vysvetliť tak aby, to pochopila, prečo treba to či ono a niekedy to nie je o neposlúcahní skôr o tom, že je "zahĺbená" do hrania a nevníma

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
Zobraz