Ahojte, mám 14m dcérku a doteraz v noci krásne spala. Zobudila sa len na vypadnutý cumel a kojit ju stačilo až nadránom okolo 4h. No pred pár dňami nastal zlom a začala sa z ničoho nič v noci budiť aj 10x a samozrejme dožaduje sa kojenia....neviem si to vysvetliť taký náhly obrat. Cez deň spí už len 1x tak po cca 1-2h, večer ide spať okolo 19-20h. Predtým mi spala 2x cez deň, večer usinala okolo 21h. Nechce sa mi veriť, že by toto urobil večerný posun spánku? Alebo sú to zuby ? Separačná úzkosť ? Ďakujem
@ivangeline Suhlasim, caste nocne budenie moze byt znakom preunavy. Kedy ste presli na ten jeden spanok? Prechod na jeden spanok je pre deticky velmi narocny, lebo sa im drasticky zvysi cas bdenia. Zo 4 hodin, musia byt naraz hore 6 hodin.
A dodam teraz je velmi teplo a to je vela pre babo. :/
@ppetinka môj má 10m a stále sa budí v noci na kojenie . On by spal aj s ceckom v ústach ak by mohol. Ja len striehnem kedy mu to vytiahnuť 🙈žeby som si ho naučila ja na to ? Myslela som že ho odstavím pomaly ,no on akoby cítil a začal viac aj cez deň kojim
Cez deň má dva spánky ,na obed hodinku cca a pobede sa dve . Aj keď mal len jeden spánok nepomohlo
@andreatytler keď mi spala dvakrát tak spala zase krátko ...doobeda možno 30 min poobede hodinku Max, to mi zaspala aj tak neskoro, napr o 15-16h a potom vystrájala do 21 občas do 22hod. Teraz spí len 1x ale pospi tak cca 2h čiže by som povedala,že dlhšie ako pri 2 spánkoch dokopy plus večer ide aj skôr spať o tej 19-19,30....
@ppetinka Viem, je to tazke toto obdobie prechodu. Cely rezim sa zruti.
My sme asi 3 mesiace mali na striedacku den s 1 a potom s 2 spankami, podla toho ako skoro sa syn zobudil. Aj vecierka sa posuvala hore dole aj 3 hodiny. Dolezite bolo neprekrocit cas bdenia na viac ako 5 hodin a len postupne natahovat dlhsie po 15 minutach.
Ale mozete prejst na to aj takto skokovo... akurat sa vam ten nocny spanok asi nabura na par tyzdnov kym sa dietatko nauci na rezim s jednym spankom.
@andreatytler ako tak rozmýšľam, ráno vstáva okolo 7,00-7,30 a spať ide na obed, čiže akurát po 5h. Možno večer sa ten čas trochu natiahne, keď vstane okolo 13,h..skúsiť dať potom spať už o 18h ? Som už z nej taká unavená:( nakoľko mám ešte jedno dieťa a aj k tomu musím občas vstať, nakoľko je dia a treba ju v noci aj nakŕmiť, aby jej nespadol cukor :(( ráno sa budím ako múmia, už aj s bolesťami hlavy :((( dcérke som preto sekla spánok cez deň len 1x, aby mi už večer spala o tej 19-19,30 aby som ešte hodinku dve mohla niečo v domácnosti:(( idú jej asi aj stoličky, hore už ma prerezane, dole ešte nič. Neviem však ako dlho toto vydržím ťahať 😭😭
@ppetinka Ano, ak ma znamky unavy, ja by som dala spat kludn aj o 18:00 ak sa na obed zobudi uz o 13:00. Problem je ze rano na druhy den sa ti asi zobudi skor ako o 7:00 ak pojde spat tak skoro. Presne koli tomu sme my striedali tie 2 spanky s jednym.
Ak potiahne tie 2 hodinky na obed tak nechaj do 19:00
Uplne ta chapem ze potrebujes mat vecer pokoj. Neda sa aby muz k nej chodil ked sa zobudi medzi tou 19:00 a polnocou a vtedy by si mala cas na domacnost a aj trosku na seba a mala by si len mladsieho ason na polku noci.
Ale moze to byt aj zubamy. Vtedy tiez sa deti casto budia v noci. Ak uz nebudes vobec vladat, skus jej dat nieco od bolesti a ak to su zuby, mala by v tu noc dobre spat.
@andreatytler muž robí do tej 21-22h ...workoholik :( skusim dnes dať mladšej nurofen, možno ozaj zuby ...uvidím,či bude spať lepšie alebo nie. Ale na hlad sa v noci isto nebudí, keď mi spraska cca 1/2- celú fľašu hustejšrj kaše 🙈 uvidím ak bude mala nervna uz skôr ako o 12, dám ju spať skôr a možno potom zalomí aj poobede, len zase bude do noci hore :( neviem, čo je lepšie pre tak malé dieťa....dva spánky s tým,že potom bude ponocovat do 21-22h, alebo jeden a skôr spať....
Vie to ueobit preunava. Mam zivy dokaz bedla v izbe.