Ahojte som tehu a v októbri sa nám narodí babo doma mám dcéru ktorá v sektembri bude mať 3 a chcem ju dat do škôlky ale s každej strany počúvam že je to zlí nápad že bude chorá a aj to malinke bude chytať od nej tak neviem co mam robiť ale mala chce ísť stále sa ma pitná kedy pôjde do škôlky ku detičkami co bi ste robili na mojom mieste
Dala do MS, budes mat viac casu na babatko. Nemusi byt cely den v MS, tak ju nechaj prvy mesiac po narodení babatka len na doobedie
Dieta potrebuje kolektiv, ucit sa kooperácii s inými detmi
Ty jej rovesnícku skupinu nenahradis
Este nieco: zly napad, pýta, by .....
@gabikacentrum tak ju daj len na 4 hodinky, od 8mej do 12tej, aby ti spinkala doma. Dost na chorobu deti, robi aj to ked tam spia, vankus, paplon, lehatko. Kolektiv jej urcite v niecom aj pomoze, aj ty si odpocinies a budes mat viac casu na miminko.
Moj chodil prvy rok len na pol dna a boli sme pokojni. Mal doma 10-mesacneho brata. Tu prvu chorobu chytil s celou triedou, do 2 tyzdnov sa prestriedali vsetci doma a potom uz v pohode. Obcas nieco doniesol, najma grcacky, ale vsetko sme zvladli a dalsi rok siel na cely den.
Ja by som ho na prvy polrok nedala, neohrozila by som skolkarskymi chorobami malicke babo. Nas doniesol hned druhy mesiac v skolke ovcie kiahne a pre to babo je to nebezpecne. Napriklad.
Moj sa narodil v auguste. Uz v 2 rokoch pocas tehotenstva zacala chodit do sukromnej skolky (kedze som mala rizikove tehotenstvo), v 2,5 roku do statnej skolky. Najlepsie rozhodnutie mojho zivota. Chori velmi nie su,mam cas na maleho, aj na seba,...
Ale ja ked ich mam oboch naraz na starosti, tak mam vzdy vycitky, ze sa niektoremu z nich malo venujem.
Nasa nebola chora nikdy. Zo skolky si nikdy nic nedoniesla. Chodi do skolky (ano skolky, nie jasli) od 15. mesiacov. A to uz do tretej v dvoch roznych krajinach. Bude mat tri roky a chora nebyva vobec.
@buchta666 mám doma škôlkara 5 ročného, mala nastupuje takisto v sept.do škôlky a termín mám v septembri...takže "najlepšie" by bolo obmedziť deti pre prípad čo ak keby neviem čo...ak by takto uvažoval každý neviem neviem....my tu máme osýpky to aby som absolutne nikam nechodila ani s babom ani s deťmi..v podstate ich môžeme chytiť aj v obchode aj na ihrisku,,zasterilizujme sa teda doma ;) to je pre bábo najlepšie :D
Nemusi...tiez som sa bala a syn bol chory za cely rok 1x,cize je to individualne
aj ja by som dala urcite, nemusi byvat chory...uvidis ,vyskusas. Moj prvy bol za 4 roky co chodil o skolky 2x chory aj to len sopel trochu a pokasliaval,nic vazne... za 3-4 dni bol fit. A druhy chodi teraz od januara do skolky a za pol roka bol raz 3 dni doma ,co bol nachladnuty trochu. Cize moze byt aj nemusi...
Presne som bola minulý rok na tom ja. Bála som sa dať malého do škôlky kôli chorobám. Ale nakoniec som sa rozhodla dať ho a napriek tomu že sme prešli soplikmi, kašľom mala nič nechutila a syn sa posunul ďalej čo sa týka básnickej,pesničiek,kreslenia, spoločenského života medzi detičkami. Neľutujem. Toľko by som mu doma pri mojej dcérke nemohla poskytnúť! Treba skúsiť keď to nepôjde necháte si ho doma. Veľa zdravia prajem.
@liz_lemon Na začiatku vety sa zvykne písať veľké začiatočné písmeno a na konci vety bodka. To len na okraj, keď už chceš byť kritická. A vlastne odpovedáš na otázku, ktorú ti nikto ohľadom pravopisu nepoložil. Trocha úcty k druhému nezaškodí.
@martina198414 strašne ženy sú tu niektoré!!
Ja žasnem. Ženy na MD a decko dajú do škôlky!
@kuriatko84 tak ty nedaj 😉
@kuriatko84 zasni dalej 😂😂😂 aj ja mam dieta v skolke a ja na materskej doma
@gabikacentrum tazko povedat, co bude a ci bude nosit choroby, to nik neodhadne
@gabikacentrum ahoj, dala by som ju. Nám sa minulý rok v novembri narodilo tretie dieťa, najstaršia začala chodiť do škôlky v septembri a v jednom kuse bola chorá. Stredná dcéra od nej občas niečo chytila, ale naozaj len niečo a najmladší bol stále zdravý..povedala by som, že sme boli pol na pol v tej škôlke, čo bývala taká chorá a vidíš, paradoxne to najmenšie dieťa nikdy nič od nej nedostalo.
@kuriatko84 a k tebe len toľko, že ja zase žasnem nad tebou. Rieš si svoje deti a buď si s ním doma aj do ich 20-tky..
Môj syn nastúpil keď mal mladší tri mesiace a bol viacej doma ako v škôlke, ale neľutujem, pretože si obidvaja prešli rôzne choroby a po dvoch rokoch majú obidvaja vybudovanú imunitu, takže keď nastúpim po druhej materskej do práce, bude to už v pohode 😉 deti si musia určité choroby prejsť a čím skôr tým lepšie
@kuriatko84 žasni
@gabikacentrum neviem odkiaľ si, ale zápisy do škôlok už dávno prebehli - a je ešte otázne, či ti malú do škôlky zoberú. Ak ti už prišlo že je prijatá, tak zo začiatku ju po obede brávaj domov. Ten prvý rok je to také všelijaké, záleží aký kolektív detí a s akou imunitou sa dá dokopy. Ak tam budú mamičky ktoré nastúpia do práce po materskej a mamička nemôže ostať na OČR, tak každú chvíľu donesie domov sople a pod....Ale sú škôlky kde učiteľky volajú matke že dieťa má sopel a musí preň prísť, tam je to lepšie, lebo tá chorobnosť je tam nižšia. Ale hodne záleží od kolektívu, ak je viac detí čo majú doma súrodencov tak tie deti sú odolnejšie a už akú takú imunitu majú získanú, ak je viac "jedináčikov" a bytových detí ktoré mamičky ked je vonku chladno alebo prší nezoberú ich von - tak môže byť chorý stále.
@mogaa "bytové" či "domové" deti chodia vonku podľa uváženia mamičiek aj v chladnom počasí a v miernom daždi a vôbec nezáleží kde bývajú. My bývame v byte a s deťmi chodím von za každého počasia okrem búrky a veľkých mrazov - to sa aj sami pýtajú dnu lebo im je zima. A poznám maminy z domov, ktoré ledva nos z dverí vytrčia. Nemáme všetci bohužiaľ na dom 😢
@jaja1984maj u nas napodobne,my sme stale vonku, a mam kamosku co byva na dome a veru je o dost menej vonku nez my, a cez zimu su celkom malo...ona ma deti stale chore a my vôbec....
@jaja1984 zle si to pochopila, nebolo to mierené na deti čo bývajú v bytoch. Len sama bývam v meste v paneláku a mám aj kamarátky čo ak je náhodou trochu chladnejšie tak račej nejdú von, aby náhodou dieťa neofúklo, v zime byt prekúrený a ak prší tak von nejdú....Preto som napísala "bytové deti" , lebo paneláky sú v zime väčšinou prekúrené, deti z domov majú skôr "zimný odchov", predsa len dieťa z "domu" môže byť častejšie vonku, vybehne aspom na chvíľu na dvor.
@mogaa my máme tiež studený odchov a je to oveľa lepšie ako prekúrené bývanie 😉 fakt sa lepšie vtedy aj sople liečia a deti sú aj zdravšie. Ten dvor by sa veru niekedy zišiel 😁
naučila by som sa pravopis