Ahojte mamičky. Mate skúsenosti stým ze dieťatko vám začne v noci silno z ničoho nič plakať?
Pretože mne sa už pár krát stalo ze mi krásne spinkal a zrazu začal nehorázne plakať až ričať ale spinkal zobrala som ho na ruky ale aj tak sa nedokázal utíšiť až kým mu nedám mliečko vtedy sa trošičku preberie vypije trosku mliečka a spi znovu v kľude. Ma 6 mesiacov.
Môžu to byť zlé sny? Alebo za tým hľadať niečo iné. Nejaké rady skúsenosti?
@lila332 nam to robil aj po roku, nocny des. Ale aj hodinu vkuse. Vsimli sme si, ze to robi, ked ide spat az moc unaveny. Ked smw napriklad cestovali, ked cez den nespal a podobne. Teraz ma 2 roky, spava cez den, dbame na to a nastastie sa to uz nedeje. Tiez sme si mysleli, ze zuby, ale stalo sa to aj ked uz mal vsetky zuby von
Mozu to byt zubky a zaroven aj sny. Deti mavaju takyto nocny des, ak mali cez den prilis vela novych alebo vzrusujucich podnetov, ktore nedokazu spracovat. Detom sa sniva inak ako nam, ale predpoklada sa, ze vnimaju v snoch farby a tvary. Mozog prirodzene filtruje vsetky vnemy z dna , niektore si odklada do emocnej pamate, niektore do kognitivnej pamate a tie co nepotrebuje, odstranuje. My dospeli uz mame mozog vycviceny a vieme vnemy efektivne triedit a nepotrebne premazavat. Malicke deti sa tento proces ucia, nie vzdy im to vyjde a niekedy sa im zacnu vnemy zo dna miesat v snovom vedomi a nevedia si pomoct, nevedia to zastavit, takze sa aktivuje nervovy system, dieta zacne silno plakat, je to jeho obranna reakcia, no je v hlbokom spanku, sniva. Najucinnejsie je dieta zobudit, upokojit, dat mu trochu pit, pomojkat ho, ale nie uplne rozobrat do bdelej aktivity, ak mu do toho idu zuby dat pripadne gel alebo nieco chladive na dasna a ulozit dieta naspat. Ono to moze vyzerat desivo, ale nie je to nebezpecne, len jeho mozog nedokaze este uplne spracovat vnemy a potrebuje sa natvrdo "restartovat". Ako dieta zreje, tak tieto nocne place ustupuju, mozog sa vyvija, rastie, objavuje nove funkcie a zefektivnuje sa. Pri vacsich detoch sa takymto sposobom prejavuju aj rozne strachy a traumy a vtedy je dobre vyhladat detskeho psychologa a pozriet sa, co sa vlastne dietatu sniva a preco, aky to ma zaklad. Ale pri takychto mini detoch je to iba nezrely filter vnemov v mozgu a za normalnych okolnosti sa to po case uplne vytrati.
Ďakujem všetkým za odpovede. Som trochu spokojnejšia keď viem ze to nieje nič hrozné. Pretože som bola znepokojena. Keďže má už pol roka prichádza na nové veci skúša nové veci objavuje tak možno naozaj je to len preto., 💛
Ďakujem Vám
@lila332 ahoj, mas maly bude mať onedlho rok a tiež máva také stavy, neviem ci sú to zuby alebo nočný des ale často to byva keď je spln, cize budúci týždeň cakam ze bude dlhá noc 🤦♀️
@nikoll1234567 Ja som si to práve predchvilou zažila zas🤦♀️. Ja som s toho už úplne prestrasena. Vidieť také maličké stvorenie tak silno plakať a ne dokázať ho utíšiť. Snáď to tie naše ratolesti rýchlo prejde. 🙏 Lebo už aspoň ja s toho na prášky začínam byť.
Môžu to byť zúbky.