Separačná úzkosť 8 mesačného syna

spolumatka
20. apr 2020

Ahojte maminy ,
Mám 8. mesačného syna . Od začiatku plne kojený , do skoro konca 6.mesiaca spával sám v postieľke , sám zaspával . Budil sa v noci 1-2 krát na mliečko . Samozrejme prišli zúbky , mierne zvýšená teplota a zaspal pár nocí s nami v posteli. Ako inak , zvykol si a do postieľky naspäť nechce . Zúbkov máme 6 sú už všetky vonku a to som ako príčinu vylúčila . Avšak ide o neskutočné 2 mesačné budenie niekedy každých 15 minút za noc , niekedy každú pol hodinu . Ak spím 2-3 hodiny v noci povedala som aj veľa. Nechcem sa sťažovať len jednoducho poznám samú seba a viem, že takto to ďalej nepôjde. Som vyčerpaná , unavená , tým pádom aj nervózna . Samozrejme by sa táto situácia zvládala inak keby malý môže ísť na chvíľu k starkej ,tete , ujovi ..pretože to , mi každá odporučí , oddýchnuť si ... nie je to možné . Manžel robí od rána do večera .
Prosím pekne som za kojenie a všetko okolo toho ale jednoducho viem, že potrebujem túto situáciu zlepšiť / vyriešiť.
Ide mi hlavne o to . Ak bol niekto v podobnej / tej istej situácii pomohlo vám niečo osvedčené?
Skúšala som s kašičkou , bez.... večer dať večeru skôr , neskôr , kúpať , nekúpať jednoducho hladný nie je , smädný tiež. S manželom sme sa snažili uspať spievaním , na rukách , hladkaním avšak ten rev je v noci neskutočný aj keď sme pri ňom , hladkáme ho , upokojujeme on ani len neotvorí oči a len plače. Jednoducho aj keby ho nechám plakať plače asi 2 hodiny vkuse...
Pomôže len prsník
Je to naozaj len nejaký dočasný stav , separačná úzkosť ? Prejde to alebo ozaj budem pomaly musieť možno malého odstaviť od MM? a to jediné zaberie ?
ĎAKUJEM za každú jednu radu / skúsenosť

jarnajar
20. apr 2020

Chápem, že je to náročné. U nás veľmi pomohlo nebrániť tomu a prijať, že je to obdobie a bude lepšie. A z takých konkrétnych krokov určite to, že som si vždy s dcérkou ľahla na poobedňajší spánok do postele a neriešila domácnosť, prácu. Síce som nevedela spať, ale ležala som, dcérka sa túlila a dlhšie spala a postupne sa vylepšil aj nočný spánok. Podľa mňa pomohlo, že si cez deň naplnila potrebu kontaktu. Od cca 10 m sa to zlepšilo, od roka sa zobudi obvykle az nadránom, napije sa a u nás ešte dospí, čo aj nám vyhovuje. Ani nám nevyhovovalo mať ju v posteli celú noc, ale spoločné rána sú super. K tomu kojeniu - moja mama nekojila a presne v tomto veku to vraj bolo rovnaké, len ona namiesto prsníka zúfalo strkala dudel.

radkaradix
20. apr 2020

@spolumatka do bodky to iste sme mali my s malym. Od 8. do 11. mesiaca. Potom sa sam odstavil a prespal od vtedy celu noc sam v postielke.