Široké balenie

24. aug 2024

Zdravím, chcela by som sa opýtať či je tu niekto kto používa široké balenie a či ho používa non stop ako lekári tvrdia že musí byť 24 hod denne samozrejme okrem kupkania a prebalovania. Alebo či je tu niekto kto to široké balenie vôbec nenosil aj ked mu lekár kázal inak.
Ďakujem za odpovede.

mamamasama
24. aug 2024

Vôbec ani u jedného syna

andreakotesova
24. aug 2024

Deti som naširoko preventívne nebavila. Kĺby mali dobre vyvinuté. Vo Vestníku MZ SR z roku 2008 sa už ani preventívne široké balenie novorodencov neodporúča.

gribka1
24. aug 2024

Počuvaj ortopéda. Ak treba tak baľ naširoko. Ináč nie.

luliu
24. aug 2024

Ak ti to povedal lekar, predpokladám, že je to nutné. Bežne sa nebali na široko, len ak je problém

andreakotesova
24. aug 2024

*nebalila 😅

andreakotesova
24. aug 2024

@luliu niekedy povedia, že preventívne...

anavixy
24. aug 2024

Ale tu predpokladam, ze ide o potvrdeny problem s jadierkami a odporucanie ortopeda, aspon tak je otazka formulovana. Takze mi nepride ok pisat, ze netreba balit lebo vy ste nebalili, ale ani vam to nikto nekazal. Neverim, ze v dnesnej dobe este niekto kaze balit nasiroko preventivne. A teda autorke: pokial to lekar odporucil na zaklade sona klbikov, tak je viac nez vhodne odporucanie dodrziavat. Balenie nasiroko predsa nie je az tak obmedzujuce ako napr remence, preco hladas dovod sa tomu vyhnut?
Pokial naozaj ide len o preventivne balenie, tak to je hlupost a nie je potrebne to robit.

nika23t
24. aug 2024

Mne pri staršich dcérach vravel, ze všetko je v poriadku, ale preventívne mam baliť. Najstaršiu som poctivo balila 6 mesiacov, chúďa moje, nemohla sa otáčať ani vrtiet, mladšiu kratšie a s najmladšou som šla k inému Dr, kde to bolo v poriadku a nemusela som baliť ani preventívne. Tak neviem, ako preventívne balenie mi to prislo zbytočne, ale bála som sa nebalit, aby som niečo nezanedbala.

andreakotesova
24. aug 2024

Inak prve vyšetrenie kĺbov robia lekári už v pôrodnici. Takže už tam by matke povedali, ze tam ma dieta nejaký patologických nalez.

anavixy
24. aug 2024

@andreakotesova asi ako kde, to zakladne robia, ale to len pohybu nohami ci nie su vyklbene, sono sa u nas robi az s odstupom 2-3t.

pininka1
25. aug 2024

Už som to tu písala viackrát, Slovania majú predispozíciu na zlý vývin klbikov, preto sa to stále odporúča a ortoped mi potvrdil ze vôbec nieje menší výskyt týchto problémov. Iné národy nemajú až také problémy preto v nemecku alebo v anglicku to skoro nepoznajú. Ja mam tri deti, prvého som skoro do pol roka musela takto baliť. Druhého len 6 týždňov, tretiu dcéru skoro vôbec. Naozaj treba počúvať lekara.

tinalia
25. aug 2024

Balenie na široko nám bolo v pôrodnici len odporúčané ako prevencia, nie prikázané z dôvodu viditeľného problému. Nebalili sme, nosila som dieťa v nosiči 30min a aj to pár krát do týždňa. Boli sme na dvoch kontrolách a bedrové kĺby sú v poriadku.

joesvk
26. aug 2024

Ide o pár mesiacov života dieťatka.
Keď budeš baliť ,nepoškodí mu to.
Je však.aj možnosť, že treba baliť a ak to v tom období, kedy sa formujú jamky kĺbov zanedbáš,môžeš poškodiť dieťaťu na celý život.

taktotedanie
27. aug 2024

Iba ak to odporucal ortoped
Ja som na odporucanie davala ale nie tolko plienok ale od t-tomi specialne abdukcne nohavicky bolo to pohodlnejsie, dieta to malo cely den na noc som nedavala, mam zimne dieta takze aj ked uz ortoped povedal ze nemusime davala som von do kociara aspon bolo teplo :D